субота, 28. април 2018.

Satnica; Spriječen najnoviji napad na RS; Režim&Saradnici nisu uspjeli uništiti institucije BiH

piše: Slobodan Vasković



Satnica
Sada je 18 časova i 45 minuta, što znači da je prošlo već puna četiri dana i još nešto sati od Rješenja o blokadi računa “Alumine”, koje je potpisala sudija Jelena Todorović, član Klana, a Dodik još nije ukinuo Sud u Zvorniku.

Da li je u neradnom danu problem?!

I možemo li očekivati da Sud bude ukinut u srijedu; Čim se Dodik vrati na posao?!

Hm, već je 18 časova i 50 minuta, još nikakve vijesti o ukidanju Suda. 

Ili su Lažovi utihnuli ili, pak, čekaju prvi radni dan. Biće da je prvo.

Spriječen, u zadnji čas, napad na RS
Prestravio sam se danas kada je Dodik izjavio da su iz Okružnog tužilaštva namjeravali da mu podignu optužnicu. Neću navoditi razloge, jer bi to bilo maliciozno, što Dodiku ni najmanje nije smetalo.

Šokantna vijest za “vode preko mašica”, jer Dodik nije izjavio da je to bio “pokušaj napada na Republiku Srpsku” ili, pak, “Obojena Revolucija, kao sastavni dio Hibridnog rata”. I ujdurma Zapada.

Nije se javio niko od dežurnih čuvara Lažnog “Čuvara Srpske” da nam sve to prevede na srpski, hrvatski, bosanski.

Valjda što je neprevodivo. Osim na Lažijadi.

To što je Lažov utihnuo oko “Alumine” ne znači da je prestao sa izmišljotinama. 

Umalo zaboravih da kažem, a i Dodik je to, nekim čudom, propustio - optužnicu mu je htio podignuti Saša Labotić. Asistirao je Dalibor Vrećo, uz superviziju Želimira Lepira. Pa su odustali. 

“Nema elemenata krivičnog djela”, zaključili su. 

Nevjerovatno koliko ta trojica Tužilaca liče na 3D format - Dragan2xDarko!!! 

Tako je spriječen još jedan napad na RS.

Režim&Saučesnici u problemu oko Dudakovića: Neke od institucija BiH i dalje rade
Režim u RS dvanaest godina navodno traži hapšenje Atifa Dudakovića, a kada ratni komandant 5. Korpusa bude priveden zbog optužbi za ratne zločine, Režim to proglasi zakašnjelim.

Zašto?

Zato što to Režimu ne odgovara i najsretniji bi bili da niko ništa nije radio po pitanju optužbi na Dudakovićev račun. Kao što zaista niko ništa nije radio dugih deset godina. 

Sve to vrijeme Dudakovića su navodno istraživale vedete režima - Sredoje Nović, Mirko Luić i Goran Zubac. I ništa. A toliko su iz vrha Režima pozivali.

Sada je Dudaković priveden i slijedi mu suđenje, ali to Režimu ne odgovara, jer nemaju nikakve zasluge za taj akt.

Posebno ne Republički centar za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica, na čijem čelu je nesposobni fićfirić Milorad Kojić, koji je, po ugledu na šefa, izrekao niz laži na pres konferenciji povodom hapšenja Dudakovića.

Kojić je izjavio da je Republički centar je operativnim radom došao do značajnih i originalnih video zapisa, a ne onih koji su prezentovani na "Jutjubu" koji su davali prostora za dvostruko tumačenje.
"Naši video zapisi su imali veoma značajnu ulogu kako bi tužilac mogao kroz svjedoke i te video zapise i dokumentaciju u potpunosti dokumentovati ovo krivično djelo", istakao je Kojić.
On je naveo da je Republički centar postupajućem tužiocu dostavio više od 8.000 stranica dokazne dokumentacije, dokumentaciju sa razmjena koje su obavljane u Koprivni kod Sanskog Mosta, te svu dokumentaciju koju je imao Centar na raspolaganju od 1995. godine. (mediji)

Kojić je sve slagao; Jedino što je Centar dostavio nadležnim organima BiH jeste spisak žrtava i ništa više od toga.

Kompletnu istragu protiv Dudakovića sproveli su Tužilaštvo BiH i SIPA, institucije BiH. Što i jeste problem Režima - Neke od Institucija BiH i rade, nisu uspjeli da ih potpuno razore, zajedno sa svojim političkim saradnicima iz Sarajeva i Mostara.