уторак, 5. март 2019.

Teslić: Vreće i dalje zatvorene; Stranačka milicija pred Izbornom komisijom

piše: S.V.



Stranačka milicija i dalje čuva četiri vreće, u kojima su, kako se tvrdi, falsifikovani zapisnici i glasački listići za opoziv načelnika opštine Teslić Milana Miličevića.

Vreće pod prismotrom drže i pripadnici SDS-a, stranke u kojoj je Miličević predsjednik Glavnog odbora.


Građani Teslića u nedjelju su se ogromnom većinom izjasnili protiv opoziva Miličevića, tako da ne postoji ni teorestka šansa da on izgubi i da se promijeni volja birača. Upravo to imao je namjeru Dragan Bogdanić, visoki funkcioner SNSD-a, koji je, zajedno sa Željkom Cvijanović, potpredsjednicom te stranke, režiser pokušaja opoziva.


Bogdanić stoji i iza scenarija pokušaja poništenja volje birača, a nakon što su uhvaćeni sa falsifikatima, pokušava da se izvuče na svaki mogući način, prebacujući odgovornost na pojedince iz stranke.



Nigdje na Planeti se nije dosad desilo da se četiri vreće, u kojima je nekoliko stotina glasova, ne mogu prebrojati za tri dana, ali u Tesliću jeste i to je još jedan dokaz da je sasvim realno da se u famoznim vrećama nalaze direktni dokazi o falsifikovanju.


Nezvanični izvori tvrde da bi vreće trebale da se "otvore do 19 časova", tako da se nastavlja agonija Režima koji nije uspio u namjeri da poništi volju birača u Tesliću.

Iz Republičke izborne komisije saopštili su da bi glasovi iz četiri vreće trebali da budu prebrojani tek sutra.