уторак, 17. април 2012.

Kladionica


piše: Igor Crnadak, generalni sekretar PDP

 Predlažem da, na brzinu, napravimo jednu zanimljivu kladionicu oko toga šta će Milorad Dodik i njegov ‚‚kreativni tim“ izbaciti sledeće u okviru serije koju gledamo godinama.  Serija bi se mogla zvati  ‚‚Dodik i Srpska u stalnoj opasnosti – penzioneri, borci, studenti, radnici i ostali, strpite se još malo, dok Srpska ne bude sigurna“. Šta li će biti u sledećoj epizodi? Evo i mogućih tema.

Velike su šanse da će se ponovo krenuti sa zemunskim klanom, već duže vremena ova zloglasna zločinačka organizacija nije pokušala ubiti predsjednika. Nakon hapšenja Luke Bojovića, mogao bi se napraviti zaplet da je klan, sada posebno opasan kao ranjena zvijer, odlučio da ipak napadne Dodika, jer je on za njih velika opasnost kao žestoki borac protiv korupcije i kriminala. Za tu ulogu mogao bi se u medijima optužiti neko od Zemunaca ko još uvijek nije pojeden ili nije isplivao u nekakvoj rijeci. I onda, zna se – Nezavisne na portalu, SRNA vrišti čitav dan, pa RTRS dnevnik naveče, pa sutra novine i sve u glas: ugrožen predsjednik i Republika, vi sa penzijama, boračkim dodacima, korupcijom i ostalim plitkim, dnevnim stvarima sačekajte.

Ili, odličan ladlamovski zaplet može se napraviti na obrisima nedavne Ćurguzove priče o tome da strane obavještajne službe pokušavaju iskoristiti borce i manipulišući sa njima žele se obračunati sa Republikom Srpskom. Sjajno! Naslov: CIA prati Panteliju Ćurguza, specijalno obučeni psiho-agenti ubijedili srpske borce da teško žive, samo da sruše Dodika.

Onaj terorista Bole iz dvorane Borik izgleda da i nije bio neki terorista, kažu da će ga optužiti samo za nedozvoljeno držanje oružja. Ali, opet odlična ideja. U Narodnu biblioteku, negdje na tavanu staviti malo oružja i kad prvi put bude dolazio predsjednik, uhapsiti čistačicu Danku kao teroristu. Sad su popularni ti ženski teroristi, moglo bi valjda i kod nas proći. Priča bi pogodila narod u srce – nije uspjelo u dvorani, pa su probali u biblioteci, sve samo da naude našem Dodiku i to žena da ga napadne nakon svega dobrog šta je on za žene i djecu uradio. Da bude zanimljivije i upečatljivije, hapšenje Danke mogao bi izvesti Mirko Čolović.

Dobar bi bio i nastavak priče o vehabijama koji kupuju zemlju pored Dodikovog imanja. Recimo, raskrinkane vehabije se dosjetili i sada pokušavaju kupiti imanje pored predsjednika preko jedne beogradske agencije. Naslov – vehabije ne odustaju, preko BEOnekretnina hoće do Dodika! Kao, policija i predsjednikove tajne službe bile su na oprezu i nisu to dozvolili. I još dodaju da su Čađini specijalci malo zakasnili, jer dok su došli da hapse vehabije već ih Mićo Kraljević strpao na sigurno:  u gepek, pa u podrum.

Još jedan nastavak bi mogao proći. Naslov: novih hiljadu teheranskih agenata došlo u BiH da špijunira Dodika. Kao, onih hiljadu, što su ranije objavili, ne mogu stići sve obaviti, jer je Dodik hiperaktivan, pa je došlo još hiljadu. Hej, narode 2 000 agenata teheranskih na jednog našeg predsjednika!! Šta plate, penzije, dodaci, studenti, korupcija, šta je vama, jeste li normalni? I tako dalje.
Dajte pošaljite još neki prijedlog, da pomognemo ‚‚kreativnom timu“.