среда, 8. јун 2016.

I Mladen Milić, direktor Fonda PIO, na poslovima rušenja Radojičića

piše: Slobodan Vasković

Mladen Milić, direktor Fonda PIO, uključio se maksimalno u kadrovsku kombinatoriku, ali ne u Bijeljini, gdje je sjedište institucije koju vodi, već u Banjaluci.

Milić je direktno usmjeren protiv kandidature Igora Radojičića za gradonačelnika Banjaluke, jer smatra da njemu i njegovim interesima najviše odgovara da bude nominovana Željka Cvijanović.

Milić je, nakon što su penzije prešle na Trezor, u funkciji saksije u Fondu PIO. 

Koliko odlučuje saksija, toliko odlučuje i Milić, jer svim novcem, koji se nekada slivao na račune Fonda, sada raspolaže Zoran Tegeltija, ministar finansija u Vladi RS. 

Milić se bori da iz faze saksije pređe u fazu ministra, pa se udružio sa banjalučkim tajkunima da obori Radojičića.

Njegova dobitna kombinacija je sledeća: Cvijanović kandidat za gradonačelnika, Tegeltija premijer, a Milić ministar finansija, u najgorem slučaju ministar zdravlja. 

Tako bi se Milić, prema svom malom prljavom planu, ponovo dokopao raspolaganja novcem i nastavio da harači.

Milić je poznati finansijski “stručnjak”, a proslavio se otimajući po 500 KM od porodica preminulih penzionera u slučajevima kada su imali kredit kod Prvog penzionerskog mikrokreditnog društva, a nisu ga za života vratili.

Prvo penzionersko mikrokreditno društvo je u vlasništvu Mrkonjićkog klana.

Objavio sam seriju tekstova i dokumenata o toj temi, a i Milić je lično potvrdio da je ekspert za nekrofilne finansijske transakcije.

Milić sam sebi djeluje vrlo autoritativno i baš opasno, pa je čak napravio listu onih sa kojima će se obračunati kada zauzme ministarsku poziciju, kako iz stranačkih (direktorica PU RS Zora Vidović, između ostalih), tako i iz opozicionih redova.

Saksija baš ima želju da postane Terminator.