среда, 7. март 2018.

Izliv Kompenzacije u mozak: Bojić sopstveni “Slobodni pad” rejtinga u SDS-u pokušao sakriti licemjerstvom i bijegom; “Potreseni” Bosić ga nemilosrdno “šutnuo”

piše: Slobodan Vasković

1.
SDS je napustio i Borislav Bojić, višedecenijski poslanik te stranke i njen nekadašnji visoki funkcioner.

Otišao je na dan kada njegova, sada već bivša, stranka u Prijedoru organizuje proslavu Dana Žena. Valjda smatrajući da će uslijediti kuknjava i naricanje zbog njegove odluke.

2.
Loša procjena, uz još lošije javno objašnjenje, koje potvrđuje da Bojić, iako inteligentan, ponekad zaboravi da iskoristi taj kvalitet.

Prava šteta. Po Bojića.

3.
Nije Bojić otišao zbog, kako tvrdi, lošeg odnosa Vrha Stranke prema Krajini, već zbog odnosa Stranke u Krajini prema Bojiću.

4.
SDS, njen Krajiški dio, u kojem je djelovao Bojić, odbio je da mu još jednom povjeri poziciju nosioca liste za Parlament BiH ili, kao zamjenu, prvo mjesto na kompenzaciji. Jer Bojić više nema tu težinu, niti broj birača kojima bi zaslužio neku od tih pozicija.

A red je bio i da se konačno malo “oznoji” na listi, sa nekog drugog broja, sem 1., u trci za poslaničko mjesto.

5.  
To je bio kraj njegovog pada unutar Krajiškog dijela SDS-a; Početak je kada ga je Drago Bundalo, iz male Kostajnice, potukao do nogu u direktnom duelu za potpredsjednika stranke, iako je Bojić iz mnogo “jače sredine” - Prijedora.

6.
Bojić je odlaskom pokušao prikriti sopstveni strmoglavi pad unutar stranke, a učinio je to bez ikakvog digniteta.

7.
Toliko je njegov istup bio mizeran, da se “potresao” čak i Mladen Bosić, bivši lider SDS-a, koji je, tako sav “potresen”, nekako primijetio da je “Dodik prije SDS-a znao za Bojićev odlazak”.

8. 
Usudio bih se reći da je Bosić ponovo u “dobroj formi”, jer je način na koji je nemilosrdno “šutnuo” Bojića upravo ono što njegov bivši stranački kolega i zaslužuje; Prezir, koji se, u Bosićevoj verziji, naslovljava i kao “potresenost”.

9. 
Gdje će Bojić, nije ni bitno, jer gdje god da ode, ako ga uopšte neko i pozove, neće mnogo birača povući za sobom. Niti će se eventualni “domaćin” usrećiti.

10.
SDS nastavlja da se čisti; Odlaze dinosaurusi, koji su svrha sami sebi i svojim ličnim interesima, jedan po jedan, što otvara prostor mladim ljudima iz te stranke da se malo snažnije razmašu. 

11.
Uz rečeno i opaska da su slični prelasci već odavno najrazorniji po “Preletače”, a nikako po političke subjekte iz kojih odlaze. Nadajući se pokojoj mrvici sa tuđih stolova.