субота, 12. јануар 2013.

Šarić navodno uočen u Podrinju


piše: Slobodan Vasković

Odbjegli narko bos Darko Šarić u posljednjih nekoliko mjeseci u par navrata uočen je na teritoriji Podrinja, tvrdi izvor iz bezbjednosnih struktura Bosne i Hercegovine.

Prema njegovim riječima, Šarić ima jaku podršku na ovoj teritoriji “koju mu daju dvije izuzetno jake kriminalne skupine, što već godinama preko ovog područja transportuju ogomne količine narkotika”.

“Ove grupe imaju podršku i u određenim političkim strukturama u toj regiji”, navodi naš izvor.

Međutim, on nije objasnio zbog čega Šarić nije uhapšen nakon što je, kako tvrdi, lociran na pomenutom području.

Isti izvor navodi da nekoliko veoma krupnih biznismena iz BiH (iz oba njena entiteta) već godinama peru Šarićev novac, kao i da su imena tih osoba poznata ovdašnjim bezbjednosnim agencijama.

“Šarićev novac se pere kroz velike građevinske radove, te se koristi za privatizaciju”, tvrdi ovaj izvor, koji je odbio da kaže o kojim biznismenima je riječ.

“Zoran Ćopić, kojem se trenutno sudi zbog pranja Šarićevog novca bio je samo jedan od brojnih kanala kojima je ovaj narko bos ubacivao novac u BiH, odnosno njene entitete”, istakao je sagovornik iz bezbjednosnih struktura BiH.

Beogradski “Kurir” objavio je da se “steže obruč oko Darka Šarića”. “Kurir” je još naveo da se Šarić nalazi na “relaciji Albanija-BiH”, te da kao tranzitne zemlje koristi Srbiju, Crnu Goru i Kosovo.

“On već neko vrijeme uspijeva da boravi u susjedstvu, ali i da prelazi granice naše države”, piše “Kurir”.