недеља, 5. јун 2016.

Vrh SNSD-a zna ko ubija i ranjava po Banjaluci

piše: Slobodan Vasković

1.
Vrh Režima krenuo je u zataškavanje Mafijaškog obračuna u redovima SNSD-a; Pokušaj ubistva Ranka Lukića, tajkuna i jednog od najvećih finansijera banjalučkog SNSD-a, bagatelizuje se, marginalizuje, a nalogodavci tog i takvog djelovanja su Milorad Dodik i Dragan Lukač.

Glavni operativci su njihovi savjetnici Slavko Mitrović i Predrag Ćeranić.

2.
Kako bi se odvukla pažnja sa pokušaja likvidacije Lukića i sa Atentatora, kako bi se sačuvali od zakona oni koji su imali namjeru neutralisati Lukića, upućuju se otvorene prijetnje potpisniku ovih redova.

3. 
Nije problem što je Lukić upucan u sred bijela dana, pred svojom kućom, nisu problem silna neriješena ubistva iz prošle godine (tri u 20 dana), nisu problem frajeri sa Fantomkama, problem je što je Vasković objavio da je Lukić visoki funkcioner i veliki finansijer SNSD-a. 

Najveći problem je što je Vaskovićev blog čitan.

Zato se Vaskoviću prijeti likvidacijom, najmanje ranjavanjem.

Zato su Vaskovića htjeli ubiti na Vlašiću 10.09.2015. godine.

4.
Sam Lukić dobio je vrlo nezahvalnu ulogu - mora da zaštiti one koji su ga pokušali ubiti i djelimično izrešetali.

Iako ranjen, mora da laže da nema pojma o kome se radi. Premda vrlo precizno zna o kome je riječ.

Omerta je u Vrhu SNSD-a zakon. Kao i u svakoj mafijaškoj organizaciji.

5.
Lukić je bio baš precizan u svojoj izjavi Nezavisnim novinama:
Prvo je, kaže, otvorio vrata od automobila,
Potom je začuo pucnje,
Onda je počeo da viče,
Zatim je spazio Napadača,
Vidio ga je okrenutog leđima, da ima kačket na glavi i da ima maramu zavezanu preko usta,
Kad je sve dobro razgledao, Lukić je, kako tvrdi, shvatio da je ranjen.

6.
Lukić ima vrlo oštar vid: Vidio je da Napadač ima zavezanu maramu preko usta iako ga je, kako tvrdi, vidio sa leđa.

Lukić vidi Napadačima kroz glavu.

I to toliko precizno da je zapanjujuće kako nije mogao opisati Napadača, kada je već uspio sa leđa da mu vidi maramu na ustima. Prije marame sigurno je vidio i lice.

Naravno da Lukić laže. Tako mu je naređeno.

7. 
Nakon što se nagledao Napadača, pa shvatio da je ranjen, Lukić je nastavio da gleda, jer ga ranjavanje nije baš puno uzbudilo. 

Ugledao je komšiju koji je upalio automobil i krenuo za Napadačem koji je bio na motociklu, ali je napadač zapucao i na komšiju. Pa Komšo nije uspio da stigne Napadača.

8. 
Lukić nije rekao ni riječi o svađi koja je prethodila pucnjavi, a policijski izvori tvrde da se Lukić svađao sa Tri Osobe, od kojih je Jedna pucala.

Zapanjujuće je da je svevideći Lukić previdio ove detalje, a da su dva saučesnika Napadača isparili. Brže od Komšije.

9.
Na djelu je zataškavanje mafijaškog obračuna unutar SNSD-a. 

Ako bi se otkrilo ko je pucao u Lukića i ko je svjedočio toj pucnjavi, ko zna koliko daleko prema Vrhu SNSD-a, koji je i Vrh Zločinačke Organizacije što razara RS, bi to odvelo?! 

Odvelo bi baš daleko.

10. 
Ranjavanje Lukića je pucanj u Vrh SNSD-a i Vrh Zločinačke Organizacije. U Vrhu znaju Ko je pucao, kao što to i Lukić zna. Znaju i zašto.

Idu izbori, nije produktivno po težnje SNSD-a otkriti Pucača. I Punioce.

Kao što nije bilo produktivno otkriti ko je ubio Nikolu Đurovića, pa je Sudu podmetnut  Nenad Radinković.

Nenad Radinković nije automobilom ubio Nikolu Đurovića. 

Učinio je to jedan od najviših funkcionera SNSD-a, koji je Đurovića ubio 21.08.2011. godine.

Postoje dokazi o tome i biće obznanjeni.

11.
Milan Vukelić ubijen je po nalogu Banjalučke Gradske Građevinske Mafije, koja je sveprisutna u najužem Vrhu SNSD-a.

Prije nego što je Vukelić ubijen, 06.11.2007. godine, maltretirali su ga mjesecima tadašnji najviši funkcioneri MUP-a RS Dragi Milošević, zamjenik načelnika Uprave krim policije MUP RS i Mile Šušljik, savjetnik tadašnjeg ministra Stanislava Čađe.

Šušljik je i dalje čivija u MUP RS, a Milošević je negdje zaturen.

Nakon što je ubijen, po Vukeliću je u režimskim medijima osuto drvlje i kamenje.

Isto je učinjeno i nakon što je ubijen Branislav Garić, kojeg je 26.09.2009. godine likvidirao Rajko Savić. Savić je oslobođen optužbi.

12.
Nakon što je likvidiran, Garić je, mrtav, satanizovan u Režimskim medijima. Po nalogu Milorada Dodika.

Satanizaciju su izvršili Dodikovi savjetnici, isti oni koji danas satanizuju potpisnika ovih redova. 

13.
Vrh SNSD-a zna ko je ubio Milana Vukelića, zna ko je ubio Nikolu Đurovića, zna zašto je oslobođen ubica Rajko Savić, zna i ko je pucao u njihovog visokog funkcionera Ranka Lukića.

Vrh SNSD-a ne dozvoljava da se otkriju imena ubica i nalogodavaca likvidacija.

Očito je da se spremaju i na nove likvidacije, kako bi uspjeli i dalje prikrivati one stare, ali i ove najsvježije Pucačke Mafijaške Opomene.

Što se tiče Napadača na Lukića, možda će i naći već nekog, poput Radinkovića, za podmetnuti Sudu. Nema dileme da će baš tog Lukić odmah prepoznati. S leđa.

Lukić za Nezavisne
BANJALUKA - Banjalučka policija i dalje traga za muškarcem koji je u subotu ranio Ranka Lukića, biznismena i vlasnika firme "Lukić invest", ispred njegove kuće u Njegoševoj ulici, u naselju Nova varoš, u ovom gradu, a utvrđuju se i motivi napada. Kako je Lukić, koji je u ovom napadu zadobio dvije prostrijelne rane u nogu, ispričao za "Nezavisne", ranjen je kada je izlazio iz automobila koji je parkirao u garažu. 

"Čim sam otvorio vrata auta, neko je zapucao na mene. Krenuo sam da vičem i dozivam dijete, a tada sam spazio i napadača. Vidio sam ga okrenutog leđima, a na glavi je imao kačket i maramu vezanu preko usta. Tek tada sam shvatio da sam ranjen", kaže Lukić. 

Prema njegovim riječima, ubrzo nakon pucnjave jedan od komšija krenuo je automobilom da sustigne osobu koja ga je ranila, a koja je bila na motoru, ali u tome nije uspio, jer je i na njega otvorila vatru. Kako je rekao, ne može ni da nasluti ko ga je ranio, a sav posao prepušta policiji i istražnim organima. 

"Iskreno, u posljednje vrijeme nisam imao bilo kakve prijetnje ili prijeteće pozive. Ono što znam je da nikome nisam dužan, a da li je, s obzirom na posao kojim se bavim, u pitanju konkurencija, najbolje će pokazati istraga", kaže Lukić. Kako nezvanično saznajemo, mjesto gdje je ranjen pokriveno je video-nadzorom, a policija je izuzela snimke. Pored toga što se bavi biznisom, Lukić je član i Gradskog odbora SNSD-a. (05.06.)