среда, 16. децембар 2015.

Zločinački Kartel Ranka Škrbića sveti se dr Dušku Račiću, jer ih je spriječio da ukradu desetine miliona KM

piše: Slobodan Vasković

Dr Duško Račić žrtva je Zločinačke Antisrpske Organizacije Ranka Škrbića, bivšeg ministra zdravlja i bivšeg ambasadora BiH u Srbiji. Škrbić, koji je kum Milorada Dodika, uništio je zdravstvo RS i zdravlje desetina hiljada građana ovog entiteta, nemilosrdno pljačkajući sa svojim kartelom, u kojem je jedan od najznačajnijih ljudi Goran Kljajčin, bivši direktor Fonda zdravstva.
Škrbić je išao tako daleko da je trudnicama i djeci dijabetičarima dekretom nametao lijekove koji uopšte nisu testirani za ovu populaciju. O tome postoje svi dokazi, svjedoci i dokumenti, ali niko iz Okružnog tužilaštva Banjaluka nije se usudio da o tome i pomisli, a kamoli da nešto istraži.

Škrbić je bolnice u RS pretvorio u svoje fabrike bolesnika, na kojima je zarađivao i još uvijek zarađuje stotine miliona KM. Na mukama oboljelih osoba taj Monstrum postao je Krez. Ranko Škrbić je, riječju, srpski doktor Mengele, a štiti ga lično Milorad Dodik.

Šta je Duško Račić skrivio Škrbiću? U periodu od aprila 2013. do juna 2014. godine, dok je bio direktor KBC-a Banjaluka, Račić je odbio da potpiše pljačkaški ugovor sa firmom “Lindner”, iza koje stoje Škrbić i njegov kum Rade Marković. Tu je Škrbića zakinuo za najmanje sedam miliona KM. Prije toga, prekinuo je desetine štetnih ugovora, koje je KBC potpisao sa firmama koje kontroliše Škrbić, što mu je i došlo glave na poziciji direktora.

Još dok je obnašao tu dužnost, montiran mu je proces, ali nisu uspjeli ništa da mu nađu, iako su čak pet puta slali prikrivene istražitelje da Račiću ponude novac. On nijednom nije nasjeo, jer novac taj ljekar jednostavno ne uzima. Onda se Tužilaštvo dosjetilo “genijalne” varijante: Optužili su Račića da je od njihovog prikrivenog istražitelja uzeo hiljadu maraka, ali gle čuda, ta hiljada nije nađena kod Račića! I na osnovu te nepostojeće hiljade podigli su mu optužnicu.

Račić jeste član SNSD-a, ali sada je, valjda, svjestan da se nalazi u kafkijanskom procesu. Jer nije htio da pljačka sa Škrbićem.

Interesantno je još nekoliko stvari: Želimir Lepir, Glavni okružni tužilac, je rođeni ujak Gorana Kljajčina, sukreatora uništenja zdravlja nacije sa Rankom Škrbićem.

Lepir je produžena ruka Škrbića i svog sestrića Kljajčina. Osim osvete, Lepir je učestvovao u montiranju procesa Račiću kako bi  zaštitio Kljajčina. Na taj način vraća dug što je od siromašnog provincijskog advokatića unaprijeđen u Glavnog okružnog tužioca. 

Lepir je svojim očima mogao da vidi koliko je njegov setrić ukrao, jer je Kljajčin zakupio hiljade hektara obradive zemlje kod Srpca, ali ih je držao čvrsto zatvorenim. Sada je došlo vrijeme da plati za funkciju.
I plaća Lepir progonom Račićevim.

Taj isti Lepir nije preduzeo nikakve istražne radnje kada je, prije nekoliko dana, Mirko Stanetić, u stilu Bordžija, novorođenčad kljukao mašinskim uljem i to najmanje dvadeset dana; Taj isti Lepir nije ni prstom mrdnuo da sazna zašto u Bordžijinom Crnom Hospitalu nema ni najosnovnijih lijekova, ali jeste optužio Račića za nepostojeću hiljadu KM. Zato što Račić nije dio mafije i što nije dio zločinačke organizacije, i što nije dio te primitivne divljačke bulumente, koja je uništila sve čega se takla.

Za Lepira je sasvim normalno da Bordžija Stanetić ugrozi živote novorođenčadi, da ugrozi živote trudnica, da Mengele Škrbić dekretom naređuje da djeca i trudnice koriste neispitane i nedozvoljene lijekove, da se pacijenti maltene ubujaju, jer nema osnovnih lijekova, da su dijagnostičke mašine u kvaru, da se pljačka nemilosrdno, svakodnevno, temeljno, do mjere da nema ni hirurških rukavica, da novorođenčad izlaze iz porodilišta sa deset posto manjom težinom od one koju su imala kad su se rodila, da… 


Nije to čudo, jer Lepir je i doveden da zaštiti pljačkaše, a iskonstruisani udar na Račića je prikrivanje tog zločinačkog akta. I stvarnih zločinaca, koji su Lepirovi Šefovi. (nastaviće se)