петак, 17. новембар 2023.

Nešić sve nestrpljiviji i pita se kada će biti uhapšen; Nema potrebe za nervozom, biće uskoro; Još ponešto o Dodikovom prijatelju narkodileru Međi

narkodileri: Stefan Kreštalica, Dražen Šiniković i Predrag Nešić

Piše: Slobodan Vasković


Nenad Nešić, narkodiler, perač narkonovca i ministar bezbjednosti, vapi da bude uhapšen. 


Stalno postavlja pitanja gdje je njegova “narko grupa” i ako postoji zašto još nije iza rešetaka?


Nešićeva narkogrupa nalazi se širom Regiona, radi se o vrlo opakim narkodilerima sa kojima blisko sarađuje, spremnim i na likvidacije.


Već ranije sam pisao da je Nešić u izuzetno bliskim odnosima sa Davorom Elezom, bratom Darka Eleza, koji je na robiji. Davor Elez preuzeo je dio bratovih kriminalnih poslova i radi zajedno sa Nešićem.


O tome postoje čvrsti dokazi, a tek će da isplivaju jezive stvari o Nešiću.


Prije nego ga uhapse, a uhapsiće ga, Nešić bi mogao javnosti objasniti otkud njegov brat Nenad na fotografiji sa Draženom Šinikovićem, velikim narkodilerom iz Trebinja i kumom Milana Matkovića, trostrukog ubice i, takođe, velikog narkodilera, koji je u pritvoru?


Na fotografiji je i njihov narkosaradnik Stefan Kreštalica.


Vjerovatno bi Nešić rekao da je smatrao Šinikovića “poslovnim čovjekom”, čim je mogao platiti kauciju od 299.470 KM da bi bio pušten iz pritvora, što se desilo neki dan.


Mora da je Nešić i Matkovića smatrao “poslovnim čovjekom” sa kojim je od narkonovca izgradio nekoliko objekata u Novom Sadu. Bilo bi dobro da pojasni kako je završilo njegovo i Matkovićevo druženje, nešto prije nego je Matković uhapšen? Da li je bilo pokušaja dizanja u vazduh pojedinih objekata?


NarkoTalovi znaju biti baš eksplozivni, ako nisu podijeljeni u skladu sa dogovorom.


Imam neke vrlo zanimljive fotografije Nešića, ali neću ih još emitovati; Ne žuri mi se, ali ću podsjetiti na njegov zagrljaj sa pravosudno presuđenim narkodilerom Srđanom Lazićem.Ranije sam objavio da je Lazić presuđen 2019. godine, a nakon toga imenovan za direktora SpotskoRekreativnog centra Istočna Ilidža.


Lazić je kadar Nešićevog NarkoDNS-a, a Nešić je, nakon menovanja Lazića na direktorsku funkciju, portalu “Žurnal” odgovorio: “Manite se Lazića, on je bezazlen i benigan”.


“Bezazleni benigni” Nešićev narkodiler je nakon mog pisanja smijenjen, a Nešić je nastavio sa svojim osnovni poslom - narkoticima. 


Mogao bih objaviti još niz vrlo opakih imena sa kojima je Nešić u vrlo bliskim narkokontaktima, ali strpiću se. Nijedno od tih imena neće pobjeći, kao ni sam Nešić.


Nešić je već počeo da “robija” u sopstvenoj glavi, što je vrlo teška situacija za njega; Posebno to iščekivanje kada će biti uhapšen. A biće.


2.

Da se kratko osvrnem i na Milana Među, narkodilera koji je prečesto uz Milorada Dodika, a i član je SNSD.



Posljednji put uhapšen je u akciji “Kod” prije nekoliko dana. Na pitanja novinara odgovarao je Branimir Šehovac, načelnik PU Istočno Sarajevo, pa i o videu na kojem se Dodik rukuje sa Međom.


“To da li će neko iskoristiti priliku da se na ovaj način uslikati sa štićenom ličnosti, a sutradan izvršiti krivično djelo, mi to ne možemo pretpostaviti. Odgovorno tvrdim na području PU Istočno Sarajevo, a siguran sam i na području RS-a da predsjednik RS-a se sigurno može osjećati bezbjedno. Nećemo dozvoliti da njegova bezbjednost bude ugrožena”, rekao je načelnik PU Istočno Sarajevo.


Šehovac je zaista tragikomičan.

Dodik i Međo

Nije Međo počinio krivična djela samo nakon rukovanja sa Dodikom, već i mnogo prije toga i to nekoliko.


Da podsjetim.


Milorad Dodik sastao se u Vojkovićima (Istočno Sarajevo), 09.11.2020., sa članovima SNSD-a, među kojima je i Milan Međo, kojeg je MUP RS krajem jula prošle godine, uhapsio zbog sumnje na trgovinu narkoticima.


Milan Međo je 2019., godinu prije toplog susreta sa Dodikom, uhapšen sa još nekoliko lica, a kod njih su, prema pisanju medija bliskih Režimu, pronađeni kokain, heroin i drugi narkotici.


"Izvršen je pretres na više lokacija i to kod lica inicijala Š.S. , M.N., M.M. i N.A. prilikom čega je pronađeno i oduzeto 9 paketića kokaina, skupocjena motorna vozila, vatreno oružje, digitalna vaga i mobilni telefoni", rekla je Marina Šarac, službenik PU Istočno Sarajevo, a prenijele “Nezavisne novine”, 26.07.2019. godine.


Režimski mediji su tada javili da su “uhapšeni Stefan Šiljegović, Nemanja Mičić, Milan Međo i Aleksandar Nikolić. A u poslijepodnevnim časovima, u naselju Kasindo, policija je uhapsila i Bojana Simića kod kog je pronađena određena količina heroina i pištolj”.



Međo, kao ni ostali navedeni, još nije osuđen za ove optužbe, a nije osuđen ni kao pripadnik auto-mafije, koja je pohapšena 2009. godine i na čijem čelu je tada bio Goran Pržulj.

Idemo dalje.

Međo je bio uz Dodika nedavno i u Sarajevu, tokom čišćenja pravoslavnog groblja. Nije bio slučajno, kako se želi predstaviti javnosti, već kao dio šireg obezbjeđenja. 

Dodik i Međo
Za kraj, Šehovac bi mogao da odgovori ko iz policije u Istočnom Sarajevu po potrebi gasi kamere koje su u vlasništvu MUP RS?
Zašto ih gasi?
Da nije možda kako ne bi zabilježile da prolaze vozila koja ne smiju biti snimljena zbog robe? (nastaviće se)