петак, 14. септембар 2012.

Čerek raščerečen

Piše: Slobodan Vasković 

Po nalogu Specijalnog tužilaštva Republike Srpske u petak popodne uhapšen je Milovan Čerek, načelnik opštine Brod i visoki funkcioner Socijalističke partije RS. Čerek je uhapšen pod sumnjom da je primio mito u iznosu od 40 hiljada maraka.
Čerekovo hapšenje “odlična” je uvertira pred najavljeni dolazak lidera SPS-a i premijera Srbije Ivice Dačića na predizbornu konvenciju socijalista u RS. Ovaj slučaj takođe potvrđuje da su odnosi između Dačića i Milorada Dodika u katastrofalnom stanju. Dodik se sveti Dačiću zbog toga što ga ignoriše, što je kao premijer posjetio Sarajevo, a zaobišao Banjaluku, ali i zbog činjenice da se na udaru srbijanskog tužilaštva našlo nekoliko osoba sa kojima ovdašnji vladar ima odlične poslovne veze.
Čerekovim hapšenjem, Dodik nije samo poslao opasnu poruku Dačiću, već je obezbijedio pobjedu svom kandidatu u Brodu, s obzirom na to da osim socijalista jedino SNSD ima nominovanu ličnost za tu funkciju.
Na stranu sukob Dačića i Dodika. Milovan Čerek jeste osoba koja se teško ogriješila o zakon, duboko korumpirana i sklona teškim kriminalnim radnjama. O svemu tome izvjestio sam 1. marta 2010. godine u emisiji “60 minuta”  Federalne televizije. Nakon tog priloga, kao i poslije nekoliko priloga o zloupotrebama u “Šumama RS”, te brojnih drugih izvještaja o kriminalu, označen sam kao antisrpski element, rušitelj Republike Srpske, patološka ličnost…, što su kvalifikacije koje me uopšte ne uzbuđuju.
Čak je i ova vlast, koja me godinama karakteriše najcrnjim bojama, u samo mjesec dana, u dva navrata, pokazala i dokazala da su moji navodi o kriminalu u “Šumama”, a sada, evo, i o Čereku bili tačni. Kako vrijeme bude odmicalo, biće sve više i više direktnih institucionalnih potvrda onoga što sam objavio, ne samo u “60 minuta”, već i na ovom blogu, te drugim medijima.
Do tada pogledajte prilog emitovan u “60 minuta”.http://www.youtube.com/watch?v=lEgPEwr5-5M