петак, 12. август 2022.

Kada će biti uhapšeni Lukač i Kostrešević zbog zaštite Kavčanina Nešića; Ždrale Nešiću “vrlo pristojno” zatražio 30.000 evra mjesečno za zaštitu, uzeo mu BMW X6, a Nešić ga prijavio za ugrožavanje života i dobio pratnju i zaštitu od MUP RS


Piše: Slobodan Vasković


1.

Nedeljko Lubura, visoki funkcioner MUP RS, uhapšen je zajedno sa Bojanom Roguljićem, jer su, tokom 2020. godine, čuvali ubicu i narkodilera Ivana Mijatovića.


Lubura - izgled do hapšenja

2.

Dragan Lukač i Siniša Kostrešević, najviši funkcioneri MUP RS, morali bi biti uhapšeni odmah, jer su 03.08. ove godine odobrili policijsku zaštitu i pratnju Nenadu Nešiću, velikom narkodileru i peraču narkonovca, koji je predsjednik narkostranke DNS.


3.

Tužilaštvo BiH ne bi trebalo biti selektivno, već haspiti redom - od vrha, pošto je od vrha, u MUP RS, sve i trulo.


4.

Narkodiler Nešić, bliski saradnik narkodilera Milutina Miće Danilovića, trostrukog ubice Milana Matkovića, pripadnik Kavačkog Klana u RS i teški zlikovac, dobio je zaštitu, jer je ugrožen, kako je naveo u svom zahtjevu, od jednog drugog opasnog kriminalca, sklonog nasilju, ali i likvidacijama.


5.

Riječ je o Đorđu Ždrali kojeg je Nešić prijavio “za ugrožavanje života”, ali MUP RS nije uhapsio Ždralu, već Nešiću dao cjelodnevnu pratnju, pa čak i njegovom ocu.

6.

Ždrale je kivan na Nešića, jer plaća “reket”, sada već “pomoć” Darku Elezu, Ždralinom decenijskom neprijatelju, u čijem sukobu su život izgubili brojni pripadnici njihovih klanova.


7.

Nešić već godinama plaća Eleza koji ga je štitio dok je bio na slobodi (presuđen na 15 godina zatvora), a nastavio je to činiti i nakon što je Elez završio na robiji.  



8.

Očito Ždralin monstruozni ego nije mogao podnijeti da Nešić plaća Eleza, urpkos činjenici da od njega mora kupovati preskupi beton i da mu je “izišao” u susret tako što je zatvorio podrum pića, da bi Đoka otvorio svoj i razvio poslove, već je zatražio i naknadu za mjesečnu “zaštitu”.


9.

Nešić plaća baš mnogo tih zaštita - Od Osmana Mehmedagića Osmice, koji je još uvijek na slobodi, pa je dao ogroman novac Diani Kajmaković, Skajtetki iz Tužilaštva BiH koja je, takođe, iz nepoznatih razloga još na slobodi; Plaćao je i Lukaču, a plaća i Kostreševiću, te pijanduri Branimiru Šehovcu, načelniku PU Istočno Sarajevo koji je, takođe, dio narkokartela.



Otkud Nešiću toliki novac za plaćanje zaštite - od narkotika, njihove prodaje i pranja krvavog novca.


10.

Ždrale je “obavio razgovor” sa Nešićem - tražio je da mu kaže koliko plaća Elezu na mjesečnom nivou? Nešić je odgovorio da plaća 10.000 evra, nakon čega je, Ždrale, kako bi dokazao kriminalni integritet nasilnika, zatražio od Nešića 30.000 evra mjesečno. Da bi pokazao kako je bitniji od Eleza.



11.

Nešić je prihvatio, ali se i prestravio: Nakon razbijanja klanova i sve češćih hapšenja, vrlo teško ide trgovina narkoticima “na tone”, a konkurencija za pranje para je sve žešća.


12.

Osim toga, Ždrale je pozvao navodnog vlasnika firme “SKS automobili” Miodraga Kreštalicu i naložio mu da mu doveze najboljeg BMW X6, zajedno sa papirima, što je Kreštalica i učinio.



To je Nešića posebno pogodilo, jer je firma “SKS automobili” jedna od onih preko kojih pere novac od narkotika. 

13.

Shema je jednostavna - za prljav novac vani kupuju skupocjene automobile, uvoze ih i potom prodaju ili mijenjaju za narkotike! Isto je činio Bojan Cvijetić, kao i Aleksandar Nikolić, takođe, veliki narkodileri.


14.

“SKS automobili” je Nešićeva firma za pranje novca, a Kreštalica je samo pion. Naravno, i on je član DNS-a, narkostranke, a njegov sin Stefan Kreštalica je kandidat DNS-a na predstojećim opštim izborima i to za parlament BiH.



Stefan Kreštalica je zamjenik direktora "SKS" za pranje para.


15.

Narkostranka DNS ima nešto kandidata, ali nema više biračkog tijela, ali to je manje bitno za ovu priču od činjenice da su Dragan Lukač i Siniša Kostrešević, na zahtjev Milorada Dodika, odobrili zaštitu narkodileru i peraču narkonovca Nenadu Nešiću.  



16.

Ma koliko godina bio visoko u hijerarhiji MUP RS, Lubura je sitna riba u odnosu na Lukača i Kavačkog Narko”General” Kostreševića koji postupaju po nalozima Tužilaštva BiH i hapse svoje dojučerašnje narkosaradnike, bivše zetove kriminalce iz MUP RS, kako bi pokušali spastli sebe, a, istovremeno, teško zloupotrebljavaju pozicije u MUP RS da bi zaštitili svoje, takođe, saradnike u narkoposlovima poput Nenada Nešića, narkodilera i perača narkonovca. (nastaviće se)