четвртак, 11. јануар 2024.

Uz pomoć čijeg novca Ivan Begić putuje po luksuznim evropskim destinacijama?

 

Piše: Slobodan Vasković


1.  

Ivan Begić, najpoznatiji „snimač“ na političkoj sceni Bosne i Hercegovine, već je neko vrijeme politički penzionisan. To i nije neka šteta. Čak bi se moglo reći da je odlazak Begića sa političke scene bilo pravo osveženje, jedno od rijetkih u protekloj deceniji.


2. 

O tome koliko je plaćen Begićev eksplicitni video snimak tek ću pisati. Za sada ću se zadržati na tome da obznanim da je Vlado Crta Đajić taj koji je morao da odvoji popriličnu svotu novca da bi pomenuti snimak dospio u njegove ruke.


3. 

Crti nije trebalo dvaput reći da u javnost pusti video snimak. Doduše, njemu je Milorad Dodik tek poslije nekoliko mjeseci od dobijanja snimka, dozvolio da ga pusti u javnost. To je i učinjeno neposredno pred vanredne izbore za gradonačelnika Prijedora.


4. 

Ono što javnosti nije poznato je to da je Dodik insistirao da se u javnost puste samo dijelovi video snimka, kako bi kod onih sa IQ ispod 50 ostala nedomica ko je druga osoba na video snimku.


5. 

Toliko, za sada, o video snimku. 

Begić u Gradskoj upravi Banjaluka

Vrijeme je da se vratim priči oko Begića. Više izvora iz PDP-a mi je potvrdilo da je Draško Stanivuković taj koji je odmah po izlasku u javnost video snimka natjerao Begića da podnese ostavku na funkciju odbornika u Skupštini Grada Banjaluka, kao i da napusti PDP.


6. 

Begić je nakon dosta ubjeđivanja postupio po zahtjevu Stanivukovića. Ne treba zaboraviti da je i do tada Begić bio njegov “lični irvas”, kojeg je povremeno koristio za napade na opozicione lidere. O tome šta je Begić zauzvrat tražio (i dobio) u nastavcima.


7. 

U vrijeme kada je napuštao PDP, Begić je pokušavao da ubijedi javnost kako je on zapravo siromašni mladić koji sklapa kraj sa krajem. 



Priča o nevraćenim kreditima i isključenom telefonu je pažljivo smišljena, kako bi se javnost sažalila.

8. 

Svi koji poznaju Begića potvrdiće vam da se radi o teškom manipulatoru, pokvarenom do srži. Moglo bi se čak reći da je gori i od Stanivukovića. Ovdje treba reći da je, svojevremeno, i Draško Stanivuković govorio da se radi o osobi koju svako treba zaobilaziti u širokom luku.


9. 

Interesantno je to da Begić nakon odlaska iz politike živi vrlo luksuzno. Ne prođe niti jedan mjesec, a da on ne posjeti neku od evropskih prestonica. On za ta putovanja potroši po nekoliko hiljada eura.


10. 

Ništa manje Begić ne troši ni dok se nalazi u Banjaluci. On je prije nekog vremena osnovao u Banjaluci „TOK televiziju“. Radi se o privremenom projektu čiji će jedini zadatak biti da napada Opoziciju u predstojećoj kampanji za lokalne izbore.


11. 

Neko zlonamjeran bi mogao reći da nezaposleni Begić možda nekoga ucjenjuje i tako dolazi do velikih količina novca?! U svakom slučaju, u narednom periodu ću obznaniti javnosti ko finansira luksuzni život Ivana Begića.


P.S.

O portalima koje “uređuje” Ivan Begić ću tek pisati. Pored toga, pisaću o još nekim novinarima u pokušaju, iz okruženja Draška Stanivukovića. Strpljivo.