среда, 29. септембар 2021.

Zlatko Maksimović i Mladen Gajić, direktori bolnica u Bijeljini i Doboju, angažovali firmu “Ecogas” koja se bavi “Posredovanjem u trgovini poljoprivrednim proizvodima, živim životinjama, tekstilnim sirovinama i poluproizvodima”, a navodno, i gasom i opremom za instalacije za kiseonik (svi dokumenti)

Piše: Slobodan Vasković


1.

Poodavno sam Režim Milorada Dodika okarakterisao kao “Ubice Naroda”, a dešavanja oko svjesnog, zločinačkog udara na zdravlje stanovništva, tokom pandemije, dokazuju da je moja konstatacija potpuno i bez ostatka tačna.

Dodik

2.

Svjedoči o tome Virusno Profiterstvo, milionske pljačke preko Sektaških firmi, koje su izvršene pod licemjernim isticanjem “brige za narod”, iako su jedino brinuli kako što brže i što više opljačkati.


3.

Pljačkali su redom svi kojima je Dodik dao dozvolu za to, a najužasnije od svega je što su u satiranju naroda učestvovali pojedini ljekari, koji su na čelu zdravstvenih institucija.


Crta Đajić

4.

Ti zločinci su Vlado Crta Đajić, direktor UKC RS Banjaluka, Zlatko Maksimović, direktor bolnice u Bijeljini, potom direktor dobojske bolnice Mladen Gajić, Andrija Vukotić, koji je na čelu bolnice u Prijedoru, prvi čovjek trebinjske bolnice Nedeljko Lambeta…


Međutim, sve je usmjereno na Đajića, iako je on samo jedan od članova Tima za Uništenje Naroda!

Lambeta

Niko ne smije ostati pošteđen u jezivom slučaju davanja tehničkog kiseonika pacijentima; Ni Đajić, ali ni ostali o kojima se, što je zaista čudno, ne izvještava, poput Maksimovića, Vukotića, Gajića…


5.

Ostajem dosljedan sebi i iznosim dokaze, dan za danom, protiv zločinaca kako god se oni zvali.


6.

Među njima je, izvan svake razumne sumnje, i Aleksandar Zolak, direktor Agencije za lijekove BiH, koji je mirno godinu i po gledao uništenje života, a onda se “sjetio”, nakon što sam, 22.09.o.g., otvorio cijelu aferu, da “reaguje”, smatrajući da će se napadom na ostale zlikovce spasiti, iako je zločinac kao i oni.

Zolak

Zolakovu nečasnu, kriminalnu ulogu ću posebno obraditi, a sada nastavljam sa iznošenjem dokaza koji svjedoče do koje mjere je Crvena Sekta, na čelu sa Dodikom, ogrezla u zločinu protiv sopstvenog naroda i stanovništva Republike Srpske.


7.

Malo im je bilo što su pacijentima oboljelim od COVID 19 davali tehnički kiseonik, već su i instalacije za njega rađene na način da se samo fingira navodna borba za zdravlje stanovništva, a, suštinski, uzmu nezakonito pare na razlici u cijeni između industrijskog kiseonika, koji nije lijek, već služi i za zavarivanje i medicinskog kiseonika, koji jeste lijek.


Vukotić

8.

Već sam objavio da je Zanatska radnja “Elektrroserviser” izradila instalacije za medicinske gasove u prostorijama u kojima su smješteni oboljeli ode COVID 19 u bolnici “Mladen Stojanović”, što je dokaz nevjerovatnog javašluka direktora te ustanove Andrije Vukotića i njegovog prezira spram paciijenata.

Gajić

9.

Ništa nije bolje ni u slučaju bolnice u Doboju, gdje je direktor Mladen Gajić, pripadnik “Crvene Sekte”, za radove na razvodu medicinskih gasova u odjelu službe za Pulmologiiju, gdje su smješteni COVID pacijenti, odabrao firmu “Ecogas” d.o.o. Iz Gračanice.



Naravno, sve je učinjeno bez objavljivanja tendera, direktnim dogovorom, a za ugradnju je plaćeno 138.585 KM. već ova činjenica je teški kriminalni akt.


Kada se sagleda sveukupno poslovanje “Ecogas”, veoma upitno i, što ti ne reći, krajnje nevjerovatno da je ta firma specijalizovana za tu vrstu poslova.



Prije svega, zato što je riječ je o firmi koja kao svoju djelatnost navodi “Posredovanje u trgovini poljoprivrednim proizvodima, živim životinjama, tekstilnim sirovinama i poluproizvodima”.


10.

Istina, na sajtu firme koja se bavi prodajom živih životinja, navedeno je da su zastupnici nekih zapadnih kompanija koje se bave trgovinom gasom.



Ali je, takođe, precizno navedeno i sljedeće: “Glavni zadatak naše Balkanske filijale je prezentacija i promocija proizvoda, pronalazak idejnog rješenja za naše partnere te postprodajni servis”.

Nigdje nije navedeno gdje su sve oni, prije Doboja i Bijeljine, postavljali instalacije za upotrebu medicinskog kiseonika, koji je lijek, a ne poluproizvod, niti živa životinja.


Kulić

Nažalost, Gajić, Maksimović, Đajić, Vukotić i ostali pacijente oboljele od COVID 19 tretirali su kao životnje!


11.

Obavještenje o potpisivanju Ugovora sa firmom koja se bavi trgovinom životinjama, poluproizvodima, poljoprivrednim proizvodima, iz dobojske bolnice emitovano je 27.04.2020. godine.

Maksimović

12.

Sa istom firmom, Zlatko Maksimović, direktor bolnice “Sveti Vračevi” iz Bijeljine, utanačio je, prema Ugovoru od 23.06.2021. godine, “Opremu za mediciinske gasove sa montažom, razvodom, ispitivanjem, puštanjem u rad i sertifikacijom u objektu COVID 1” bolnice u Bijeljini, kojom rukovodi.

Vrijednost Ugovora je 99.222,90 KM.


Naravno, riječ je teškom krivičnom djelu, jer nije raspisana javna nabavka, već je sve dogovoreno “u četiri oka”.


13.

Istina je da na sajtu firme za kupovinu živih životinja “Ecogas” iz Gračanice navode da su osposobljeni za montažu opreme za medicinske gasove.



Činjenica da imaju samo četiri zaposlena, među kojima su direktor, osoba zadužena za prodaju njihovih proizvoda i jedan serviser opreme nikako ne ukazuje da su osposobljeni za sofisticirane i specijalizovane poslove, osim trgovine živim životinjama.


14.

Premalo je sve to da bi se moglo vjerovati u kvalitet ugradnje opreme za kiseonik i u bolnici u Doboju, kao i u bolnici u Bijeljini. (nastaviće se)