четвртак, 7. март 2019.

Anto Nobilo ponovo na prljavom lešinarskom zadatku napada na porodicu Dragičević i zaštiti onih koji ne dozvoljavaju rješavanje zločina Teškog Ubistva Davida Dragičevića




piše: Slobodan Vasković

1.
Anto Nobilo ponovo je na prljavom zadatku zaštitnika Onih koji ne dozvoljavaju da se riješi zločin Teškog Ubistva Davida Dragičevića.

2.
Nobilo je, iznoseći brojne laži na Face TV, pokušao odbraniti sve One koji zataškavaju Ubistvo Davida, samim tim i njegove Ubice i Naručioce Ubistva. I, istovremeno, poniziti porodicu Dragičević.

3.
Nobilov prljavi posao ima za cilj da koliko-toliko amortizuje razorne efekte po Režim, koje će izazvati ekshumacija tijela Ubijenog Davida (12.03.) i njegova ponovna sahrana u austrijskom gradiću Viner Nojštat (15.03.).

4.
Nobilo je u svom lešinarskom pokušaju da ponovo uprlja porodicu Dragičević i prikrije razmjere zataškavanja Ubistva otišao tako daleko da je “zaboravio” šta je napisao u dokumentu, koji je 02.11. predao prvo Okružnom tužilaštvu Banjaluka, pa tek onda svom klijentu Davoru Dragičeviću. I to dovoljno govori za koga je radio Nobilo! 

5.
Prvo šta je Nobilo rekao za Face TV:
Advokat Anto Nobilo, koji je bio dio međunarodnog tima za utvrđivanje okolnosti o stradanju Davida Dragičevića, rekao je za Fejs TV da otac stradalog mladića, Davor Dragičević, nikada za svoje tvrdnje nije iznio nijedan dokaz i da su lažnim vijestima mobilizovane narodne mase.

 Duško Tomić, advokat iz Sarajeva, me je nazvao prošlog ljeta i zamolio da pomognem jednom konobaru, ocu, jer su mu ubili sina. Policija i da zataškavaju ubistvo. Međutim, to se pretvorilo u politički pokret koji je trebao tresti Dodika i Republiku Srpsku. I to nije veliki problem. Ali onda se desio "fejk njuz" (lažne vijesti) sa lažnim tvrdnjama. I sa lažnim tvrdnjama su mobilizovali narodne mase - rekao je Nobilo.
On je rekao da sve što je Dragičević govorio u posljednjih godinu dana predstavlja lažne tvrdnje.
Nobilo je istakao da je cijela istraga o smrti mladića samo alat za ostvarivanje političkih ciljeva.
Kada sa lažnim tvrdnjama mobilizuješ narod da ostvariš političke ciljeve i gdje ti je istraga samo alat za ostvarivanje političkih ciljeva - ja sam se onda povukao. Ne želim da budem tamo gdje se lažne informacije plasiraju - rekao je Nobilo za Fejs TV.

6.
Međutim, Nobilo je u svom dokumentu, koji je prvo dao Okružnom tužilaštvu, pa tek potom svom klijentu Davoru Dragičeviću, naveo eksplicitno da je David Dragičević ubijen, ali i da je istraga, koju su vodili MUP RS i Okružno tužilaštvo“počela loše, traljavo, neprofesionalno, bilo je i zloupotreba, ali naš zadatak nije bio istražiti zakonitost rada istražnih organa, već odgovoriti na pitanje tko je ubio Davida”!



7.
Očito je da je Nobilo 06. marta 2019. godine navodno zaboravio šta je napisao 02. novembra 2018.

8.
Nije Nobilo, naravno, ništa zaboravio, već sada ima zadatak da ponovo prlja porodicu Dragičević i njihovog Ubijenog sina, kako bi skrenuo pažnju sa užasne činjenice da ta porodica ne želi da im Ubijeno dijete bude čak ni sahranjeno u Geto-Banjaluka.

9.
Nobilo je ljudsko smeće, tu nema nikakve dileme. Taj ljudski talog je redovno premlaćivao svoju suprugu i kćer!!!

10.
Nobilo je “zaboravio” i na izjave Zore Nikodinović - Dobričanin, takođe članice Međunarodnog advokatskog tima, koja je 07.01.2019. godine izjavila da je David ubijen brutalno, da su dokazi montirani i da u veliki dio spisa ne vjeruje.

11.
„Istina je da je smrt Davida Dragičevića vrlo brutalna, činjenica je da su mnogi dokazi štimovani, montirani. Ja pred sobom imam veliki dio spisa i u veliki dio uopšte ne verujem. Jednostavno, to je pravljeno, montirano… ; Svi ti iskazi mi djeluju kao neki dobar scenario, a ne istina”, rekla je Nikodinović i dodala da ne zna da li je policija učestvovala u ubistvu, “ali jeste u zataškavanju”.




“Ne sviđa mi se kako je policija u Banjaluci radila taj slučaj. Ne mogu da kažem da su ga oni ubili, ali da su, neki od njih, prikrivali ubice, to je definitivno”, reklao je Nikodinović.

Prema njenim riječima, postupajući tužilac Dalibor Vrećo je skrivao dokaze, a na njegov račun Nikodinovićeva je iznijela niz optužbi i primjedbi.

Još je istakla da David Dragičević nije bio kući Rađena i da u to nema nikakve sumnje.

12.
Nobilov istup samo je još jedan u nizu dokaza da Režim u RS ne želi da riješi zločin Teškog Ubistva Davida Dragičevića, a da je on, Nobilo, jedan od točkića u tom monstruoznom procesu.

13.
Da li je iznenađujuća izjava Nobila? Ne, ona je vrlo očekivana, jer Zločinci se brane svim sredstvima.

14.

Nobilo je sam po sebi fejk, a najveći dio onog što ta monstruozna kreatura izgovori jeste fejknjuz.

Nobilo protiv Nobila i/ili Kako je Nobilo odstrijelio Nobila, iako je imao namjeru odstrijeliti svog klijenta Davora (12.11.2018.)



piše: Slobodan Vasković

1.
Nobilov medijski istup 10.11.2018. godine je prepričavanje najvećeg dijela zločinačke pres konferencije MUP RS, na kojoj je Darko Ilić, lošije obučen Nobilo, pokušao da kriminalizuje Žrtvu Teškog Ubistva Davida Dragičevića.

2.
Nobilo je priznao, za razliku od svog pandana Ilića, da je David ubijen, ali ne što su to dokazali MUP RS i Tužilaštvo, već što su to dokazali Davor Dragičević i oni koji ga podržavaju. Tako Nobilo, MUP RS i Tužilaštvo nisu imali kud već priznati Ubistvo, ali i dalje pokušavaju da ga Zataškaju.

3.
Sve ostalo što je učinio Nobilo je sramno, prljavo, podlo, jezivo - prodao je klijenta Davora Dragičevića i prodao je njegovog mrtvog sina Davida Dragičevića.

4.
Nobilo, malo bolje obučen Darko Ilić, je, uz to, javno “pucao” u svog klijenta.

5.
Teške riječi, ali za njih imam i svjedoke i dokaze: Od dokumenta, koje još uvijek ne mogu prikazati, preko Nobilovog odnosa prema klijentu i počinjenom zločinu, pa sve do medijskog nastupa malo bolje obučenog “Ilića”.

6.
Teške riječi, ali za njih, kao svjedoka, imam upravo Nobila, malo boljeg obučenog Ilića, koji je, pred Davorom i ostalima, svjedočio o svojoj prljavoj ulozi u Zataškavanju Zločina Teškog Ubistva Davida Dragičevića!

7.
Nobilo je pozer bez ikakvog sadržaja, zaslijepljen sopstvenim “blještavim” ništavilom, ubijeđen da će mu upravo taj odsjaj ničega omogućiti da "progura" zlo zbog kojeg je došao.

Samo pozer bez ikakvog sadržaja, monstruozni Predator, mogao je pokušati Javno odstrijeliti svog Klijenta Davora, baš kao što je njegov lošije obučeni klon Darko Ilić, na zločinačkoj pres konferenciji 26.03. “potvrdio” tada već ubijenog Davida Dragičevića.

8.
Nobilo je advokatski profesionalni “ubica”, koji je ovaj put ispalio ćorak, javno se izložio kritici i doživio kalvariju: Tek će je doživjeti  kao i njegov malo lošije obučeni Klon Darko Ilić, koji je 26.03., na zločinačkoj pres konferenciji MUP RS, još jednom Ubio Davida, iznoseći gnusne neistine i laži o Žrtvi Teškog Zločina, u čijem središtu je upravo On - Ilić.

9.
Nobilo je, kao i Miodrag Bajić, Čistač (malo većeg kalibra), koji u ovom slučaju nije uspio da počisti Zlodjelo onih koji su ga, kao kukavičije jaje, pokušali podmetnuti Davoru Dragičeviću.

10.
Nobilo Čistač pokušao je svoj nezavršeni, jezivi posao, što jeste čišćenje iza Ubica, prikriti transferom odgovornosti: Prebacujući svoj angažman po političkom nalogu na Davora Draragičevića, lažno ga, Javno, optužujući za političko djelovanje.

11.
Nobilo je, na kraju, morbidne i monstruozne epizode, odstrijelo sam sebe, iako je namjeravao odstrijeliti Davora.

12.
Nobilo, taj malo bolje obučeni Ilić; Naislnik kao i njegov pandan i njegovi šefovi, je priznao Javno da je David Ubijen; Samim tim je, i ne htijući, optužio MUP RS i Tužilaštvo da prikrivaju ubistvo; Da pojedinci iz tih institucija imaju itekakvog udjela u njemu, jer sve do 28.06., nisu htjeli priznati da je David ubijen, iako je njegovo tijelo nađeno sto dana ranije - 24.03..

13.
Nobilo, kojim činjenicama ti možeš demantovati navedeno? Nijednom.

Nobilo Protiv Nobila

14.
Nobilo, sada slijedi dio “Nobilo protiv Nobila” u kojem Nobilo “likvidira” Nobila i sve ono što je izgovorio tog 10.11. i što će izgovoriti, braneći svoju ulogu u kojoj igra Darka Ilića, malo lošije obučenog od njega!

“Ovaj spis je opterećen brojnim propustima organa od samog dana nastajanja. Nadležni istražni organi tjednima, pa i mjesecima, nisu davali nužne odgovore na pitanje tko je ubio Davida Dragičevića.

Kako odgovor nije stizao, a postupci policije (tiskovna konferencija) su opravdano protumačeni kao pokušaj zataškivanja slulačaja, došlo je do javnog okupljanja građana, kao sredstvo pritiska na istražne organe da pronađu i optuže ubojicu (ubojice).
… 

Istraga je počela loše, traljavo, bilo je je i zloupotreba, ali naš zadatak nije bio istražiti zakonitost organa, već odgovoriti na pitanje tko je ubio Davida Dragičevića”, saopštio je, između ostalog, 10.11. o.g., Nobilo Davoru Dragičeviću pred svjedocima. Čak je to i napisao.  

15.
Nakon ovih Nobilovih riječi/konstatacija, kristalno je jasna  njegova prljava uloga i potpuno raskrinkane laži koje je izgovorio 10.11.2018. godine.

16.
Nobilo, ti si demolirao Nobila.

17.
Nobilo, kako je moguće “odgovoriti na pitanje tko je ubio Davida Dragičevića”, ako je “Istraga počela loše, traljavo, bilo je i zloupotreba”?

Nobilo, Nikako nije moguće odgovoriti na pitanje “tko je ubio Davida Dragičevića” sa takvom istragom!

18.
Nobilo, kako je moguće odgovoriti na pitanje “tko je ubio Davida Dragičevića”, ako je, kako navodiš“Ovaj spis opterećen brojnim propustima organa od samog dana nastajanja. Nadležni istražni organi tjednima, pa i mjesecima, nisu davali nužne odgovore na pitanje - tko je ubio Davida Dragičevića”?

Nobilo,  Nikako nije moguće odgovoriti na to pitanje nakon brojnih propusta organa! 

19.
Nobilo, kako je moguće odgovoriti na pitanje “tko je ubio Davida Dragičevića” ako istražni organi, MUP RS i OJT Banjaluka, svjesno, zlonamjerno, loše, traljavo, sa mnogo zloupotreba “vode” istragu?!

Nobilo, Nikako nije moguće odgovoriti na to pitanje.

20.
Nobilo, kako je moguće da ti odgovoriš na pitanje Gdje je Ubijen David Dragičević, bez ijednog validnog čvrstog dokaza i uz spoznaju da su istražni organi, prema tvojim riječima, radili to što su radili. A radili su/rade idalje i mnogo gore stvari od onih koje si naveo?

Nobilo, nikako nije moguće da ti odgovoriš na to pitanje, već možeš samo  stati u okvir svog, malo lošije obučenog kloma, Ilića, postavljenog 26.03.o.g., što si i učinio!

Nobilo, samo potpuno nove istraga u čijem će centru biti upravo organi, odnosno nosioci najviših funkcija, koje ti štitiš, pa i ti lično, može odgovoriti na pitanje Ko je Ubio Davida Dragičevića!!!!

21.
Nobilo, kako je moguće da ti odgovoriš na pitanje “tko je ubio Davida Dragičevića”, ako ne istražiš/uzmeš u obzir/imaš stav u odnosu na, prema tvojim riječima, “nezakonitost, propuste i zloupotrebe” istražnih organa, koji se bave “istragom” Ubistva Davida Dragičevića?

Nobilo, Nikako nije moguće da ti daš bilo kakav odgovor o tome ko je, gdje i kako Ubio Davida Dragičevića sa pristupom koji si naveo, a koji glasi “Naš zadatak nije bio istražiti zakonitost organa, već odgovoriti na pitanje tko je ubio Davida Dragičevića”!

Jedno sa drugim nikako ne ide!

22.
Zato se, kao primarno, nameće pitanje zašto ti nisi htio “istražiti zakonitost (rada, op.aut.) organa"?

Nobilo, zato što si doveden/nametnut/podmetnut da bi pokušao spasiti upravo te “organe”, njihove čelnike!

23.
Nobilo, nisi htio ispitivati ulogu policije i tužilaštva, njenih visokih funckionera, jer bi se odmah nametnulo pitanje: Zašto je Đorđe Rađen, neovlašteno, po nalogu inspektora iz Ilićeve uprave, izuzimao, uz pomoć Alena Kukića, snimke video nadzora apartmana "Vesto" i "MK" i nosio ih Iliću, malo lošije obučenom Nobilu?

Nobilo, činio je to da bi Ilić, na osnovu nezakonito izuzetih snimaka, lažno kriminalizovao, na zločinakoj pres konferenciji 26.03., Ubijenog Davida Dragičevića; Kada se to pokazalo nedovoljnim, tvoji štićenici emitovali su lažni nalaz o “narkoticima u Davidovoj krvi", koji je tvoj drugi štićenik Dragan Lukač maksimalno Javno zloupotrebljavao. Sve dok nije demantovan validnim toksikološkim nalazom.

24.
Nobilo, nisi htio ispitivati zakonitost rada organa, policije i Tužilaštva, jer bi morao javno priznati da oni Zataškavaju, svih proteklih osam mjeseci, teški Zločin Ubistva i štite Naručioce Ubistva, Ubice Davida Dragičevića i njihove Saučesnike!

25.
Nobilo, to  nije bio tvoj zadatak, kao što tvoj zadatak nije bio da otkriješ Ubice Davida Dragičevića (kako lažno tvrdiš), već upravo suprotno: Da zaštitiš PravosudnoPolicijsku Zločinačku organizaciju i njene šefove!

26.
Nobilo, nisi uspio u tome. A neće to poći za rukom ni drugima, koji intenzivno rade na tvojoj prljavoj platformi.

27.
Nobilo, jadni maliciozni površni Predatoru, kada nemaš empatije prema sopstvenoj supruzi i kćeri, koje si krvnički premlatio, kao i jednog maloljetnika (ne bi me iznenadilo da si sopstvenoj porodici prijetio “Krampom u glavu”, kao tvoj štićenik Lukač koji je na taj način prijetio  Dejanu Spasojeviću), zašto bi imao prema bilo čijem drugom djetetu?! Makar ono bilo i Ubijeno.

28.
Nobilo, za kraj ovog dijela o tvom blasfemičnom, ogavnom, jezivom, skupo naplaćenom istupu/kriminalnom djelovanju , daću ti samo detalj iz razgovora sa jednim od najčuvenijih svjetskih patologa, kojem su predočeni svi dokazi do kojih je grupa “Pravda za Davida” mogla doći.

On je rekao: “Tijelo nikako i ni pod kojim uslovima nije moglo doplutati sa mjesta, za koje se tvrdi da je upalo u vodu, do mjesta gdje je nađeno u vodi.  Taj put bio je mnogo mnogo kraći”!

Nobilo, iznenadićeš se veoma, kao i tvoji štićenici, kada navedeni patolog svjetske reputacije izađe sa svojom analizom, potpisanom!

29.
Nobilo, ti si Ništarija, malo bolje obučena od svog Klona Darka Ilića!!!

30.
Nobilo, nastaviće se…  

Dodatak: Nobilove Laži o tome kada je obavijestio Davora da više nije u njegovom advokatskom timu 
Nobilo je slagao da je obavijestio Davora Dragičevića da otkazuje punomoć za zastupanje, prije nego je dao intervju u kojem je teško izvrijeđao svog klijenta i podmuklo, nisko, prljavo i lažno ga optužio.

Nobilo je za “Jutarnji list”, 11.11., rekao da to nije tačno.

Međutim, Nobilo je slagao.





Nobilo je, 10.11. o.g., prvo dao intervju (o čemu posjedujem dokaze i imam svjedoke, potom, krijući od Davora, otišao u Tužilaštvo, a tek kada ga je Davor, zajedno sa ostalim članovima sada već nepostojećeg tima, sačekao pred Tužilaštvom, otišao sa njim (i ostalima) u kafe , gdje mu je uručio svoju odluku o povlačenju iz slučaja.


Nobilo je još i protestvovao što su prisutni mediji, iako je on, nekoliko časova prije navedenih događaja, dao intervju, bez ikakvih konsultacija sa svojim, u to vrijeme, još uvijek klijentom Davorom Dragičevićem.