недеља, 1. октобар 2017.

Vanja Bajić, poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini RS, potvrdio je JAVNO da SNSD stoji iza kriminalnih sajber napada

piše: Slobodan Vasković

Vanja Bajić, poslanik SNSD-a u parlamentu RS, potvrdio je da SNSD stoji iza kriminalnih sajber napada na brojne kritičare Režima, koji predvodi ta stranke.

Bajić je na svom twiter profilu, 29.09.2017. godine objavio: “Fizička blokada VS sajber blokada”!

Na taj način on je direktno povezao blokadu rada Narodne skupštine RS, koju je 13.09. o.g., izvela opozicija sa blokadom brojnih tw profila javnih ličnosti, neistomišljenika Režima, kao i tw profila opozicionih stranaka.


Bajić je tako direktno stranku kojoj pripada, SNSD, označio kao naručioca kriminalnih akata koji traju od 19.09.o.g. i ne prestaju.

Iz Bajićevog tvita jasno je da je motiv SNSD-a osveta za blokadu parlamenta i namjeru opozicije da ne učestvuje u radu tog tijela, posebno ne kada Režim bude poništavao Odluku parlamenta o referendumu o radu Suda i Tužilaštva BiH.

Bajić je u izjavi za ATV, 30.09.o.g., opravdavao kriminalni akt, iza kojeg stoji njegova stranka, ali i on, tvrdeći da su napadnuti sami na sebe organizovali napad. 

Kako su gnusno napadnuta i djeca nekih od neistomišljenika Režima, jasno je koliko je maliciozna, bijedna i jadna Bajićeva izjava. I u kolikoj mjeri je u direktnoj funkciji zaštite kriminalaca koji pokušavaju izvršiti sajber egzekucije.

Lično sumnjam da upravo Vanja Bajić pravi moje lažne tviter profile i sa njih šalje morbidne, gnusne i ogavne poruke mojim prijateljima i stoga pozivam bezbjednosne agencije u BiH da ispitaju ove navode, a u sklopu istrage oko napada na nesitomišljenike Režima.

Takođe, Bajić bi trebalo da pojasni kako zna koji su motivi napada i pojasni i druge, jer nije jedini fizička blokada parlamenta.

Bajić bi morao objasniti zbog čega se nemilosrdno udara na djecu neistomišljenika Režima i da li je namjera, kako njegova, tako i njegovih istomišljenika i saradnika, napasti fizički tu djecu i njihove roditelje?!

Bajić bi mogao nadležnim odgovoriti i ko je angažovao osobe iz sajber podzemlja, preko kojih su stupili u kontakt sa sajber kriminalnim grupama, koje izvode napade!

Napadi na djecu se ne mogu tolerisati, jer ako dozvolimo da nam i djecu šikaniraju, vrijeđaju, progone, onda smo mi mrtvi ljudi.

Bajić se javno očitovao o napadima, javno ukazao na motive napadača, javno ih branio gnusnim lažima i nema dileme da on zna Ko ih je i Kako organizovao i Ko ih izvodi. 

Za mene lično nema sumnje da je upravo On, Vanja Bajić, učestvovao u kreaciji mojih lažnih profila sa kojih su sipane najgroznije, najgnusnije i najjezivije poruke mojim prijateljima!

Ne očekujem nikakvu reakciju vrha MUP-a RS, jer oni su policiju pretvorili u Policijsku Huntu/Stranačku Miliciju, stavljajući je u funkciju SNSD-a.

Najbolji dokaz za to je uniformisana naoružana policija u Narodnoj skupštini RS (13.09.), koja je spriječila prisustvo opozicije zasjedanju. POtom i otvorene orijetnje Opoziciji, kao i udar na ReStart.

Dokaz za to je i nereagovanje u slulaju kriminalnih sajber napada, iako sajber egzekucije traju gotovo pune dvije sedmice.