недеља, 5. септембар 2021.

Afrika/Slaven Ristić, KrivoLovac na budžetski novac RS, teški kriminalac i lažni humanitarac: Lukačev štićenik ubija životinje poput Životinje; “Bejbi Fejs” razbojnik Amidžić, njegova nova zgrada i korištenje Stanivukovićevog podzemnog projekta “Spasavanje Klena” za ličnu zaštitu; “Kaldrma” Bojana Vujića, daljinskog upravljača Radeta Diljevića, najčvršće veze Kostreševića i Dejana Ilića Tigra, šefa ogranka Kavčana u RS

Slaven Ristić, kriminalac, pljačkaš budžeta RS,
pripadnik Organizovane Zločinačke Grupe 

Piše: Slobodan Vasković


1.

Na naslovnoj fotografiji je lažni humanitarac i veliki kriminalac Slaven Ristić snimljen u Africi nakon ubistva plemenite životinje kojoj nije dorastao ni u kom smislu.


Ristić je gori od svake životinje, jer je, između ostalog, zaradio milione na nesreći stanovnika Republike Srpske, tokom pandemije, kada je Vladi RS prodao polovnu šatorčinu predstavljenu, uz agresivnu režimsku medijsku mašineriju, kao “spasonosno rješenje” protiv virusa.


2.

Da podsjetim, Ugovor o nabavci Pokretne bolnice potpisan je 26.03.2020. godine, a fantomska Ristićeva firma “Balkan Global” imao je deset dana rok za isporuku. Plaćeno im je 4,29 miiliona KM. 

Ristićeva "Pokretna bolnica" kao plandište za ovce

Bolnica nije isporučena u tom niti bilo kom drugom roku; Samo je razapet prazan šator, kraj kojeg su pasle ovce.


Od isplaćenih gotovo pet miliona KM (uz avionski prevoz šatorčine) Ristiću, najmanje dva i po miliona KM, isplaćenih za Ristićevu buvljak skalameriju, nikada nisu vraćeni u budžet RS.


3.

Vrhunac bezbrojnih laži izrečenih iz vrha Režima oko navodne pokretne bolnice, nakon što je, pod pritiskom javnosti, Institut za javno zdravstvo RS raskinuo ugovor sa Ristićem (29.05.2020.), jeste njegova izjava da je Polovnu Šatorčinu prodao “jednoj kompaniji u Turskoj za oko pet miliona evra”. 


On je, 15.07.2020., istakao da je bolnica potrebna svima i podsjetio da ju je nudio Republici Srpskoj po cijeni od 4,29 miliona maraka, u svrhu pomoći, bez zarade i profita.

Slaven Ristić

"Takve bolnice inače koštaju između osam i 12 miliona evra. Bolnicu smo turskoj kompaniji prodali po cijeni od 4,8 miliona evra plus cijena transporta i montaže što je sve ukupno oko pet miliona evra", rekao je tada Ristić. (NN)


Mnogo toga je u toj izjavi slagao polupismeni kriminalni tajkun. Prije svega da je “bolnicu” prodao Turskoj, što je notorna laž. 


4.

Lažna pokretna bolnica prvo je prebačena, tajno, u TRZ Bratunac, čiji je vlasnik Ristić, a trenutno se nalazi u Bijeljini u krugu fabrike ,,Elvako Met pro“ koja je, takođe, u vlasništvu Slavena Ristića. 


Ova kompanija je nakada bila u vlasništvu Gavrila Bobara (preminuo 30.09.2014. godine).

Sva lica uključena u kriminalne aktivnosti sa Ristićem čine izuzetno opasnu Zločinačku Organizaciju.


Njihov obrazac ponašanja je prelako prepoznatljiv: Predstavljaju se kao zaštitnici i stvaraoci RS, iako su, suštinski, njeni najveći rušitelji i notorni kriminalci.


5.

Na ovom mjestu već prepoznajete Milorada Dodika koji je štitio Ristića do posljednjeg nadajući se da će "bolnica" otići u zaborav, što se nije i neće desiti.

Ristić i Dodik na dočeku polovnog šatora

6.

Drugi, izuzetno moćan, Ristićev zaštitnik je Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS, koji sa njim ima brojne pljačkaške dilove, sve na štetu budžeta RS.


Lukač I Ristić bukvalno se “dave” u opljačkanim milionima iz budžeta RS; obojica su Lovci, ali najuspješniji su kao Lovci na narodni novac!!!

Duo "Lovac na narodni novac": Ristić i Lukač

7.

O tim dilovima ću pisati intenzivno narednih dana i nedjelja, jer je riječ o izuzetno toksičnom i nemilosrdnom Gangu, čiji je cilj potpuno ovladavanje preostalim resursima entiteta, tako da je ovo uvod u velki Dosje o nemilosrdnoj, brutalnoj Bandi koja se bavi brojnim ilegalnim poslovima. I njihovom sukobu sa Dodikom oko podjele opljačkanog plijena!


Važno je podsjetiti da su Lukač i Dodik, koji u MUP-u kontroliše samo Sinišu Kostreševića, direktora Policije i njegove saradnike, u teškom sukobu koji nije ideološke, već kriminalne prirode - Riječ je o teškim nesuglasicama oko podjele plijena opljačkanog od stanovništva i borbi za kontrolu nad kriminalnim tokovima.

Kostrešević, Dodik i Lukač

8.
Lukač ima jaču poziciju od Dodika i Kostreševića, jer kontroliše Specijalnu jedinicu i Žandarmeriju MUP RS, kao i niz izuzetno opasnih kriminalaca, tako da mu dvojac D&K trenutno ne smiije ništa, kako ne bi bili izloženi udaru koji bi ih oduvao.

Kostrešević (u sredini) i dr Vlado Crta Đajić 

9.

Da podsjetm i da je Kostrešević pripadnik ogranka Kavačkog klana u Republici Srpskoj, čiji je Kum Dejan Ilić Tigar ujedno i jedan od Kumova Zvorničkog NarkoKlana, zajedno sa Zoranom Stevanovićem i Sinišom Mijatovićem.

Stevanović, Mijatović, Ilić

10.

Bitna su navedena podsjećanja zbog nastavka priče u kojem ću se baviti banjalučkim temama, preciznije teškim kriminalnim radnjama Srđana Amidžića, koga neće uhapsiti ni Lukač ni Kostrešević, a krivičnu prijavu mu, zbog brojnih djela u kojima je opljačkao Banjalučane, neće podnijeti ni sve manje Lepršavi gradonačelnik Draško Stanivuković.

11.

Već sam u tekstu - "Grad bez Podjela”: Amidžić preko Sanje Džida, glavnog inspektora Banjaluke i perjanice Draška Stanivukovića, pokriva kriminalne radnje kojima je Đoki Davidoviću Grad platio dovođenje toplovoda do zgrade; Džida je dozvolila nezakonitu izgradnju “Kajak” terase Mileta Radišića Klena i važan je dio gradske građevinske mafije, predstavio dio Amidžićevih marifetluka, a sada predstavljam njegovu novu zgradu, koja se nalazi odmah iza mosta prema “Incelu”.

Amidžićeva zgrada

Zgrada je u završnoj fazi, a Amidžić ju je napravio na zemlji koju je kupio od Stojana Vukajlovića.



Investitor je firma "Smart solution" d.o.o., čiji je osnivač "Euros osiguranje" u kojem su dominantni akcionari Srđan Amidžić i Siniša Kurteš. 


Vukajlović bi trebalo da je u zatvoru zbog počinjenih prevara sa kriminalcem sudijom Nebojšom Pejovićem, ali ga je Crvena Sekta sačuvala od procesuiranja i robije.

Radojičić i Vukajlović

Vukajlović je još jedan pripadnik ergele kriminalaca Igora Radojičića, pripadnik “Hora Igorovoh Dječaka”, oteo od Grada.

Amidžićeva zgrada

12.

Amidžić jeste značajno inteligentiji od ostalih razbojnika Crvene Sekte, ali nije ništa manje alaviji; Zgrada koju završava dokaz je njegove bolesne pohlepe, jer nakon desetina miliona koje je opljačkao u vrijeme Radojičićevog mandata, nastavlja da otima i nakon što je njegov neposredni šef ostao bez dirigentske palice, jer su neki novi Dječaci, istina ne baš sposobni, ali, takođe, pohlepni, preuzeli njegovu funkciju.

Radojičić i Stanivuković

13.

Amidžićev “Bejbi Fejs” je izvrsna krinka za vrlo produktivnog pljačkaša: Razbojnik Dječijeg Lica vrlo je inteligentno, moram tom priznati, prisilio Stanivukovića da ga štiti, umjesto da Gradskoj upravi, nadležnim službama, naloži podnošenje brojnih krivičnih prijava protiv bivšeg zamjenika gradonačelnika (u vrijeme Radojiičićevog mandata) koji je Grad nemilosrdno opljačkao. 


Dovoljan je primjer toplovoda kojim je Amidžić "častio" Đoku Davidovića, vlasnika firme "Ekvator", na račun grada. Toplovod je nezakonito i besplatno sproveden do Davidovićeve zgrade, dok su ostali investittori morali sami sve da plate.

Amidžić i Radojičić

14.

Razbojnik Dječijeg Lica je, moram to priznati, vrlo mudro stavio Stanivukovića pod kontrolu. Prvo je povukao, za ogromnu većinu javnosti, netipičan potez za pripadnika Crvene Sekte - Amidžić, koji je odbornik u Skupštini Grada, prepustio je, početkom februara ove godine, funkciju predsjednika Komisije za finansije Stanivukovićevom čovjeku.


Bila je to mrkva koju je sve manje i manje Lepršavi gradonačelnik bez razmišljanja pojeo.


15.

Međutim, Amidžić ima za Stanivukovića i Štap kojim mu, opet moram to priznati, vrlo inteligentno, za javnost čak i atraktivno, prijeti, iako to javno mnjenje nije prepoznalo kao prijetnju, već ismijavanje Stanivukovića, što jeste, ali manjim dijelom.


Prijetnju je Amidžić izrekao vrlo efektno: Pojavio se i fotografisao pred “opasanim Kajakom” Mileta Radišića Klena, 27.05.2021. godine.


Amidžić pred "Kajakom"

Odbornik SNSD-a, Srđan Amidžić, ponudio je, isti dan, na sjednici Skupštine, Stanivukoviću da zajedno poruše “Kajak-terasu” i zajedno snose odgovornost.


Nisam ranije uvidio te propuste, evo ja sam za, da danas u 13 časova zajedno sjednemo u ta dva bagera i porušimo “Kajak-terasu”, poručio je, 27.05., kroz osmijeh Bejbi Fejs Pljačkaš i dodao da mu samo treba pokazati kako se vozi bager.


16.

Stanivuković je odgovorio da će sačekati da se sve procedure ispoštuju, ali sada, bez ispoštovanih procedura, najavljuje rušenje u oktobru.

Stanivuković

To je dio njegovog podzemnog projekta “Spasavanje Klena” odvlačenja pažnje sa pokušaja prodaje Radišićeve nelegalno izgrađene zgrade za sto miliona UIO, za koju je dozvole dobio na osnovu falsifikovane dokumentacije, što Stanivuković uporno ne pominje iako posjeduje dokaze o tome. Cilj mu je i eventualna kandidatura za predsjednika RS, iako Stanivuković ne može pobijediti više nikoga i nema političke budućnosti, jer je pogazio sva data obećanja.


Naravno, nakon dogovora njegovog oca Dragana Stanivukovića i Klena o koracima u projektu “Spasavanje Klena”, nema ništa od zahtjeva za ispitivanje falsifikovane dokumentacije, što je Amidžiću odlično poznato.


Klen&Zgrada

17.

Preciznije, poznat mu je podzemni dogovor “Spasavanje Klena”, što je “Bejbi Fejs” kriminalac prezentovao poigravajući se sa “rušenjem Kajaka”, slikanjem ispred njega, šaljući na taj način poruku Stanivukoviću da mu na “pamet ne padne” bavljenje Amidžićevim prljavim poslovima; Koje “čisti” Sanja Džida, koordinator inspekcijskih službi Grada, ista ona Džida koja je dozvolila nelegalmnu nadogradnju dva sprata na Klenovoj zgradi, bez ikakve reakcije, ali i nezakonitu dogradnju “Kajak” terase.

Stanivuković i Džida

Džida je desna ruka Stanivukovića, pripadnik gradske Građevinske Mafije, o čemu sam detaljno pisao.

18.

Za kraj sam ostavio izgradnju restorana pod imenom “Kaldrma” u najužem centru Grada.


"Kaldrma" u izgradnji

“Kaldrmu” gradi Bojan Vujić,  direktor firme „Infinity International group“. 


Bojan Vujić

Vujić je u toj firmi tek “daljinski upravljač” Rade Diljevića, kuma Siniše Kostreševića i njegove najčvršće veze sa Dejanom Ilićem Tigrom, šefom ogranka Kavačkog klana u Republici Srpskoj.


Rade Diljević

Preciznije, Vujić je tek kaldrma kojom gaze Tigar Ilić, Diljević, Kostrešević… (nastaviće se sve teme iz ovog teksta)