среда, 27. новембар 2019.

Razapeti na sve četiri strane


piše: Slobodan Vasković

1.
Svega petnaestak dana nakon usvajanja odvratnog pamfleta prepunog neistina i laži, pod imenom “Informacija o neustavnoj transformaciji dejtonske BiH i uticaju na položaj i prava RS”, pisanog jezikom mržnje s prljavih ulica, kojima dominiraju bande Dodikovih beskarakternih Ulizica, pokazalo se, kako sam i tvrdio, da je to samo jedan od pokazatelja potpuno razorenog društva. Distopija.

2.
Pokazalo se i da oni koji su usvojili Informaciju, plus još dvadesetak “zaključaka”, nemaju nikakvu namjeru da ih poštuju, što je i bilo očekivano. 

Suprotno bi bilo zaprepašćujuće iznenađenje.

3.
Pokazalo se i da svi oni koji su godinama tvrdili kako je entitet iznad BiH, progonili/satirali/mrcvarili sve koji su drugačije mislili/argumentovali, nakon što je Vođa “smotao” za stoosamdeset stepeni, sada tvrde suprotno, što je argument da dno dna, kada je Unutrašnji okupator u pitanju, nije ni izdaleka blizu koliko se misli.

Zato će progonjeni biti još progonjeniji, jer Unutrašnji okupator ne smije sebi dozvoliti žive svjedoke sopstvenih laži/izmišljotina/vulgarizacije/primitivizma/načina vladanja po principima mentalne pornokratije...

4.
Uvijek ta Dodikova otrovna skalamerija, prepuna malicioznih ulizica, licemjera i neljudi, može dublje i dublje i dublje u živo blato sopstvenih laži, izmišljotina, bljuvotina, ogavnih manipulacija…, bez trunke digniteta, morala, samopoštovanja. 

Dežavi u njihovim redovima nije sindrom, već epidemija.

5.
Dno je za sve njih već poodavno postao plafon, koji se ne može ničim dosegnuti. Čak ni bacanjem uhapšenih igračaka.

6.
Pokazalo se da je parlament ponižen, samoponižen i samoprezren morem beskorisnih kretenskih “stavova” dilera prava na život onih kojim vladaju, koji je toliko pojeftinjen da, iz vizure Unutrašnjeg okupatora, ne vrijedi ni pišljiva boba.

7.
Za njih ne vrijedi ničiji život, sem njihovih; Posebno ne parija, u šta su pretvorili narod (ono što je preteklo), a dilanje životima i nesretnim sudbinama onih kojim vladaju nastaviće se i u nadolazećem periodu nesmanjenom žestinom; Masovno napuštanje tog zatrovanog prostora, za koji ne postoji adekvatan protivotrov, omasoviće se dodatno.

8.
Otpor koji se pruža Unutrašnjem okupatoru dugo je bio slabašan i nedovoljan za njihovo teže uzdrmavanje; U poslednje vrijeme jača, ali presporo; Još uvijek nedovoljno da zaustavi neobuzdano životinjsko iživljavanje vladajućih retarda nad nemoćnim, nezaštićenim; Pripreme za potpuno satiranje naroda su privedene kraju.

9.
U tu svrhu, Dileri su oteli i Hramove i vjeru; Privatizovali ih u bescijenje; Prejeftino kupljeni Hramovi pretvoreni su u "mjenjačnice" u kojima se, otetim parama, naveliko nabavljaju sertifikati “vjernik”, “veliki vjernik”, “najveći vjernik”, “vjernik nad vjernicima”… od dilera, u zlatnim haljinama, što u glavama umjesto Hrista uvijek vide Vođu, Razapetog na sve četiri strane - u poslovnim sferama što donose ogroman novac.

10.
Hramovima gospodare prevaranti-trgovci, (brade su im tek trgovački trik, čak i kada su sijede/presijede), koji skupo prodaju jeftinu bižuteriju kao “sveto” ordenje onima što su sve oteli, potom spalili i zemlju i narod.

11.
“Moleći” se Razapetom na sve četiri strane - u poslovnim sferama što donose ogroman novac, osmišljavaju pod kojim “kanonom” uvesti u asortiman i njegove plastične figure (od malih, preko Lutka na naduvavanje, pa sve do onih u prirodnoj veličini), kreirane u nekoj od osamdesetdvije firme što ih posjeduje. U njima bi bile i proizvedene, pa prodane.

12.
Samo se čini da Zvona zvone na uzbunu; Odzvonilo je poodavno; Čuje se tek eho rastopljenih Zvona, prodanih kao sekundarni otpad. Jednoj od osamdesetdvije firme.