среда, 29. мај 2013.

Nakon Suda i Centralni registar HOV Srbije zabranio Stankoviću raspolaganje imovinom „Komgrapa“

Piše: Slobodan Vasković

Srbija je sve više i više pravna država, tu dileme nema. Beogradski Privredni sud blokirao je imovinu Slobodana Stankovića, donoseći odluku da njegovo preduzeće “Integral inženjering” ne može više raspolagati imovinom “komgrapa”.

Integral je vlasnik 64% “Komgrapa”, a naređenje Suda uslijedilo je nakon što je Sindikat “Komgrapa” podnio krivičnu prijavu protiv Stankovića i zatražio donošenje privremene mjere zabrane korištenja akcija, koje su u njegovomk vlasništvu “do okončanja sudskog spora”.  

Stanković uposlenima u “Komgrapu” duguje 4,3 miliona evra.

Nakon ove odluke Privrednog suda, u Centralnom registru hartija od vrijednosti Srbije po automatizmu je upisana zabrana raspolaganja akcijama (vidi sliku).

“Akcionar Integral inženjering, JMBG 1255908 na osnovu Rešenja privrednog suda u Beogradu br 31 p 3536/2013 od 13.05.2013. godine na 979.822 akcija ima meru privremene zabrane otuđenja i opterećenja akcijama izdavaoca”, upisano je u dokumentima Centralnog registra.

Sada ce i Komisija Centralnog registra za hartije od vrijednosti Srbije donijeti svoje rješenje o zabrani raspolaganja akcijama „Komgrapa“, koje su u vlasništvu „Integrala“.

Nakon ovog akta, Stanković definitivno više ne može sa svojom imovinom u “Komgrapu” ni na koji način raspolagati.

Veoma je interesantno da se i nakon 16 dana štrajka u „Komgrapu“ za taj slučaj jedino interesuju mediji iz BiH, dok se oni iz Srbije ponašaju kao da se ništa ne dešava.