понедељак, 29. октобар 2018.

Osnovi sud u Banjaluci pustio Kukića na slobodu


piše: S.V.


Osnovi sud u Banjaluci donio je Rješenje prema kojem se odbija kao neosnovan prijedlog Okružnog tužilaštva u Banjaluci od 12. 09. 2018. godine za produženja pritvora Alenu Kukiću.

Osnovni sud je ukinuo pritvor Kukiću, određen 20.09., i naložio da se on odmah pusti na slobodu.

Kukić je osumnjičen za krivično djelo - "Pomoć učiniocu poslije izvršenja krivičnog djela", u sklopu predmeta Brutalnog Ubistva Davida Dragičevića. 


Okružni sud Banjaluka ranije je ukinuo je Rješenje o pritvoru Alenu Kukiću zbog bitnih povreda postupka, između ostalog i zbog toga što odbrani nije dozvoljen uvid u spis predmeta i vrati predmet Osnovnom sudu na ponovno odlučivanje. 

Kukić je pritvoren u septembru kako "ne bi uticao na Đorđa Rađena", čija uloga u Likvidaciji Davida Dragičevića, prema tužiocu zločincu Daliboru Vreći još nije definisana, a 18. oktobra bio mu je produžen pritvor.
Đorđe Rađen nije svjedočio na ročištu za produženje pritvora Alenu Kukiću; Tužilaštvo nije dalo dozvolu i sud je to prihvario. Tužioci na ročištu su bili Dalibor Vrećo, koji i dalje štiti Đorđa Rađena, kao i Željka Fabić.

Za vrijeme Kukićevog boravka u pritvoru, Đorđe Rađen nije nijednom saslušan.

Kukić je, po nalogu Rađena, skinuo snimke video-nadzora sa "Apartmana Vesto" i objekta "MK", a optužen je da je dio tih snimaka izbrisao. Sam Kukić je potvrdio da jeste obrisao snimak video nadzora objekta "MK", ali i da ga je vratio i predao inspektorima.