понедељак, 22. октобар 2018.

Javni poziv Bajiću da odgovori Javno na postavljena pitanja

piše: Slobodan Vasković


Bajiću, došlo je vrijeme da odgovoriš Javno na još nekoliko pitanja kako bi se razjasnio tvoj stvarni status i kako bi ubuduće svima bilo jasno sa kim imaju posla, a to svakako nije zamjenik Republičkog javnog tužioca i šef Posebnog odjeljenja za borbu protiv korupcije, organizovanog i najtežih odlika kriminala, što su funkcije koje obavljaš.

Javna pitanja   
-Bajiću, zašto si, rušenjem Ustava i zakona RS, izvršio puč u Republičkom tužilaštvu?

-Bajiću, da li je taj puč u funkciji zaštite kriminala i kriminalaca?

-Bajiću, da li su ti najbliži saradnici u izvršenju puča bili Milan Tegeltija, predsjednik VSTS i pomoćnik ministra pravde RS Slobodan Zec?

-Bajiću, zašto ne uhapsiš Darka Ilića, načelnika Uprave za organizovani kriminal MUP RS, zato što je naredio Likvidaciju Davida Dragičevića, o čemu postoje brojni dokazi?

Neki od njih su svjedočenja inspektora MUP RS, koja sam objavio, viber prepiske, koje sam objavio, Ilićeve notorne laži na pres konferenciji MUP RS 26.03. o.g…., skrivanje dokaza, krađa dokaznog materijala, uništavanje dokaza…, Vrećin prijedlog za produđenje pritvora Kukiću, izjava Kukića...?  

-Bajiću, zašto pored Ilića ne uhapsiš i ostale odgovorne za Ubistvo Davida, poput Đorđa Rađena, Dubravka Kremenovića, grupe pripadnika MUP RS, koji su učestvovali u likvidaciji, dio vrha MUP RS, koji prikriva Naručioce Ubistva, Ubice i saučesnike?

-Bajiću, zašto ne uhapsiš Želimira Lepira i Dalibora Vreću, koji opstruišu istragu i posvećeni su isključivo traženju “žrtvenih jaraca”, a ne stvarnih ubica i nalogodavaca Likvidacije?

-Bajiću, da li znaš da si ti, odnosno Posebno odjeljenje, jedini u RS nadležni za ta hapšenja?

-Bajiću, da li to ne činiš zato što si ti Glavni Kontrolor - direktno kontrolišeš tokove kriminala u RS, kriminalce, sudske procese, samim tim i istrage i sebi si dao pravo da odlučuješ o tome da li će Naručioci Ubistva i Ubice biti pohapšeni ili ne?

-Bajiću, šta će ti lično obezbjeđenje kada ti nikoga ne progoniš, sem mene, a ja nemam namjeru da ti nanesem bilo kakvu fizičku bol?

-Bajiću, budi konačno pristojan, odgovori na postavljena pitanja do 24.10. u 18 časova.

-Bajiću, ostani sa mnom; Imam još mnogo materijala za tebe!