четвртак, 30. септембар 2021.

Beskrupulozna Manipulacija: “Linde Gas”, koji je po narudžbi Vlade RS testirao uzorke “medicinskog” kiseonika, nije akreditovan za te vrste analiza, već za “Hemijsko ispitivanje industrijskih proizvoda (gasovi i gasne smeše), odnosno akreditovan je za ispitivanje industrijskog kiseonika (DOKUMENT - OBIM AKREDITACIJE firme “Linde”)


Piše: Slobodan Vasković


Ubilačkli režim Milorada Dodika pokušao je beskrupulozno da slaže javnost tvrdnjama da su u ovlaštenoj laboratoriji za ispitivanje “medicinskog kiseonika” izvršili testiranje tog lijeka koji se, kako su naveli, pokazao čist 99,9 posto.


Njihove jezive laži kojima pokušavaju da sakriju činjenicu da su oboljelim od korona virusa u svim bolnicama u Republici Srpskoj godinu i po davali industrijski kiseonik najbolje demantuje zvanični Obim Akreditacije firme “Linde Gas Srbija Industrija gasova a.d. Bečej”!



Firma “Linde Gas Srbija Industrija gasova a.d. Bečej” koja je po narudžbi Vlade RS testirala uzorke “medicinskog” kiseonika, nije uopšte akreditovana za te vrste analiza, već za “Hemijsko ispitivanje industrijskih proizvoda (gasovi i gasne smeše)".


Režimski medji objavili su sliku Sertifikata o akreditaciji firme "Linde gas", ali ne i Obim Akreditacije.


U Sertifikatu koji je zvanično dodijeljen 25.09.2020. precizno se navodi "da akreditacioni broj 01-126 zadovoljava zahteve standarda te je kompetentno za obavljanje poslova ispitivanja koji su specificirani u važećem izdanju Obima Akreditacije".


Kada iščitate Obim Akreditacije potpuno je jasno da je “Linde”, izvan svake razumne sumnje, akreditovan za ispitivanje industrijskog kiseonika, a nikako i medicinskog kiseonika..




Jasno je to iz dokumenta "Obim Akreditacije", koja se lako može naći na “Akredaticaono telo Srbije” koje i izdaje akreditacije firmama za razne vrste ispitivanja. Dokument objavljujem integralno.



Posljednji put akreditacija firmi “Linde gas” produžena je 12.08.2019. i traje do 11.08.2023. godine.


U Obimu akreditacije, pod brojem 01 -126, nigdje se ne navodi odobrenje za ispitivanje lijeka “medicinski kiseonik”, ali se na strani 5 Akreditacije, pod nazivom “Hemijsko ispitivanje industrijskih proizvoda (gasovi i gasne smeše)” navodi kiseonik, što znači da je riječ o industrijskom, a ne medicinskom kiseoniku, koji je lijek.



Nema nikakve sumnje da je Nenarodni, anticivilizacijski Režim Milorada Dodika pokušao ponovo grubo da obmane javnost kako bi se pokušali odbraniti od poziva na odgovornost zbog brojnih zločina koje su počinili ugrožavanjem zdravlja stanovništva, posebno oboljelih od korona virusa. 


Što se više pokušavaju odbraniti to još dublje tonu u živo blato sopstvenih jezivih laži. (nastaviće se)