понедељак, 12. јул 2021.

Dodiku nije dozvoljeno da kupi tri sprata objekta koji se gradi u okviru kompleksa “Beograd na vodi”


Piše: Slobodan Vasković


Miloradu Dodiku nije dozvoljeno da kupi tri sprata jednog od objekata koji se grade u kompleksu “Beograd na vodi”, potvrđeno mi je iz nekoliko izvora.


Dodik je, prema riječima mojih sagovornika, ostao šokiran kada mu je, početkom juna ove godine, saopšteno da ne može “kupiti ni kvadratni milimetar prostora” u tom kompleksu, a kamoli tri sprata, kako je namjeravao.


Objašnjenje koje je dobio na pitanje zbog čega mu se ne dozvoljava ulaganje, bilo je po njega još veće poniženje od zabrane kupovine tri sprata, čija cijena je najmanje desetak miliona evra.


Rečeno mu je da je “neopisivo i nepodnošljivo degutatno” da on sebi lično kupuje tri sprata u najelitnijem dijelu Beograda, dok Srbija, istovremeno, pomaže Republiku Srpsku brojnim donacijama - od medicinskih do finansijskih.



Dodik je od težine šamara progutao knedlu veliku kao zgrada u kojoj je htio “pazariti” tri sprata, ali je otćutao otvoreno poniženje, svjestan da bi bilo kakva kritika mogla da izazove lavinu njegovih kriminalnih poslova koja bi ga premljela.


Dodiku je itekako poznato da su brojni nivoi vlasti u Srbiji veoma nezadovoljni njegovim ulaganjima u zemlji, jer znaju da je taj novac stečen kriminalom. Međutim, on je, teško zloupotrebljavajući, funkcije koje je obavljao u BiH, ubacio desetine miliona evra stečenih nelegalnim poslovima u Srbiju. Sve je to zadokumentovano.


Zbog toga je odlučeno da se tome stane u kraj i Dodiku onemoguće dalja ulaganja otetim novcem u bilo kom sektoru u Srbiji.


Dodik posjeduje ogroman broj nekretnina u susjednoj državi, a samo imovina koju je oteo od “Komgrapa”, o čemu sam nedavno pisao, vrijedi, najmanje, dvadeset miliona evra.



Zgrada na Terazijama broj 4, u epicentru Beograda, koja pripada Dodiku je ruinirana, ali lokacija na kojem se nalazi je najatraktivnija moguća u glavnom gradu Srbije. (nastaviće se)