петак, 31. август 2012.

Ekskluzivno: Otmičar Mićo Kraljević SMS porukama naređuje Vaji Andriću, načelniku CJB Bijeljina: Ne sprovodi istragu o paljenju auta

piše: Slobodan Vasković

Potpuna anarhija vlada u Republici Srpskoj. Otmičari i kriminalci komanduju načelnicima Centara javne bezbjednosti i naređuju im koju istragu da sprovode, a koju da ne sprovode. Tako je i Mićo Kraljević, poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini RS i presuđeni kriminalac/kidnaper usmjeravao Vaju Andrića kako da ne sprovodi istragu o paljenju automobile predsjednika OO SNSD-a Šekovići Velibora Miloševića. I zaista, do dana današnjeg ta istraga nije okončana premda se zna počinilac (poznato nam je i ko je i šta je i čiji je). Očito je da je Kraljević tada insistirao da ne do]e do sprovođenja istrage, kako bi se za paljevinu optužili politički protivnici SNSD-a, koji u tome, prema našim potvrđenim saznanjima, nisu učestvovali.
 
SMS poruke Miće Kraljevića ka Vasiliju Andriću (065/527-…)

PREPISKA PO DANIMA

29.04.2010. Mićo Kraljević (+38765409…)15:51:05
Buraz! Gde se nalazis?

Mićo Kraljević (+38765409…) 16:23:13
Brate! u B. N sam sa Sefom. Trebamo se videti.

Mićo Kraljević (+38765409…) 19:41:45
Brate! Stopiraj tu asistenciju suta u Sekovicima, kako god znas. Situacija je toliko na elektrisana da ce posle danasnjeg paljena auta nasem pretsedniku Opstinskog Odbora. Pasti mrtva glava, dotle je doslo. Prebaci to na Sud i pravosudje da to oni resavaju. Ovo ti je i Pretsednik Dodik porucio.

30.04.2010. Mićo Kraljević (+38765409…) 06:35:37
Brate! Stopiraj tu asistenciju, molim te.

Mićo Kraljević (+38765409…) 07:49:47
Jel ok.

Ono što je šokantno jeste činjenica da Kraljević Andriću tvrdi da se i Milorad Dodik slaže sa njegovim zahtjevom da policija ne sprovodi nikakvu istragu. Da li je zaista tako i bilo, teško je utvrditi, ali je činjenica da je Dodik taj dan zaista bio u Bijeljini na jednom skupu, kojem je prisustvovao i Kraljević, a što se jasno vidi u prilogu emitovanom u Dnevniku RTRS-a 29.aprila 2010. godine - http://rtrs.tv/av/player.php?id=846&x=0

Andrić je ispunio sve Kraljevićeve zahtjeve i to ne samo u ovom slučaju, a otužna je činjenica da je načelnik CJB Bijeljina mnogo gori u svakom pogledu od otmičara i zaštitnika kriminalaca Kraljevića. Bitno je napomenuti da je u vrijeme kada se paljevina desila Kraljević bio u odličnim odnosima sa Miloševićem. Međutim, onda su se strašno sukobili, jer je šef OO SNSD bio protiv smjene načelnika opštine Šekovići Momira Ristića (SNSD), koju je Kraljević ultimativno zahtijevao.
Ali, manje su bitni odnosi unutar SNSD-a od pitanja koliko je na ovaj način istraga obustavljeno i kakav sve kriminal su neodgovorni pojedinci iz MUP-a RS prikrili?! Kada je Andrić u pitanju, ovo njemu nije prvi slučaj zataškavanja istine, jer je riječ o osobi koja u MUP-u RS radi u skladu sa kriminalnim, a ne zakonskim normama. (O tome uskoro opširnije na ovom blogu)