среда, 28. март 2018.

Snimci ulaska i izlaska iz “Opljačkane” Kuće: Ne vidi se laptop; Osoba u Kuću ulazi kao da je njegova; Osoba je tokom boravka u Kući povrijeđena

piše: Slobodan Vasković

Suzana Radanović, majka umorenog Davida Dragičevića (21), objavila je video zapis na kojem se, kako joj je rečeno u policiji, vidi njen sin, u noći između 17 i 18 marta.

Na svom FB profilu, ona je objavila video snimke ulaska i izlaska Osobe za koju policija tvrdi da je David Dragičević. 



Darko Ilić je na pres konferencij, održanoj 26.03.o.g., rekao da je David provalio u kuću na Laušu, u ulici Velibora Janjetovića Janje, u 02 časa i 52 minuta kroz balkonski prozor, da bi istu tu kuću napustio u 03 časova i 42 minuta. Znači da je u njoj proveo ravno pedeset minuta, a da ga vlasnici Kuće navodno nisu čuli.

Na video snimku se vidi da Mladić ulazi u kuću sasvim normalno (drži telefon u ruci), kao da ide na dobro poznato mjesto; Međutim, on iz nje izlazi lagano trčeći i vidno hramajući na jednu nogu.

Nigdje se ne vidi laptop, a Ilić je tvrdio da je laptop ukraden iz te kuće, kao i još neke druge stvari. Vidi se opet telefon u ruci.

Ključno je da Ilić nije, bar tako snimci ukazuju, rekao istinu oko krađe laptopa, što dovodi u sumnju kompletnu postavku policije da je krađe uopšte bilo.

Uz to, Ilić nije rekao da je Dragičević (pod uslovom da je on Osoba koja je bila u rečenoj Kući) iz nje izišao povrijeđen.

Sada se postavlja niz pitanja - od toga da li je Osoba, za koju se tvrdi da je Dragičević, pozvana u tu kuću, pa došla na poziv; Da li je u Kući bilo sukoba i kolikih razmjera, a očito da je bilo, jer je preočito hramanje; Zbog čega je rečeno da je ukraden laptop, kada se na snimku ne vidi…?!



Već ranije sam, u tekstu Meksička kaša za Davida, naveo niz pitanja o dešavanjima u pomenutoj kući:
Zar inspektorima nije bilo sumnjivo da se Osoba, za koju tvrde da je Dragičević, kreće po kući koju je, navodno, opljačkao čitavih pedeset minuta, a da, pritom, niko od ukućana ne čuje da je neko u njihovom domu?! Ali da, odmah ujutro, vlasnik kuće vrlo precizno zna Ko mu je Opljačkao kuću, kao i baš svaku stvar koja je odnesena!!!

Previše “slučajnosti”.

Isto tako bi MUP i Tužilaštvo trebali saopštiti način na koji Osoba (za koju tvrde da je David Dragičević) ulazi u kuću, a veliko je pitanje da li je to bilo provalom kroz balkonski prozor, kako su ustvrdili na pres konferenciji!!!

Usudio bih se reći ni nalik tome; Imam kvalitetne argumente za ovu tvrdnju, koje još uvijek ne mogu iznijeti.

MUP RS bi trebao saopštiti da li se na snimcima vidi kako Osoba, za koju tvrde da je Dragičević, iznosi laptop iz te kuće, a prema mojim informacijama to je vrlo teško tvrditi?! Praktično nemoguće.

MUP RS morao bi vrlo precizno utvrditi šta se desilo u navodno opljačkanoj kući u tih pedeset minuta: od toga da li je zaista David Dragičević ušao u tu kuću, boravio u njoj toliko vremena, do toga kako vlasnik “ništa nije čuo”, a ujutro je već sve znao - i ko je opljačkao i šta je opljačkano!!!

Davor Dragičević, otac Davidov, rekao je 28.03., na Trgu Krajine, da je vlasnik Kuće prijavio 18.03. o.g.  u 12 časova, pljačku kuće i tvrdio da je pljačku izvršio David Dragičević. Davor dalje kaže da je bio kod vlasnika kuće i da mu je on tom prilikom rekao da on uopšte ne poznaje njegovog sina.   


Najvažnije od svih pitanja glasi: Zbog čega se Tužilaštvo uopšte ne oglašava o ovom slučaju?! (nastaviće se)