уторак, 24. јануар 2017.

Kostreševićeve frustracije iznad značaja institucije MUP RS i iznad javnosti

piše: Slobodan Vasković

Na niske je grane pala Republika Srpska i njene institucije; Tako i MUP RS, u kojem svoje frustracije iživljava Siniša Kostrešević, načelnik Uprave kriminalističke policije.

Od njegovog dolaska na čelo ove Uprave, MUP RS nije javnost obavijestio o tom postavljenju, niti na sajtu te institucije ima i jedne jedine riječi o tome ko je načelnik UKP-a. To je prvi put u istoriji MUP RS da takva informacija nije dostupna javnosti.

Očito je da Kostrešević, iz samo njemu znanih razloga, ne dozvoljava objavljivanje svoje biografije i fotografije na sajtu MUP-a RS, kao što je očito da mu nadređeni takvo prizemno ponašanje tolerišu. 

Kakvi god da su njegovi razlozi, a ne postoje racionalni, već je riječ o kapricu, na ovaj način Institucija je podređena interesima jedne osobe koji nemaju nikakve veze ni sa službom, ni sa radom u UKP-u; Posebno ne sa zdravim razumom. Štaviše, takvo ponašanje instituciju čini karikaturalnom.

Dodikovi Imitatori, koji su preplavili strukture RS, poput njega se, po automatizmu, postavljaju iznad institucija, što su im dopale na milost i nemilost, a iste koriste i u njima se ponašaju kao da im je to ćaćevina.

Javnost ima pravo da zna ko je načelnik UKP-a, kako izgleda, šta mu piše u biografiji, a ne da bude silovana kompleksima Dodikovih Klonova i Klovnova.

Uputio sam prije nekoliko dana pitanja nadležnoj službi MUP RS u vezi sa ovim bizarnim slučajem, ali nikakav odgovor nisam dobio.

Nisam ni očekivao, ali bi bilo interesantno da MUP RS istraži imovinu koju je Kostrešević stekao u poslednjih deset godina. Makar za unutrašnju upotrebu.

Naravno, ni to se neće desiti, a ostaje činjenica da je MUP RS poligon za iživljavanje neiživljenih i navodno baš “zajebane tipove”, poput Kostreševića, koji ne poštuju insituciju u kojoj zarađuju platu. I mnogo više od plate, na razne druge načine, koji imaju veze sa svim, sem sa zakonom.

Bilo bi posebno dobro istražiti protiv koga je sve Kostrešević vodio svoje, lične, istrage, koristeći sredstva MUP-a RS, ne samo na ovoj poziciji, već i na ranijim koje je obnašao u policiji.

Kostrešević i dalje ostaje Karikatura poput Leklerka, junaka serije “Alo, Alo” - Čovjek sa Hiljadu lica koje uvijek liči na jedno, Frustrirano!

MUP RS - bez odgovora

Mirna Miljanović, portparol

Poštovana, molim Vas da mi odgovorite na sledeća pitanja:
- Zbog čega na zvaničnom sajtu MUP RS nije navedeno ime načelnika Uprave kriminalističke policije MUP RS, niti je objavljena njegova fotografija i biografija, za razliku od svih ostalih uprava gdje su navedena imena načelnika i objavljene njihove fotografije?
- Smatrate li da je neobjavljivanjem imena, fotografije i biografije načelnika UKP-a narušena transparentnost rada MUP-a RS?
- Zbog čega je javnost uskraćena za informaciju o tome ko vodi jednu od najznačajnijih Uprava u okviru MUP RS? 

Molim Vas da mi na pitanja odgovorite do ponedeljka, 23.01.o.g.

S poštovanjem,

Slobodan Vasković, bloger