четвртак, 16. септембар 2021.

Zeljković, Bojić, Marković i Dubravac se, poput zadnjih kriminalaca, brane ćutanjem - slijedi im pritvor; Uhapšen Željko Simić, NarkoDiler, koji je najavio krivičnu prijavu protiv mene; Nezvanično: Smijenjena Gordana Tadić

Piše: Slobodan Vasković


1.

Uhapšeni Branislav Zeljković, direktor Instituta za javno zdravstvo, Slavko Bojić, vlasnik firme "Procontrol", Saša Markovića, vlasnik firme “Travel4Fun" i Dragan Dubravac, brane se, poput zadnjih kriminalaca, ćutanjem.


Oni su uhapšeni 15.09. ove godine po nalogu Posebnog odjeljenja Republičkog tužilaštva na čijem čelu je Miodrag Bajić.


Miodrag Bajić

Budući da se brane ćutanjem, sudija za prethodni postupak, koji je u ovm slučaju, Branimir Jukić morao bi da im odredi pritvor. Jukić ne bi trebalo da posputi pritiscima kojima je izložen, jer bi svaki korak unazad značio novi krah pravosuđa.


Jukiću će uhapšeni zbog pronevjere desetine miliona KM, tokom poandemije virusa, biti privedeni ili tokom večeri ili ujutro.



Zeljković se krio neko vrijeme, a uhapšen je kada se, u prisustvu advokata, pojavio u Upravi za borbu protiv organizovanog kriminala.


Specijalni tužilac Miodrag Bajić nalazi se pod izuzetno teškim pritiskom i prijetnjama širokog spektra koje dolaze od Milorada Dodika i Nenada Stevandića.



Međutim, Bajić je, prema mojim saznanjima, odlučan da ovaj predmet dovede do kraja.


Iako sam u niz navrata teško kritikovao Bajića sada ga je neophodno podržati, jer se našao na udaru Crvene Mafije koja ne preza ni od kakvih zločina.


2.

U Bijeljini su privedeni Zlatan i Boško Ćuk, Vladan Kakuća, Radoslav, Željko i Savo Simić, svi pripadnici ogranka Škaljarskog klana u Republici Srpskoj.


Škaljarac Željko Simić i njegov šef Ćuk

Na čelu tog Klana je Zlatan Ćuk, a interesantno je da mi je Željko Simić prije nekoliko dana, ispod teksta o malverzacijama Slavena Ristića, vlasnika TRB “Bratunac”, priprijetio uvijeno, a neuvijeno da će mi podnijeti krivičnu prijavu.

Izrazio sam nadu “da ga neće do podnošenja krivične prijave uhapsiti sa nekim od dežurnih ‘telefona’”, a on, sa drugima, pade zbog trgovine drogom, te oružjem i eksplozivom.


Šta li na hapšenje ima reći Ristićoid Slaven koji, uobičava, da se miješa u policijske istrage o čemu ću uskoro iznijeti više detalja.


3.

Nezvanično, smijenjena je Gordana Tadić, Glavni tužilac Tužilaštva BiH.



Očekuje se potvrda ove informacije.