субота, 11. септембар 2021.

Kratka Revizija Duduka


Piše: Slobodan Vasković


1.

Draško Stanivuković u nedjelju,12.09., predstavlja nalaze, kako je naveo, Tima za reviziju koji je formirao po preuzimanju gradonačelničke pozicije. 


Tim za reviziju (30. decembar 2020.)

Tim za reviziju je zaista egzistirao neko vrijeme (formiran i javnosti predstavljen 30.12.2020.), ali se potpuno raspao prije nekoliko mjeseci: Od pet pripadnika napustili su ga najprofesionalniji članovi: Diana Cvijić, koja je poznati revizor i radi u jednoj od najvećih osiguravajućih kuća u RS, i sve poznatiji advokat Jovana Kisin.


U "Timu" su ostali advokat Dario Sandić, kao spoljni saradnik, te dvoje uposlenika Gradske uprave - Jelena Kos, inženjer građevine, i pravnica Sanja Bukara. 


2.

Tim se raspao, jer Stanivuković nije dozvoljavao da rade posao za koji su pozvani, a vrhunac nezadovoljstva je bilo potpisivanje kriminalnog Aneksa 4, kojim su Gradonačelnik i njegov takozvani gradski menadžer Bojan Kresojević uspjeli da svoje psihoperformanse materijalizuju za cca 330. 000 KM, što sam dokumentovao u tekstu -  Hereza&Sekta: Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, menadžer Grada Bojan Kresojević, Slavko Davidović, ovlašteni potpisnik Odjeljenja za saobraćaj i Slaviša Sandić, bivši načelnik tog Odjeljenja, uz pomoć “Kozaraputeva”, kriminalnim Aneksom olakšali gradsku kasu za 329.999,4 KM (DOKUMENTI).


Lično ne vjerujem da će biti predočena i revizija ovog kriminalnog posla, ali ko zna - možda nas sve iznenade na tom presu priznanjem šta su radili ovog ljeta?! 


3.

Objektivno, najava Stanivukovića da će objelodaniti rezultate rada raspadnutog Tima za reviziju, Tima koji, defakto, ne postoji, krajnje je neodgovorana i neozbiljana i direktno pogoduje Crvenoj Sekti Milorada Dodika, koja je bezočno pljačkala Banjaluku dvije decenije.


Umjesto da, kako je obećao, sistematski radi na razotkrivanju teških kriminalnih djela počinjenih u Gradskoj upravi, Stanivuković ponovo pokušava jeftinom manipulacijom i bez konkretnih rezultata, da pokupi nekoliko jeftinih političkih poena. Da je drugačije i da Tim zaista postoji u punom sastavu, kako je to obznanjeno krajem decembra prošle godine, oni bi se oglasili u javnosti mnogo puta do sada. Međutim, nismo imali priliku da čujemo mnogo o rezultatima njihovog rada, koji bi bili pretočeni u krivične prijave protiv onih koji su zaista opljačkali Grad.   


Šef Sekte i pljačkaši Grada

3.

Cvijićeva je otišla već nakon petnaestak dana provedenih u "Timu", potpuno razočarana onim što se dešava, a Kisinovoj je pljačkaški Aneks 4 bio crvena linija preko koje nije mogla preći, jer se radi o časnom i poštenom advokatu. Moram naglasiti da je Kisinova, prema mojim informacijama, upozoravala Stanivukovića i Kresojevića da se Aneks 4 ne potpisuje, jer je nezakonit, ali su njene riječi prohujale s vihorom. 

advokat Jovana Kisin

4.

Ni o čemu od navedenog, Lepršavi Gradonačelnik nije obavijestio javnost, a sada najavljuje da će saopštiti rezultate Tima za reviziju! 


Kojeg, bilo bi važno znati?! 


Kao što je važno znati da to ne bi učinio da nisam raskrinkao niz njegovih plitkih manipulacija pa je pod pritiskom javnosti bio prisiljen da smijeni notornog kriminalca Zorana Popovića sa pozicije direktora "Vodovoda", iako mu to nije bila namjera; Na njegovo mjesto je, (nakon niza kritičkih tekstova koje sam objavio), doveo Predraga Dudukovića koji je, najblaže rečeno, potpuno needukovan, ali i nedudukovan, za tu funkciju. Ali o duduku uskoro opširnije! 

Duduković i Stanivuković

Do tada, samo da podsjetim da je Stanivuković, nakon smjene Popovića, 26.08. ove godine, izjavio: "Tim za reviziju i, ne samo Tim koji smo mi imenovali, već jedan specijalni tim - revizorska kuća iz Srbije, iz Beograda, koju smo angažovali, koja već sutra dolazi, jer smo sve tempirali da sutra odmah dolazi ta revizorska kuća, odmah sve da prečešljamo"


Kriminalac Popović uopšte ne treba da brine, jer je Stanivuković, kao i obično, slagao: Nikakva revizorska kuća iz Srbije, iz Beograda, nije ušla u "Vodovod" niti bilo ko "češlja" dokumentaciju! Prošlo je već 15 dana od Stanivukovićevog "sutra u 'Vodovod' ulazi revizorska kuća iz Beograda", što je dodatna potvrda da on, kao i Dodik i najviši funkcioneri Crvene sekte, notornim lažima, ispraznim obećanjima, adhok konfekcijskim manipulacijama, potcjenjuje građane. 


Kriminalac Zoran Popović nakon iznuđene smjene

Nikome u Republici Srpskoj nakon Dodika, koji definitivno odlazi na političko smetljiše poslije opštih izbora sljedeće godine, nije potreban njegov Klon u kratkim pantalonama sa hozn tregerima. 

Dodik i njegov Klon 
Idemo dalje.

5.

Stanivuković je ponovo posegao za manipulacijama, pod pritiskom argumenata koje sam iznio o negativnim dešavanjima u Gradskoj upravi, posebno njegovom sluganstvu Tajkunima i pokušajima da Tajkunsku Drugoligašku Ekipu, uz pomoć jednog od najjačih iz te fele Mladena Milanovića Kaje, nametne kao Premijerligaše, umjesto tajkuna i pljačkaša Milorada Dodika. 


Mladen Milanović Kaja

U "Drugoligaše" spadaju njegov otac Dragan Stanivuković, notorni Jelenko Lolić i ujak Nikola Vukelić, što sam detaljno pojasnio u tekstu "Tačka Presijecanja/Stanivuković se između građana i tajkuna čvrsto opredijelio za služenje Tajkunskoj Drugoligaškoj Ergeli koja, uz pomoć Mladena Milanovića Kaje, pokušava da zauzme mjesto Dodikovih Tajkunskih PremijerLigaša; Slučajevi - Klenova Zgrada, Kajina Rupa i Savićev Neboder (Dokumenti; Foto; VIDEO)"!


Jelenko Lolić

6.

Stanivuković je u velikom problemu, izigrao je birače koji su glasali protiv Crvene Sekte, ne pomažu mu ni neinteligentne, vulgarne botovske "Crvene brigade", koje jedino pokazuju/dokazuju sa kakvim Pacerom&pacerima imamo posla, pa je amater odlučio da posegne za novim šupljikatima, naravno gromko, ne bi li koga prevario, za "nalazima" Tima za reviziju koji postoji u veoma slabim tragovima samo na sajtu Gradske uprave.


7.
Bilo bi dobro da su nešto konkretno uradili dok su zaista postojali, ali je pitanje što se nije sa svim tim izlazilo odmah u javnost (revizija po revizija), zbog čega nisu podnešene krivične prijave, već će nas sada "suočiti" sa kriminalom i nepotizmom u Gradskoj upravi, o čemu potpisnik ovih redova, ali i brojni drugi mediji, pišu već godinama. 

Hm, zaboravio sam da "istorija" počinje od Stanivukovića, kako to Pacer misli, ne znajući da od njega ne kreću čak ni duduci, a kamoli šta ozbiljnije.


8.

Uprkos svemu, odlično je što će Duduk iz Gradske uprave, obznaniti nalaze raspadnutog "Tima", kako bismo se "suočili" sa revizijom kriminalnih radnji koje je počinila njegova, Dudukova, vedeta Sanja Džida, koordinator inspekcijskih službi i šefica ogranka Gradske građevinske mafije u Gradskoj upravi.


Vjerujem da ćemo biti prijatno iznenađeni Dudukovim iluminativnim saznanjima o sopstvenoj zvijezdi u čemu mu je, nadam se, pomogla članica tog Tima koji ne postoji, Jelena Kos, građevinski inženjer.

Kos radi u gradskoj administraciji i moći će sve precizno reći o kriminalu Sanje Džida.


9.

Iskreno, jedva čekam nalaze odLepršanog "Tima" Lepršavog gradonačelnika o Lepršavoj mafijašici Džidi koja je, da podsjetim, jedna od glavnih vedeta neukog Gradonačelnika i prikazana je u javnosti kao borac protiv nezakonitosti, iako je riječ o beskrupuloznoj individui ogrezloj u kriminalu i korupciji. 


Stanivuković i Sanja Džida

10.

Ranije sma objavio da je Džida dozvolila nezakonitu izgradnju dijela "Kajak terase" na gradskom građevinskom zemljištu, ali i da je "previdjela" nezakonitu dogradnju na zgradi Mileta Radišića Klena koju namjerava da proda UIO za 100 miliona KM, kao i falsifikovane dokumente na osnovu kojih je dobio upotrebenu i građevinsku dozvolu. Vrlo precizno sam to pojasnio u tekstu

"Tačka Presijecanja/Stanivuković se između građana i tajkuna čvrsto opredijelio za služenje Tajkunskoj Drugoligaškoj Ergeli koja, uz pomoć Mladena Milanovića Kaje, pokušava da zauzme mjesto Dodikovih Tajkunskih PremijerLigaša; Slučajevi - Klenova Zgrada, Kajina Rupa i Savićev Neboder (Dokumenti; Foto; VIDEO).


11.

Džida je dozvolila da Srđan Amidžić, aktuelni odbornik u Skupštini grada i bivši zamjenik bivšeg gradonačelnika, potpuno nezakonito naloži nelegalno dovođenje toplovoda do zgrade Đorđa Davidovića, vlasnika firme "Ekvator", o čemu sam iznio brojne detalje u tekstu - "Grad bez Podjela”: Amidžić preko Sanje Džida, glavnog inspektora Banjaluke i perjanice Draška Stanivukovića, pokriva kriminalne radnje kojima je Đoki Davidoviću Grad platio dovođenje toplovoda do zgrade; Džida je dozvolila nezakonitu izgradnju “Kajak” terase Mileta Radišića Klena i važan je dio gradske građevinske mafije!


notorni kriminalac Srđan Amidžić

12.

Naravno da očekujem i potvrdu svog pisanja o tome kako je narečeni Amidžić izgradio zgradu, osim ako to Lepršavi ne izostavi, jer je zemljište odbornik Crvene Sekte kupio od Stanivukovićevog rođaka Stojana Vukajlovića, na čiji kriminal je, nakon izbora, Duduk iz Gradske uprave potpuno zaboravio.


Amidižićeva zgrada

A gromko je najavljivao i Vukajlovićev progon tokom izborne kampanje prošle godine. 


13.
Da li će se i Sanja Džida naći u nedjeljnom meteorološkom izvještaju Stanivukovića ne želim ni pretpostavljati; Jednostavnije rečeno, potpuno je nebitno šta će on predstaviti, jer je to samo pokušaj prikrivanja stvarnog stanja stvari - Lepršavi mjesecima ide teškom stranputicom i toliko je zastranio da se ne može nikako računati na njega, jer je i previše ispalio lažnih obećanja.


14.

U tekstu "Stanivuković hoda utabanim stazama Moralne Nakaze Radojičića: Puna podrška Sanji Džida koja je služila Tajkunima što su Motornim Pilama napadali građane; Tajkuni Batar i Paspalj oteli, uz znanje Džide, dio ulice Koste Majkića, što je imovina Grada"detaljno sam pojasnio kako je došlo do nezakonite otimačine dijela ulice, koja je vlasništvo Grada i da je sve učinjeno u kriminalnoj sprezi Sektaških Tajkuna Dragomira Batara i njegovog zeta Aleksandra Paspalja sa gradskim strukturama i Geodetskom upravom.


15.

Kriminalce je nesebično podržavao Igor Radojičić, bivši gradonačelnik, i nakon napada Batarevih i Paspaljevih batinaša Motornom Pilom na Nadu Mihajlović, 


Objavio sam i niz dokumenata koji potvrđuju da je dio ulice bio uzurpiran, a porodice koje žive u njoj teško maltretirane.

17.

Tamo gdje je Radojičić, nakon gubitka izbora, stao, Stanivuković je nastavio davanjem bezgranične podrške tajkunskim egzekutorima Sanji Džida, koordinatorki inspekcijskih službi, unapređujući Gorana Mišića u ovlašteno lice Odjeljenja za inspekcijske poslove i nizom drugih imenovanja izvršilaca najtežih krivičnih djela na najznačajnije pozicije u gradskoj administraciji.


Na taj način, Stanivuković je postao zaštitnik onih što su počinili teška krivična djela na uštrb Grada i njegovih stanovnika.


18.

Štiteći njih, Stanivuković je nastavio Radojičićev toksični rad usmjeren protiv građana, što sam detaljno pojasnio u tekstu - Dosje: Stanivuković je unaprijedio izvršioce Građevinske Mafije u Gradskoj upravi Banjaluka na rukovodeće pozicije; Dodatno je ojačao “Bermudski Trougao” koji obavlja najprljavije poslove za tajkune Crvene Sekte; Umjesto Srđana Amidžića sada krak građevinske mafije u Gradskoj upravi vodi Jelenko Lolić

19.

Stanivuković je potpuno pogrešno razumio rezultate izbora za gradonačelnika Banjaluke. Građani su primarno glasali protiv Radojičića kao simbola Crvene Sekte i svega onoga što Crvena Sekta predstavlja - kriminala, pljačke, bahatosti, lažljivosti, nasilja, neznanja, nepotizma... Umjesto da shvati poruku glasača i počne istinski da radi u interesu Grada i njegovih stanovnika, on je gradonačelničku funkciju doživio kao provincijsku stanicu na svom umišljenom Mesijanskom putu, koji postoji samo u njegovom ultranarcisoidnom opsesivnokompulzivnom mentalnom skopu i nigdje drugo. (nastaviće se)