четвртак, 1. јун 2017.

Željku "zadavile" prevruće kifle; Nacionalna Papanska sramota i Babalj kao komandant Geta

piše: Slobodan Vasković

Radmanović ubijeđen da Željka ne zna umijesiti hljeb

Nebojša Radmanović nemilosrdan je prema Željki Cvijanović: Nije dozvolio da joj bude dodijeljena Povelja Opštine Istočno Novo Sarajevo, za Spasovdan, krsnu slavu te lokalne zajednice.

Taj prijedlog oborili su, vjerovali ili ne, odbornici SNSD-a, po nalogu Radmanovića. mala demonstracija moći.

Cvijanovićevu je predložio radikal!!! 

Povelju je dobio lokalni pekar Dragan Ostojić, a zaključak je da Cvijanovićeva lošije mijesi hljeb od njega.

Kad bi to bio razlog, ne bi bilo mnogo sekiracije, ali stvar je u sledećem: Cvijanovićevu Radmanović tretira najozbiljnijim protivnikom u trci za predsjedničku nominaciju i satire je na svakom koraku. 

Ovaj put su joj prisjele vruće kifle.

Lani je Povelju dobio Milorad Dodik, kao nagradu za Čorbu u koju nas je uvalio.

Nacionalna sramota

Imenovanje Stefana Mitrovića, sina Papka Vojina Mitrovića, na poziciju
direktora Jedinice za koordinaciju projekata u poljoprivredi koja radi pri Ministarstvu poljoprivrede Republike Srpske, stručnjaci iz ove oblasti smatraju Nacionalnom sramotom.

Mitrović o poslu koji bi trebalo da radi nema pojma. Ali Tata je baš ambiciozan.

Interesantne su te Mitrovićeve funkcije - Odreda zavise od Tatinih odnosa sa Tatom MIletom: kada su odnosi dobri, mlađani Mitrović je savjetnik u kabinetu predsjednika RS; kada su loši, mlađani Mitrović je izbačen iz kabineta; Sada su se stvari nešto popravile, pa je Mitrović Jr postao direktor.

Dužina vladanja zavisiće od već navedenih odnosa, ali i od toga kada će Junior shvatiti da pozicija prelazi nadmašuje njegove kapacitete. Procjena je do godinu dana. 

Dok mlađi pokušava da razumije, stariji Mitrović se brzo okreće ka Radmanoviću.

Politički idiotizam ili Babaljizacija na oprobani način
Moraš biti Kompletan Politički Idiot pa ne dozvoliti početak radova na novoj bolnici u Kasindolu, opština Istočna Ilidža.

Načelnik te opštine je Marinko Božović, potrčko Darka Babalja, lokalnog findžanmafioza sa dobrim političkim vezama; Potrčku podređene službe uskratile su dozvolu za izvođenje pripremnih radova za izgradnju novog objekta JZU Bolnica Istočno Sarajevo.

Razlog je, vele, u zakonima, a da je ikakvog zakona Babalj bi već odavno bio stavljen van zakona. I iza rešetaka.

Stvarni razlog je u Političkom Idiotizmu, koji ne dozvoljava da se GETO, na šta sada liči pomenuta Bolnica, što hitnije pretvori u adekvatnu zdravstvenu ustanovu.

Ako nije Politički idiotizam, onda jeste Reket, kojem je Babalj itekako sklon.

Interesnatno je da pomenuta opština nije pravila nikakve probleme prilikom izgradnje zgrade zajedničkih institucija i vlade RS u Istočnoj Ilidži, a da visoki funkcioneri SDS-a upravo taj posao već dugo oštro napadaju i kritikuju. 

Pri tom ne pominju Babalja, koji je vladar Istočne Ilidže, niti njegovu ulogu u cijeloj toj priči. Niti se Babalj o tome oglašava. A imao bi šta reći i prebrojati, posebno.

Sramotno je ponašanje SDS-a u ovom slučaju, posebno Babalja i Božovića. 

Ako smatraju da ima kriminalnih elemenata u početku pripremnih radova ili sprovedenom tenderu trebaju o tome obavijestiti javnost, nadležne organe i tražiti istragu, a ne da oni presuđuju da li će se ili neće graditi Bolnica koja je ruševina i u kojoj ljekari rade i liječe, a pacijenti borave, u nehumanim i apsolutno nedostojnim i ponižavajućim uslovima.

Mitrović jeste Nacionalna sramota; Babalj, komandant Geta, je Nacionalna sramota na hiljaditu; Božović je nebitan, on je Sluga.