уторак, 28. фебруар 2023.

Dodikov pokušaj zabijanja noža u leđa zvaničnom Beogradu usred Beograda: Demonstracija nemoći, jeda i jada potrošenog laktaškog Primitivca i Neprijatelja Srba No1

Piše: Slobodan Vasković


1.

Milorad Dodik, oktroisani, lažni predsjednik RS, pokušao je da zabije nož u leđa zvaničnom Beogradu usred Beograda po pitanju pregovora sa Kosovom i prihvatanjem FrancuskoNjemačkog plana, koji ima punu podršku EU i SAD-a.


2.

Takav Dodikov potez je sasvim očekivan, nije nikakvo iznenađenje, nije ni prvi put da to čini, zvanični Beograd poodavno je svjestan da je šef Crvene Sekte u službi onih koji bi da Srbiju poravnaju, vrate je u devedesete, a zatim je rasparčaju do neprepoznatljivosti i zguraju na smetljište istorije.


3.

Te snage su poražene; Dodik, kao njihov glasnogovornik je tek eho krika onih koji imaju namjere da zgaze Srbiju, ali nemaju više moći da to i učine.


4.

Dodikovi “prijedlozi” zvaničnom Beogradu su doboko anticivilizacijski, antisrpski, vulgarni, bezočni, drski i bezobrazni i dolaze u trenutku koji je ključan po Srbiju - smirivanje tenzija sa Kosovom, formiranja ZSO i pripreme za ulazak u pregovore o potpunoj normalizaciji odnosa.


5.

Dodik je, godinama, poredeći ZSO sa RS davao vodećim političkim snagama Albanaca sa Kosova alibi za neformiranje ZSO; Taj alibi koristio je i aktuelni premijer Aljbin Kurti, kojem je Dodik, svako malo, “nabacivao zicere” tvrdeći da će “ZSO biti što i RS”. 


6.

Kurtiju je prilično surovo pojašnjeno da se ne koristi Dodikovom “argumentacijom”. Na kraju je prihvatio ZSO, iako, zbog političke javnosti na Kosovu, to pokušava što više minimizirati. 


7.

Dodik već godinama pripada onim snagama koje čine sve da spriječe formiranje ZSO; I nakon što je to pitanje riješeno, SAD i EU prihvatile formiranje ZSO i insistiraju na implementaciji, prije nego se uđe u razgovore o hodogramu FrancuskoNjemačkog plana, lažni predsjednik Dodik i dalje pokušava da podsiječe ključne tetive opstanka srpskog naroda na Kosovu.


8.

Dodik svjesno minimizira značaj ZSO kako bi pokušao minimizirati veliki uspjeh srpske politike koja je to pitanje vratila na sto iz kante za smeće, gdje je bilo bačeno prije više od decenije i, uz to, uspjela ishoditi formiranje ZSO. 


Ogroman je to uspjeh u izgubljenoj političkoj situaciji, kakva je bila oko rješavanja tog ključnog pitanja srpskog opstanka na Kosovu.  


9.

Međutim, Uništitelj sopstvenog naroda, što Dodik jeste, ne posustaje pa i dalje vrišti, nadajući se da će srušiti dogovor o ZSO i nanijeti što veću štetu Srbima. 


Dodik je izjavio je u Beogradu da je za Srbiju Kosovo najvažnije tertirijalno pitanje, dok je Republika Srpska najvažnije nacionalno pitanje Srbije. 

  

ZSO ima smisla samo ako ima izvršne funkcije, ako je to samo ljuštura, to je onda nemoguća priča, blef i trik Zapada. Ako već tvrde da se mora osnovati ZSO, zašto to nisu nametnuli prištinskim vlastima, jer se zna da zapadne zemlje vladaju procesima na Kosovu“, kazao je Dodik u Beogradu.


10.

Otkud on uopšte zna koje će funkcije imati ZSO i šta se to njega uopšte tiče? Niti je pozvan na razgovore/pregovore/dogovore niti na njih može više uticati, ma koliko urlikao.


Upravo je ta politička istrošena kreatura od Republike Srpske stvorila praznu ljušturu uništavajući sve njene institucije, čime je pri kraju ostvarenja svog cilja - potpunom nestanku Srba iz BiH, nakon toga i nestanku RS.


11.

Međutim, Srpski Neprijatelj No1, što je Dodik već poodavno, mora da radi svoj neprijateljski, prljavi, antisrpski posao, kako bi opstao još neko vrijeme na političkoj sceni prije nego zauvijek završi na političkoj deponiji. 

 

„Mi iz RS nemamo nikakvu namjeru da se miješamo u politički život Srbije, ali imamo namjeru da Srbiji nametnemo narativ. Teritorijalno pitanje najvažnije za Srbiju je pitanje Kosova, a njeno najvažnije nacionalno pitanje je Republika Srpska“, kazao je Dodik, obraćajući se učesnicima tribine „Srpska se brani i u Srbiji“, održanoj u Beogradu.


12.

Kakav politički jadnik - on više ne može da “nametne narativ” ni Željki Cvijanović, čim je izvan dometa njegovih kriminalnih službi, a kamoli da nametne Srbiji, koja je u odnosu na RS u svakom pogledu gigant.

 

Može Dodik i niže, to je njegov stvarni “narativ” - što niže, najniže, ne bi li nanio što veću štetu Srbima kao narodu i Srbiji koja zauvijek izlazi iz paklenog kruga koji traje već 30 godina. 


13.

Prema Dodikovim riječima, “RS ima jasne političke stavove i odmah odgovara na sve izazove sa kojima se suočava”. Ova Dodikova rečenica je još jedna u nizu potpunih laži, jer RS nema nikakve političke stavove, već je sve podređeno Dodikovim kriminalnim interesima. 

 

„Priznajem da unaprijed odbacujemo neka rješenja, i prije nego što se o njima počne pregovarati, jer oni koji nameću ta pitanja, čim krenu pregovori, to uzimaju kao gotovu star. Zapad više ne poštuje međunarodno pravo“, rekao je Dodik, oslikavajući samog sebe kao metastazirani kancer naroda kojeg navodno zastupa. 

 

Međutim, metastazirani kancer ne posustaje, pa pokušava zahvatiti i Srbije, ukoliko bi mu se to dopustilo.


„Nije dobro praviti konačna rješenja, treba sačekati razvoj globalne situacije i onda razmatrati šta je nacionalni interes“, kazao je Dodik, dodavši da je potrebno „vratiti poziciju ravnopravnih pregovarača, a ne izvršilaca naloga sa strane“. 

 

14.

Valjda je, po njemu, Srbija trebala da se odrekne svega - od ZSO, mira za Srbe na Kosovu, brojnih integracija i investicija i odvede narod u potpunu bijedu i beznađe, samo da bi udovoljila laktaškom političkom probisvijetu da opstane što duže kao glasnogovornik nepomirljivih neprijatelja Srba kojima je uništenje naroda bio i ostao jedini cilj.

 

15.

Rekao je i da Srbija smatra da treba da ostane na evropskom putu“ i da je „vješto nametnula tu temu“, ukazujući EU da, ako oni neće da ulažu u Srbiju, postoje zemlje koje to hoće, poput Kine. 


Dodik je zaista prejadan u svoj svojoj niskosti.

 

16.

Govoreći o odnosu RS i Srbije, on je istakao da RS zanima „samo jaka i moćna Srbija, koja može nama da pomogne“, ocijenivši da takva Srbija nije u interesu međunarodnog faktora, posebno zapadnih zemalja. 


Koju RS, Dodik nije odgovorio; Valjda onu u kojoj on sa hordama pljačka uzduž i poprijeko, a kada, između ostalog, trebaju stalci za infuziju, brojne druge stvari, sve do novca za likvidnost budžeta, onda ga “zanima Srbija”!


17.

Dodik je “zaboravio” reći da ga o FrancuskoNjemačkom prijedlogu, ZSO, Srbiji, Kosovu niko ništa nije ni pitao. Niti će ga, na sreću, pitati!