понедељак, 6. фебруар 2023.

Nenad Nešić, narkodiler, perač narkonovca i ministar bezbjednosti BiH, o svojim narkovojnicima: Oni su bezazleni i benigni!

Presuđeni narkodiler Lazić i narkodiler i perač narkonovca Nešić


Piše: Slobodan Vasković


Narkodiler Nenad Nešić, veliki perač narkonovca i ministar bezbjednosti BiH, voli da se fotografiše sa pripadnicima svoje narkomanufakture.


Tako je na naslovnoj slici sa Srđanom Lazićem, presuđenim narkodilerom i članom Nešićeve narkostranke DNS. 


Lazić je, iako presuđeni narkodiler, imenovan ispred DNS-a na poziciju v.d.direktora Sportsko-rekreativnog Centra Istočna Ilidža. 


Lazić je na tu funkciju imenovan početkom 2022. godine o čemu je detaljno pisao portal “žurnal.info", čiji tekst prenosim u nastvaku u cjelini i bez ikakvih izmjena.



I dalje je na toj poziciji, a važno je znati da je načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović, funkcioner SDS-a.


Naravno, podrazumijeva se da je Božović tek potrčko Darka Babalja koji upravlja ovom opštinom podjednako bezočno kao i ostacima SDS-a, preko Milana Miličevića.


Božović

I Babalj i Božović su u najužem tijelu te stranke, zaduženi za njen oporavak od kojeg, naravno, neće biti ništa.


Zato vrlo uspješno oporavljaju narkokadrove narkodilera Nešića imenujući ih na direktorske pozicije. 


Nešić je, na upit  “Žurnala”, da prokomentariše imenovanje narkodilera Lazića na funkciju direktora, između ostalog, odgovorio: “Manite se Lazića koji je bezazlen i benigan“.


Toliko se “bezazlenih” i “benignih” narkodilera nakotilo u svim institucijama države i oba njena entiteta da BiH sve više zaslužuje naziv NarkoDržava.



Što se tiče NarkoNešića, ministra bezbjednosti, i njegovog brata Predraga Nešića, narodnog poslanika u urušenoj skupštini RS, oni su sve, samo ne benigni i bezazleni. I spremni na sve o čemu ću uskoro objaviti brojne informacije.


U nastavku tekst “Žurnala” o “benignom i bezazlenom” narkodileru Laziću.


SPORTSKO REKREATIVNI CENTAR ISTOČNA ILIDŽA: Srđan Lazić imenovan za direktora iako je osuđivan za proizvodnju i promet droge


Lazić (DNS)

Lazić je u novembru 2019. priznao krivicu za neovlaštenu proizvodnju i promet opojnih droga, te je osuđen na novčanu kaznu. U sukob sa zakonom je došao i 2018. godine i to zbog izborne krađe, ali je taj postupak obustavljen. Lideru DNS-a Nenadu Nešiću nije jasno zbog čega se bavimo bezazlenim Lazićem umjesto aferama Bisere Turković i ljudima koji su dovodili mudžahedine koji su odsjecali srpske glave.


Piše: žurnal.info (19.05.2022.)


Kadar Demokratskog narodnog saveza (DNS-a) Srđan Lazić odnedavno je vršilac dužnosti direktora Javne ustanove Sportsko- rekreativni centar Istočna Ilidža, koja je formirana početkom prošle godine. I to ne bi bilo ništa čudno da se ne radi o osobi koja je dva puta dolazila u sukob sa zakonom, a jednom osuđivana. Lazić je sa još jednom osobom hapšen u oktobru 2016. godine zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga. U pritvoru je proveo mjesec, a optužnica je protiv njih podignuta 3. jula 2019.


Iz Okružnog tužilaštva u Trebinju, kojem je delegiran ovaj predmet, potvrdili su da je Lazić sklopio sporazum o priznanju krivice kojim je pristao na novčanu kaznu od 4.500 KM. Okružni sud u Trebinju je na sjednici 18. novembra 2019. prihvatio sporazum, te novčanu kaznu smanjio na 3.000 KM zbog mjesec dana koje je proveo u pritvoru. Dan pritvora je izjednačen iznosom od 50 KM. 


U sukob sa zakonom Lazić ponovo dolazi 2018., ali ovaj put zbog izborne krađe, o čemu je Žurnal pisao.


Prema službenoj zabilješci PS Istočno Novo Sarajevo iz septembra 2018. Lazić i još 13 osoba prijavljeno je zbog krivičnog djela podmićivanje pri izborima ili glasanju. Iz Okružnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu potvrđeno nam je da je tokom 2020. godine donesena naredba o neprovođenju istrage jer nije bilo osnova sumnje.


Oni upućeniji za Lazića kažu da je kum poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Aleksandra Glavaša, koji je desna ruka lidera DNS-a Nenada Nešića. O obojici smo objavili seriju tekstova.


Nešić je za Žurnal kazao da mu nije poznato da je Lazić osuđivan, jer od Trebinja do Novog Grada ima na hiljade članova DNS-a i nemoguće je da svima njima zna biografije. Potom je dodao da ova presuda Laziću „ne uskraćuje poslovnu sposobnost“: „Ne razumijem ja vas, pa zar čovjek koji je osuđivan nema pravo da se ispravi i gdje to piše u zakonu da on ne može obavljati jednu ovakvu funkciju“.


Upitao nas je Nešić zbog čega ne pišemo o aferama Bisere Turković ili zašto se ne bavimo s ljudima koji su dovodili mudžahedina i odsjecali srpske glave: „To je mnogo gore. Manite se Lazića koji je bezazlen i benigan“.