уторак, 25. јун 2019.

Za Naručeno Ubistvo Vasiljevića, koji je preživio pokušaj likvidacije, plaćeno 100.000 KM; Ozimković, za dojavu ubicama o Vasiljevićevom izlasku iz Parohijskog doma, plaćen 2.200 KM


piše: S.V.

Slobodan Vasiljević iz Šekovića preživio je pokušaj likvidacije, a njegovo ubistvo je naručeno, plaćeno i pomno planirano.

Vasiljević se i dalje nalazi u UKC Tuzla (zdravstveno stanje mu je stabilno), nakon što je organizovana zločinačka grupa, koju je vodio Slaviša Jurošević, pokušala da ga likvidira 02.06.2019. godine, u crkvenom dvorištu u Šekovićima.

Da postoji Naručilac i finansijer ubistva, koje jeste pokušano, ali, srećom, nije izvršeno, svjedoči podatak da je Nebojši Ozimkoviću, prema informacijama do kojih sam došao, plaćeno 2.200 KM da napadačima dojavi kada Vasiljević bude izlazio iz Parohijskog doma, gdje je te noći prisustvovao lovačkom druženju.

Nije precizno utvrđeno koliko je ukupno plaćeno napadačima da likvidiraju Vasiljevića, ali se pretpostavlja/procjenjuje da je riječ o sto hiljada KM.

Ozimković je ubicama i dojavio kada je Vasiljević napustio dom, a napadači su ga metalnom šipkom, sa leđa, udarili u glavu; Nakon šo je pao, palicama su mu zadali preko trideset udaraca po cijelom tijelu; Od tih udaraca slomljena mu je jedna noga, koja je dva puta operisana tokom proteklog vremena.

Ozimković se nalazi u pritvoru sa još šestoricom napadača, dok je organizator pokušaja likvidacije Jurošević u bjekstvu i, prema svim relevantnim informacijama, nalazi se na teritoriji Srbije.

Slaviša Jurošević, organizator pokušaja ubistva
Za njim je, kako se tvrdi, raspisana međunarodna potjernica.  

Osim Ozimkovića, u pritvoru su Miljan Milić (33), Stefan Radovanović (26), Stevan Garić (26), Nebojša Petković (28), Milutin Kandić (47) i Gorana Čalmić (43).

Njima uskoro ističe jednomjesečni pritvor, a ukoliko ne dođe do njegovog produženja, biće to novi atak na život Vasiljevića, ali i članova njegove porodice.

Osim navedene osmorice, postoji još najmanje šest lica koja su duboko umiješana u pokušaj likvidacije Vasiljevića. 

Posebno je bitno do kraja rasvijetliti informacije da su pojedini pripadnici Policijskih stanica Milići i Šekovići pomogli Juroševiću u bjekstvu.

Napadači su bili sigurni da su uspjeli ubiti Vasiljevića, ali i da im se neće desiti ništa, niti će biti kažnjeni zbog zločina, što potvrđuje činjenica da su kod svih, tokom pretresa i hapšenja, nađene palice kojima su ga pokušali likvidirati. 




Taj podatak svjedoči da su bili sigurni kako će ih Naručilac ubistva zaštiti od bilo kakvog procesuiranja. (nastaviće se)