среда, 22. септембар 2021.

Vlado Crta Đajić je opasniji po život pacijenata od COVID 19: Njegov pristup liječenju oboljelih od korone je monstruozan, jeziv, užasan, neljudski


Piše: Slobodan Vasković


1.

Rad Vlade Crte Đajića, generalnog direktora UKC RS Banjaluka, tokom pandemije COVID 19, od njenog početka do danas, morao bi se naći pod najkompleksnijom mogućom istragom pravosudnih institucija i MUP RS, jer je i previše dokaza o njegovoj beskrupuloznosti prema pacijentima oboljelim od virusa, nečinjenju i prikrivanju stvarnog stanja u UKC RS Banjaluka.


2.

Đajiću, bez ikakve dileme Monstrumu, se ne može vjerovati ništa, jer sve informacije iz UKC RS ukazuju da su oboljeli od virusa u većoj opasnosti od nebrige i javašluka Đajića nego od COVID 19.

3.

Prije nego nastavim, objavljujem zvanične podatke koji su šokantni i svjedoče da je BiH prva u Evropi po broju umrlih od virusa na milion stanovnika, a da je unutar same BiH, stanje u Republici Srpskoj mnogo gore nego u Federaciji BiH, iako su i u tom entitetu brojke maksimalne i svjedoče, takođe, o nebrizi najodgovornijih za stanovništvo i oboljele. 


4.

Slobodna Evropa, 18.09.2021.

“Bosna i Hercegovina (BiH) postala je najgora država po smrtnosti od korona virusa na milion stanovnika u Evropi.


Prema statistici koju pruža Worldometers, BiH je došla na 3.134 smrtna slučaja na milion stanovnika, što je više od druge Mađarske, koja ima 3.128 preminulih na milion stanovnika.


Ispred BiH na svjetskoj ljestvici je samo Peru s 5.934 smrti na milion stanovnika.

Worldometers dodaje da je Bosna i Hercegovina dosad imala 225.857 slučajeva zaraze, a preminule su 10.203 osobe”, objavila je “Slobodna Evropa”, 18.09.2021. godine.


5.

Ministarstvo civilnih poslova BiH saopštilo je 22.09.2021. na svojoj zvaničnoj web stranici da je u BiH broj preminulih 10.353, a ukupno je potvrđeno 229.360 slučajeva.


Od toga je u Federaciji BiH preminulo 5.875 oboljelih od 148.908 potvrđenih slučajeva oboljenja od Covid 19, ili 3,94 posto. Testirano je 844.674 osoba.


U Republici Srpskoj, od početka pandemije, preminule su 4.120 oboljele od Covid 19, dok je 72.979 potvrđenih slučajeva, što znači da je stopa smrtnosti 5,64 poto. Testirano je 315.148 osoba.Koliko je jezivo veliki procenat smrtnosti u BiH, svjedoči poređenje sa susjednom Srbijom gdje on iznosi 0,89 posto u odnosu na broj oboljelih; Od potvrđenih 879.342 slučaja preminulo je 7.846 osoba. Testirano je 5.453.479 osoba (podaci od 21.09.).


6.

Brojke, koje svakodnevno izbacuju oba entiteta, posebno Republika Srpska, svjedoče da je oboljelih i preminulih najveći broj u Regionu, a treba imati na umu da ovaj entitet ima najmanji broj stanovnika.


Niko od nadležnih u Republlici Srpskoj ne pruža odgovor zašto su stvari ovakve i ko je kriv za potpuni kolaps zdravstva, koji je jasan, vidljiv, nesporan i nijedna laž pripadnika Crvene Sekte više to ne može prikriti!

7.

Navešću nekoliko dešavanja u UKC RS koji svjedoče da je stanje u toj zdravstvenoj ustanovi izvan svake kontrole, da su na djelu javašluk, nerad, ali i mnogo gore stvari od toga - potpuno svjesno neadekvatno liječenje pacijenata oboljelih od COVID19!


Uopšte ne postoji, nakon godinu i po otkako je počela pandemija, Protokol za liječenje pacijenata od opakog virusa.


Kada postoji Protokol, tada se moraju imati i lijekovi koji se, u skladu sa njim, daju!


A lijekova nema, pa je jasno zašto Protokol nikada nije uspostavljen.


Protokol u zdravstvenim ustanovama u Srbiji

 

8.

Prije svega, nema adekvatnih lijekova za liječenje COVID 19 pacijenata kao što je tocilizumab (Actemra).


Upravo zbog toga velika je smrtnost oboljelih sa težom upalom pluća.


9.

Nevjerovatna je monstruoznost Đajića, toliko nevjerovatna da to normalno ljudsko biće ne može ni shvatiti ni prihvatiti: Đajić je naložio podređenima da oboljelim, doslovno, daju šta imaju i da ne govore šta je zaista potrebno za terapiju; Razlog neviđenog užasa koji je naložio Đajić je da on ne bi u medijima imao negativan tretman.


Đajić je, izvan svake razumne sumnje, teško bolesna osoba spremna na svako zlo, samo da bi sačuvao status.

10.

Pacijentima se daje ono što ima na stanju - pomoćna terapija tipa infuzije, antibiotici širokog spektra, kortikostetoidi, antikoagilansi; Kako se tvrdi - pacijentima se ne daje ništa specifično za adekvatnu borbu protiv COVID 19, kao što je lijek koji sam već naveo - actemra (sprečava citokinsku oluju koja nosi pacijenta)!


Favipivavir, antivirusni lijek, nisu ni pokušali da nabave!


11.

Nažalost, nije ovdje kraj užasnim dešavanjima.

 

Pola nove zgrade UKC, po vertikali, je kovid bolnica, puna od drugog pa do sedmog sprata.


Od četvrtog sprata nagore smrtnost je veća nego na nižim spratovima. 


Razlog su slabe cijevi za dovod kiseonika; Što je veći sprat to je dotok slabiji. 


Svaka soba ima dva izvoda za kiseonik, međutim, zbog promjera cijevi i njihovog nekvaliteta, što je veći sprat, protok je sve slabiji i slabiji.


Kiseonik kreće iz skladišta, do prizemlja, a odatle na sve spratove.


12.

Uz to, što je šokantno, pacijentima se daje industrijski, a ne medicinski kiseonik!


Industrijski kiseonik sadrži i štetne plinove poput ugljenmonoksida i metana. Industrijski kiseonik je gas koji se koristi u industrijskoj proizvodnji i preradi proizvoda; Medicinski kiseonik je lijek. Svugdje, osim kod Đajića koji pacijente ne tretira kao ljudska bića, već zamorčiće! 


Upravo zbog navedenog niko ne objavljuje kolika je smrtnost konkretno u UKC RS, a prema mojim informacijama, može se okarakterisati sa riječi - strašna! (nastaviće se)