понедељак, 6. јун 2016.

Fantomi

piše: Slobodan Vasković

1.
Fantomi iz Marićke zvanično ne postoje.

Putari i seljani na koje je pucano imali su, zvanično, Halucinacije. Kao i svi koji su putem TV-a vidjeli zapaljeni automobil u Marićki.

Kada se sagleda druga strana “Halucinacije”, uz činjenicu da CJB Prijedor zvanično podržava Halucinacije, onda nema dileme da su Fantomi iz Marićke dio vojne grupacije Režima. Koja je krenula na zadatak i nije im se posrećilo.

2.  
Fantomi koji su pripucali na radnike i seljake, htjeli su pripucati na nekog drugog. Koga, ostaće do daljnjeg nepoznato. NN-a je spasila neoprezna vožnja.

3. 
Kako iz CJB Prijedor zvanično podržavaju Halucinacije, to, praktično, nezvanično znači da su sasvim upućeni u namjere Fantoma. I za šta/koga im je trebalo oružje. 

Dalja analiza kaže da CJB Prijedor nezvanično podržava paravojne formacije, koje sa fantomkama na glavama, usred bijelog dana idu u Lov. Na Glave.

4.
Da li su iz nasukanog automobila u Marićki iskočili Fantomi koji imaju člansku kartu SNSD-a nije mi poznato, ali to, svakako, znaju u policiji. Bar onoj prijedorskoj. Kao što znaju i Fantome.

Već sam naveo da nikoga ne bi trebao iznenaditi ako se uskoro sazna da su Fantomke na glavama nosili izvjesni spec. I da je upravo zbog toga proglašena Masovna Halucinacija.

5. 
Čudi me da Nedeljko Lubura, zamjenik načelnika Uprave krim policije MUP RS i zet Malog Putina ne može baš ništa od silnih zločina da riješi. Iako ne bi trebalo da je pod pritiskom.

On i Šura su se izmirili. A djelovali neizmirljivo. 

Udjeli znaju baš biti koska, i kada je Familija u pitanju.

6.
Zasjedao je Izvršni komitet SNSD-a. Nisu imali fantomke na glavama, što je pravo iznenađenje. Posebno za Luku Petrovića. (Željka je, recimo, mogla imati bijelu fantomku.)

Izdali su vrlo halucinogeno saopštenje. U kojem nisu ni pomenuli neuspjelu likvidaciju svog uvaženog člana Ranka Lukića. Ni između redova nema osude napada. A Lukić im je milione dao.

Vjerujem da su Tajkuni sada na mukama: Fantomke na sve strane, Fantomi ulaze u dvorišta i pucaju u Tajkune, ranjeni Tajkuni moraju da lažu da ne znaju Atentatore, a Fantomi iz Izvršnog komiteta ni da progovore o ugroženosti “uvaženih privrednika”.

7. 
Džaba Lukiću što mu je godišnji prihod firme cca 25 miliona KM, jer je Niko i Ništa čim usred bijelog dana pucaju u njega u njegovom dvorištu. I niko fantomkom da mrde. 

(U posljednjih šest godina prihod Lukićeve firme je cca 150 miliona KM, a nakon tegobnog rada pet/šest zaposlenih, ostalo mu je, prema zvaničnim dokumentima, čistih para cca 3,6 miliona KM. Nezvanično mnogo mnogo više).

Zar se Otadžbina pljačkala, da bi Heroji Pljačke ovakve užasne stvari dočekali?!

8.
Faktor 12+, grupacija tajkuna koja se samoorganizovala, nastaviće rapidno da raste i da se vrlo vrlo brzo politički “profiliše”. Kako bi sačuvali dvorišta od Fantoma.

9.   
Odnos SNSD-a prema svojim uvaženim multimilionerima/visokim funkcionerima rapidno se promijenio: U neka sretnija vremena pucanj u Lukića bio bi pucanj u RS; Ta vremena su prošla, a i kapije nisu jake kao nekad; Fantomi vire sa svih strana, Halucinacije su svakodnevnica.

Modni Krik su košulje od kevlara. Dugi rukav.

10.
Marko Pavić tvrdi da je on sam napravio sve ulice i trgove u Prijedoru. 

Hubris je i njega dobro načeo. Baš dobro.

Nisam ni pomislio da citiram “Maratonce” i onu o đubretu, sto godina i lažima.

11. 
Samo zbog Pavićeve bezobrazne/nadmene/bahate izjave treba organizovati Protest u Prijedoru, jer ta izjava svjedoči da Pavić smatra da je taj grad njegovo vlasništvo.

I sve u gradu. I na zemlji i pod zemljom.

12.
Iako nema Fantomku na glavi, Pavić suvereno Prijedorom vlada uz pomoć Fantoma i fantomki, a taj grad je regionalni centar onih koji se bave prostitucijom i drogom. 

Uz pomoć Markovih policajaca. 

13.
Dragan Čović izjavio je da SDS i SDA treba da se dogovore oko metodologije popisa koju je nametnuo HDZ po njegovom nalogu.

Kakva drskost. I otvoreno ponižavanje i SDA i SDS-a.

Nakon ove izjave nema dileme da su metodologiju popisa dogovorili Čović i Dodik. Kako bi pokušali inicirati Preslagivanje Savjeta ministara BiH. I vratili vrijeme u kojem su Fantomi i Fantomke suvereno vladali zemljom. 

Bez obzira na trenutne uspjehe u likvidaciji procesa poboljšanja bošnjačko-srpskih odnosa, Čović je, srednjeročno, gubitnik. Preočita mu je Fantomka na glavi.

14.
Dogovarajući metodologiju popisa sa Čovićem Dodik je žrtvovao srpske interese. Toliko očekivano!