петак, 23. јул 2021.

Dr Tilu Lilu Vlado Đajić za danas, 23.07., zakazao novu „bunga-bunga“ žurku Crvene Sekte; Đajić i njegov šegrt Milan Ćurlić Ćurla primoravaju radnike UKC-a da prisustvuju pomenutoj žurci

Teško stimulisani Đajić i "pevaljka"


Piše: Slobodan Vasković


1. 

Protekli dani su pokazali da je Crvena Sekta definitivno izgubila kompas. Iako su opšti izbori daleko, već sada se može sa sigurnošću reći da će SNSD u Banjaluci doživjeti istorijski debakl.


2. 

Dio zasluga za takav scenario će svakako imati i Igor Radojičić, koji mudro tihuje sa strane i čeka svoju priliku. 

Dodik&Starlete

Iako je od Dodika nokautiran u izbornoj noći, Radojičić je zadržao solidan uticaj među članovima Crvene Sekte u Banjaluci. On je prije nekog vremena obznanio sebi odanim ljudima da trebaju što je više moguće bojkotovati aktivnosti koje organizuju Dodik i dr Tilu Lilu Đajić. 


Mladi Voćar u akciji rušenja Dodika

Radojičićev plan je da nakon neminovnog debakla Crvene Sekte preuzme istu, očisti je od Dodika i njemu odanih kadrova, te pokuša da se kroz četiri godine vrati na vlast.

 

3.

Moram priznati da Radojičićev plan rušenja Dodika djeluje poprilično realno, jer mu u tome svakodnevno pomaže lično Dodik. 



Moji izvori iz Dodikovog okruženja govore da je on potpuno dezorijentisan, da djeluje umorno i da ga u politici održava samo strah od zatvora.

 

4.

U kojoj je mjeri Dodik izgubio pragmatičnost, po kojoj je nekada bio poznat, najbolje pokazuje slika sa jučerašnje posjete radovima na Čokorskim Poljima. 


Mladi kriminalac Vukajlović i umorni kriminalac Dodik


On se tom prilikom sa osmjehom na licu rukovao sa advokatom Stojanom Vukajlovićem, iako se radi o kriminalcu od kojeg trenutno bježi svako normalan. 


Uz to, Vukajlović je jedan od najzaslužnijih za debakl Crvene Sekte u Banjaluci na proteklim lokalnim izborima.

5.

Da bojkot koji promoviše Radojičić nailazi na plodno tlo pokazuju skupovi koje organizuje dr Tilu Lilu Đajić. 


Primjetno je da su ti skupovi vrlo loše posjećeni i da podsjećaju na komemorativne skupove.


Nezvani  neželjeni gosti na žurci


U kojoj mjeri su ti Đajićevi skupovi nepopularni najbolje govori činjenica da se na njima ne pojavljuju čak ni kriminalci Dragan Kremenović Puger i Brane Čovičković Buzdovan, nekadašnje udarne pesnice Crvene Sekte u Banjaluci.


6. 

Đajić u posljednje vrijeme forsira svoje „bunga-bunga“ crvene žurke. Na njima većinski učestvuju zaposleni u UKC-u. 


Oni to čine samo iz razloga što su ucjenjeni od Đajića i njegovih crvenih komesara. 


Đajić je upravo za danas (23.07.) zakazao novu „bunga-bunga“ crvenu žurku, koja će se održati na izletištu „Primaprom“ u okolini Čelinca. 


Jedan od ranijih "bunga bunga" žurki Crvene Sekte


Vlasnici tog izletišta su obećali Đajiću da će o svom trošku organizovati žurku, dok je njima Đajić obećao da će naštimati tendere UKC-a za firmu „Primaprom“ d.o.o. Banjaluka, koja se bavi prodajom kancelarijskog materijala.

 

7.

Vratimo se Đajićević crvenim komesarima. Jedan od njih je Milan Ćurlić Ćurla. Prije nekoliko dana sam javnosti prezentovao dio njegove kriminalne biografije. 


Radi se samo o ljepšem dijelu Ćurline biografije, a u ovom tekstu ću javnosti prezentovati puno mračniji dio.


Milan Ćurlić Ćurla

8.

Prije nego što pređem na to, valja reći da se taj isti Ćurla 2016. godine žalio novinarima kako su svi konkursi namješteni i kako „vrijedni“ studenti poput njega nemaju šanse u borbi sa partijskim kadrovima. 



U međuvremenu je Ćurla dogurao do Đajićeve desne ruke, posebno u kriminalnim radnjama. 


Da tuga bude veća, danas je Ćurla taj koji zapošljava po UKC-u i za to uzima iznose od po 10.000 KM, s tim da dio tog novca predaje Đajiću. 


UKC RS Banjaluka

9. 

Inače, Đurla je poznati banjalučki prevarant, koji je sa svojim kriminalnim aktivnostima započeo znatno prije dolaska u UKC. On je jedno vrijeme radio u poznatom telekomunikacionom operateru, ali je iz te firme naglavačke izbačen. 


Nije teško pogoditi razlog - on je tada uzimao od zainteresovanih lica po 100 KM kako bi im nabavio lako pamtljive brojeve za mobilnu telefoniju. Podrazumijeva se da od tih brojeva nije bilo ništa, a Ćurla je zadržao novac za sebe.

 

Nakon što je izbačen iz te firme, Đurla je nastavio sa prevarama. On je uzimao od građana novac, uz obećanje da ih može zaposliti u isti operater iz kojeg je istjeran. Prevareni građani su kasnije jurili Ćurlu po Banjaluci, sa ciljem da povrate svoj novac.


10.

Pored tog, Ćurla je obilazio privatne firme i govorio direktorima istih da ima veze u Vladi Republike Srpske, pomoću kojih može srediti tendere. 


Nakon što bi uspio nekog od njih prevariti, Ćurla je nestajao sa uzetim novcem. Od obećanih tendera, naravno, nije bilo ništa.


11. 

Nakon što je upoznao dr Tilu Lilu Đajića, Ćurlu je konačno krenulo u životu. 


Njega je Đajić prvobitno zadužio za organizovanje botova koji će na društvenim mrežama pisati hvalospjeve o Đajiću. 




Uvidjevši da je pouzdan, Đajić je Ćurlu kasnije uključio i u ozbiljnije, kriminalne poslove. 


Moji izvori iz UKC-a su mi potvrdili da je Đajić zadužio Ćurlu za preuzimanje gotovine, koju firme koje izvode građevinske radove na UKC-u plaćaju Đajiću kao nagradu za dobijene tendere. 


Dio tog novca Đajić daje Ćurli, koji on bahato troši po egzotičnim destinacijama.


12. 

U posljednje vrijeme Ćurla je ušao u biznis sa izdavanjem stanova i to na nekoliko lokacija u Banjaluci. Njegovi saradnici u tom poslu su braća Ognjen i Ozren Savić. 



Oni su 2019. godini uhapšeni u akciji „Klub 2“, u kojoj je pronađeno 6 kilograma droge. Ognjen Savić je zaposlen u UKC-u, ali uopšte ne dolazi na posao. 


Što se tiče pomenutih stanova, oni se koriste za prostituciju i štekanje lica iz krimi miljea. (nastaviće se)