недеља, 8. октобар 2017.

Kraj vikenda: Autokrata, Ponjava, “Biciklista” i “Pratnja”

piše: Slobodan Vasković

Komičan je Milorad Dodik sa svojim pozivima Opoziciji da “podrži održavanje referenduma o radu Suda i Tužilaštva BiH” i da će onda referendum biti održan; Komičan, jer je Dodik obećao sprovođenje istog, a sada se krije iza Opozicije.

Vrlo kukavički, u političkom i svakom drugom smislu.

Dodik se, ovakvim djelovanjem, sam predstavlja kao Politički patuljak, jer se krije iza skuta Opozicije, koju neprekidno naziva izdajničkom, slabom, nekompetentnom…

Ako su On i njegov SNSD sve ono što Opozicija nije, onda treba prestati sa skrivanjem i preuzeti odgovornost, odnosno sprovesti referendum!

U suprotnom, i On i SNSD su mnogo gori od Opozicije.

Tragedija je šo Dodik svojim pozivima Opoziciji oko referenduma, svjesno dalje ponižava, ionako skašenu, Narodnu skupštinu RS, koja jeste donijela Odluku o sprovođenju referenduma.

Dodik čak stavlja i Opoziciju iznad Narodne skupštine; Kako je odranije poznato da je vladajući Režim od parlamenta napravio alat za inauguraciju Policijsk Hunte, sprovođenje interesa Oligarhije, stranačkih i ličnih htijenja odabranih, sasvim je na mjestu postaviti pitanje: Kome uopšte treba Narodna skupština RS?!

Nikome, jer njene Odluke svakako ne vrijede ni pišljiva boba, dok Dodik ne odluči drugačije.

Institucije ne postoje, već samo Dodik, kao jedina preostala, ali snagom sile, nametnuta kvazinstitucija u RS. 

Kombinovano sa Policijskom Huntom, kojom Dodik ponovo prijeti poslanicima Opozicije, imamo na djelu jasno iskazanu Autokratiju, sa Autokratom, koji se, kojeg li licemjerstva, krije iza Opozicije.

Valjda će Opozicija da shvati!

Autokrata jedno govori javno, a drugo radi tajno, iako je preciznije - polutajno/polujavno; Pruža se poput Ponjave pred SAD-om! Ili u prevodu - Baca im se pod noge samoinicijativno!

Prvo je najavio da njegov SNSD odustaje od nezavisnosti RS, potom da se ide na “suspenziju referenduma”; Još ranije je masakrirao onaj septembarski referendum o datumu Dana Republike, faširajući ga do potpunog poniženja svakog pojedinca, koji je izišao da se izjasni o 9. januaru.

Uz sve to idu spinovi o “Tri pisma Administraciji u W”, koji su pušteni preko provjerenog Režimskog Saradnika u “NIN-u” i čiji glavni cilj jeste bio da se pokaže/dokaže kako se Autokrata primakao W.

Plus oštenarodni spinovi, najnižeg kalibra, kako Autokrata ponovo ide ka Zapadu, pri čemu se niko od “analitičara” ne pita kakva je to politika koja čas ide ka Zapadu, pa Istoku, pa opet Zapadu… U stvari, to nije politika, to je Ništa. Uz opasku da to Ništa ima samo jedan cilj - sačuvati kvaziinstituciju na čelu Režima, a Režim u ispcrpljenim arterijama Naroda; iz kojih još pomalo teče.

Spinovi donose određenu korist među onima koji žele da vjeruju kako je Autokrata vječan.

Suštinski, u političkom smislu, ne donose ništa, jer Ponjava tek treba da bude izgažena - potpunim brisanjem referenduma o radu Suda  Tužilaštva BiH, kao i poništenjem odluke Sabora SNSD-a o nezavisnosti RS.

Ponjava bi da izbjegne Totalno Javno Gaženjene, ali im ne ide baš najbolje u tom pogledu, jer W “nije ovca” pa da ne raspozna cilj teksta o “Tri pisma”, kao i razliku između “suspenzije” i “potpunog povlačenja/poništenja”, odnosno razliku u težini između odluka “CK” SNSD-a i Sabora SNSD-a. 

Ponjava bi da se sa njom samo ovlaš obrišu te željene W Cipele, a ne da bude izgažena kao krpetina.

Novi Napad Autokrate na Morin Kormak i Brajana Hojta Jia najbolje potvrđuje navedeno. Kao i činjenicu da je Autokrata u malo širim okvirima tek “Biciklista” (gazi svakog ispod sebe/povine leđa pred svakim iznad sebe), čije verbalno agresivno onanisanje nije ništa drugo do oglašavanje da “Biciklista” i dalje stoji na raspolaganju kao Ponjava!!! Otirač se, takođe, može tretirati kao simbol Dodikove “politike”

Valjda će Opozicija da shvati!

Za kraj vikenda - napadi na moj tw profil ne prestaju.

Već imam 25.300 “pratilaca”; Gotovo koliko i Gradski odbor SNSD BL članova.

Očekujem da ih u naredna dva tri dana, po masovnosti pratilaca, prestignem.

I za kraj - Džaba napadi; Neoboriv sam! Što ne znači da, g. Kriminalci, treba da prestanete sa njima; Taman posla, jer ne bih želio da neko ostane bez posla. Teška su vremena, čak i za napadače.

Važno Vam je da se MUP RS ne miješa u svoj posao!