уторак, 7. новембар 2017.

Referendumska Provalija, Bačene Biste i Strpljenje

piše: Slobodan Vasković

1.
Referendumi su završena priča, ma šta o tome pričao Milorad Dodik. Koji je doživio debakl, ma šta o tome spinovao njegov Propagandistički Mehanizam.

2.
Politika je umijeće mogućeg, a ne umijeće vrijeđanja, primitivizma, sijanja mržnje…; Samim tim nasilništva i svega ostalog ogavnog, što je Dodiku osnov “politike”. Kojim je sam sebe do kraja urušio. Ogoljen je odavno; I on i njegove sve bledunjavije mahinacije i providne manipulacije.

3.
Dimenzije ogromnog Dodikovog poraza oslikava i broj Otkrivenih Bisti: Vitaliju Čurkinu u Istočnom Sarajevu; Kojeg li licemjerstva Režima spram upokojenog ruskog diplomate i same Rusije, u koju se kunu i iza koje se skrivaju!

Sve je naslovljeno kao “zahvalnost za djelovanje u Savjetu bezbjednosti UN”, a, suštinski, Čurkinova bista poslužila je za zatrpavanje Referendumske Provalije, što se otvorila pod Dodikom i Oligarhijom.

4.
Na tu deponiju Režim je bacio i bistu Vuka Karadžića. 

I niz propratnih događaja, odigranih 06.11., čiji je jedini cilj bio pokušaj prikrivanje Provalije nastale povlačenjem Referenduma, odnosno skrivanje Dodika u Mišiju rupu. 

Na pokušaju je i ostalo, jer tu Provaliju ništa ne zatrpa.

5.
Dan poslije Propasti referenduma, Dodik ponovo najavljuje Referendume: Šepurenje političkog crva, koji u mikroprostoru, što jeste Republika Srpska, vulgarnim napadom na Narod, rušenjem svih njegovih institucija, vladanjem po principima mentalne pornokratije, gaženjem svih društvenih normi i vrijednosti…, riječju nasiljem pokušava i dalje održati na vlasti Nezasitu, Nenajedenu Oligarhiju; Jer nema kud. Jer je besprizoran. Jer postoje samo njihovi lični interesi, za koje, kako smatra(ju), treba/vrijedi žrtvovati sve narodne/nacionalne.


6.
Uvijek ista slika svih Režima: Poraz se slavi kao “pobjeda”, uz sveto pravilo dodatnog gaženja naroda.

6.
Izvan mikroprostora Dodik je ništa. Baš Ništa.

7. 
Nikakvo nasilje, spinovi, laži, pritisak enormnih razmjera na mnjenje… to ne mogu prikriti. Kao ni činjenicu da je Dodik najveći srpski nacionalni problem!

8.
Uzurpator&Oligarhija su prestravljeni: Na razvalinama parlamenta Dodik je jasno, javno i otvoreno emitovao sopstveni strah, pokušavajući se sakriti iza Opozicije. 

9.
Pokušava to i dalje. 

Umijeće Primitivizma će nastaviti da se primjenjuje do kraja Plutokratije; 

Epilog je poodavno opštepoznat. I neizbježan.

10. 
Kako do tada? Strpljivo, kao i dosad!