уторак, 17. јун 2014.

Ekskluzivno – IPSOS: Dodik gubi predsjedničke izbore od Tadića; 59 posto građana nezadovoljno politikom vlasti


Piše: Slobodan Vasković



U posjedu sam kompletnog istraživanja IPSOS-a, koje je naručeno iz SNSD-a i čiji rezultati su poražavajući po tu stranku i njenog lidera Milorada Dodika.

Režimski mediji su objavili da je IPSOS radio istraživanje u maju, u periodu od 13. do 27., odnosno u sred poplava. Naravno da je to bilo nemoguće učiniti, jer je pola Republike Srpske bilo poplavljeno. U poplavljenim područjima nije radila ni fiksna ni mobilna telefonija, a bila je nemoguća i anketa „licem u lice“, kako je to navedeno.

Zato je navodno majsko istraživanje IPSOS-a najobičnija laž i riječ je o steroidima, koji su trebali napumpati javno mnenje i opravdati teške greške vlasti tokom poplava.

Stvarno istraživanje IPSOS je radio u martu i ti rezultati su potpuno poražavajući za SNSD i Milorada Dodika.

Prema tom istraživanju, on gubi predsjedničke izbore od kandidata SDS-a. Dodik bi, prema IPSOS-u, osvojio 40 posto glasova, dok bi kandidat SDS-a Ognjen Tadić osvojio cijelih 48 posto.

Da Dodik loše stoji, potvrđuju i sledeći rezultati do kojih je došao IPSOS u martu, a koji kažu da čak 69% građana smatra da Dodik ne vodi nikakvu borbu protiv kriminala i korupcije, dok je samo njih 9 posto ubijeđeno da on to čini.


Takođe, tek nešto više od jedne četvrtine anketiranih (26 posto) smatra da je Republika Srpska na pravom putu, odnosno da je politika Režima kredibilna i kvalitetna, dok njih čak 59 posto smatra da RS ide pogrešnim putem.

„Ozbiljna pretnja vlastima – 59 posto nezadovoljnih se lako mogu okupiti oko BILO KAKVIH PROMENA, pa i promena vlasti“, zaključio je IPSOS.
Interesantno je da su vlasti „zaboravile“ da objave ovaj dio istraživanja prije nekoliko dana i tako pokažu stvarno stanje u RS.