уторак, 29. јануар 2019.

Lukač, samozvani “Mali Putin”, laže da nije zabranjeno okupljanje građana - demantuje ga saopštenje MUP RS



piše: S.V.

Dragan Lukač nije samo monstruozni nasilnik, već i patološki lažov.

Ubijeđen da je “Mali Putin”, kako ga zovu njemu najbliži poltroni, i da mu je sve dozvoljeno, Lukač je u Narodnoj skupštini otvoreno slagao kako nije zabranjeno trajno okupljanje grupe “Pravda za Davida”. Iako je to učinjeno 31.12.2018. godine, što je uočljivo iz saopštenja MUP RS, izdatog taj dan.



“Zbog učestalog narušavanja javnog reda i mira, vršenja krivičnih djela, sprečavanja normalnog odvijanja saobraćaja, te nepoštovanja Zakona o javnom okupljanju RS, sva buduća javna okupljanja grupe Pravda za Davida će biti spriječena i prekinuta u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju RS, a učesnici takvog javnog okupljanja će biti sankcionisani u skladu sa Zakonom”, navedeno je saopštenju MUP RS, 31.12.2018. godine.



Saopštenje je uslijedilo dan nakon bestijalnog i brutalnog napada na goloruki narod, koji je došao da podrži Davora Dragičevića u njegovoj borbi za Istinom o ubistvu njegovog sina Davida.

Danima nakon toga, Hunta samozvanog “Malog Putina” hapsila je građane koji su se usudili da prođu Trgom, posebno one koji bi digli ruku ili, pak, uzviknuli “Pravda za Davida”.

Samozvani “Mali Putin” očito ima vrlo ograničeno sjećanje, što je u skladu sa njegovim mentalnim sklopom, jer je 29.01.2019. u NSRS otvoreno slagao kako MUP ne brani javna okupljanja. 

“MUP Republike Srpske nije donio niti može donijeti rješenje o zabrani trajnog okupljanja građana na Trgu Krajine u Banjaluci, rekao je resorni ministar Dragan Lukač u Narodnoj skupštini Republike Srpske u Banjaluci.

"Nema nikakve trajne zabrane okupljanja građana na Trgu Krajine, to je izmišljena spekulacija", rekao je Lukač, odgovarajući na pitanje poslanika tokom "Aktuelnog časa".

Prema njegovim riječima, entitetski MUP zabranjuje okupljanje ako je podnesen zahtjev i ako procijeni da takvo okupljanje može da dovede do narušavanja javnog reda i mira ili do opasnosti za druge građane.

"MUP u skladu sa zakonom zabranjuje okupljanje kada se ljudi nelegalno okupljaju, bez ikakvog odobrenja i zahtjeva za mirno okupljanje", pojasnio je Lukač.
On je dodao da će MUP Republike Srpske u skladu sa zakonom zabraniti okupljanje koje nije prijavljeno u skladu sa zakonom i naročito ako to okupljanje dovodi do narušavanja javnog reda i mira.

Poslanik PDP-a Draško Stanivuković pitao je ministra Lukača, na osnovu koje odluke je MUP Republike Srpske trajno zabranio okupljanje grupe `Pravda za Davida` na Trgu Krajine u Banjaluci”. (N1)

Nije nikakvo iznenađenje što Lukač laže, jer su njegovi ataci na grupu "Pravda za Davida", nasilni, brutalni, potencijalno ubilački, izašli izvan svakog zakonskog okvira i mogu se smatrati jedino kao tortura, nikako drugačije.  




Lukačeva Hunta napala je goloruki narod i 25.12.2018. godine, a tada su se pod šljemovima MUP RS krili i batinaši dovedeni sa strane. Upravo su oni izazvali incidente, kako bi dobili povod za najbrutalnije premlaćivanje naroda.

Osim toga, pripadnici Hunte su rastjerivali građane koji su okupljaju u porti Hrama Hrista Spasitelja u Banjaluci, gdje pale svijeće za pokoj duši ubijenog Davida Dragičevića.