четвртак, 16. септембар 2021.

Petnaest Nijansi Bijelog

Crta i "Srce"

Piše: Slobodan Vasković


1.

Zaista sam fasciniran fotografijom dr Tilu Lilu Vlade Crte Đajića na kojoj je toliko teško stimulisan da je i Crtino “Srce” doživjelo tektonski poremećaj: Kao što vidite na fotografiji trebali bi mu, najmanje jedan do dva pomoćnika, da uspiju “Srce” sastaviti. 


Crta nastavlja sa crtama i taj niz je već toliko dugačak da se može okarakterisati kao bijeli autoput koji prolazi kroz njegov nos.


2. 

Prije nego nastavim sa fotografijama Nijansi Bijelog, pogledajte video klip, emitovan na RTRS-u 17.07.2017. godine, koji potvrđuje moje navode iz teksta "Tajkunske Lutke na čelu Banjaluke" u kojem sam napisao da se Bojan Kresojević, menadžer Grada kojeg je imenovao Draško Stanivuković, "od briljantnog studenta Ekonomskog fakulteta srozao u sjecikesu, Tajkunsku igračku, ne bi li se, kriminalnim poslovima, dokopao velikog novca i postao kao oni koje svako normalan prezire".

Još sam naveo da je Kresojević oduvijek pripadnik Crvene Sekte, a da ga je u Fond zdravstva zaposlio Darko Tomaš, tadašnji direktor te institucije, sadašnji načelnik Prnjavora i, naravno, Sektaš. Video klip i te moje navode potvrđuje; Zaista interesantan prilog, posebno što Kresojević Tomaša i Srđana Amidžića, karakteriše "velikim ljudima", a ne kriminalcima i crvenom bagrom!


Od kompletne domaće proizvodnje, Kresojeviću su, mogu zaključiti, najmiliji budžetski proizvodi, posebno nezakonito, kriminalno otimanje iz njih. Vrlo brzo opširnije o tome. 

3.

Nakon video digresije, nastavljam sa Nijansama Bijelog.


Konačno sam uspio doći do nekoliko kvalitetnih fotografija Dejana Ilića Tigra, šefa ogranka Kavačkog klana u Republici Srpskoj.

Dejan Ilić Tigar

Danas emitujem jednu od njih - kako biste mogli prepoznati zvorničkog Šefa Kavčana ukoliko ga sretnete. Ne plašite se, on lično ne ubija, ali je spreman naručiti likvidaciju.


4.

Njegov glavni logističar u ogranku Kavačkog klana koji djeluje u Republici Srpskoj je, kako sam već navodio, Bojan Raonić, zajedno sa svojim zetom Desimirom Babićem.


Raonić je trenutno u Antverpenu; Ko zna, možda uskoro opet dođe na naše prostore? I  sretne se sa "Tigrom"! Oči u oči; I njegovim konsiljereom Sinišom Kostreševićem, direktorom Policije MUP RS.

Bojan Raonić

5.

Imam popriličan broj fotografija Slavena Ristića, hohštaplera, koj je vlasnik “TRB “Bratunac” i zajedno sa Draganom Lukačem i Miloradom Dodikom  opljačkao je budžet RS za ravno  9.934.000 KM na prodaji osam navodno višenamjenskih oklopnih vozila „Despot, koji su sklepana skalamerija.


Vozila su plaćena 11.934.000 KM, a ukupna vrijednost tog neupotrebljivog smeća ne prelazi 2.000.000 KM.


Sada Ristić najavljuje na portaloidima, koji su u njegovom vlasništvu, da je podnio tužbe protiv Nekoga, jer je “Despot” nazvan smećem, kao i pištolj “Vampir” koji on proizvodi, a služi za bacanje u dalj i ni za šta drugo. 


Naravno, tu “pucaljku” mabavio je MUP RS po enormnoj pljačkaškoj cijeni od 1.590.498 KM za 1.400 komada poluatomatskog navodno pištolja ,,RS9 VAMPIR 9 mm“.


6.

Ristićoida su, između ostalog, u “izjavama” njegovom portaloidu, branili čak i anonimni radnici. 


Uz fotografije smeća od vozila, pitanja za Ristićoida glase:

-Zašto je cijena sklepane skalamerije najskuplja na Planeti (905.188 dolara po komadu), a sistem vješanja je zasnovan na remontovanom vješanju starih kamiona TAM 110?


-Zašto tako superskupo vozilo nema protivminsku zaštitu?

-Da li je guljenje boje sa vozila možda dio psihološkog rata protiv “neprijatelja”!

-Zašto svako vozilo ima drugačiju opremu?

-Zbog čega se mehanički ne mogu otvoriti vrata u slučaju otkazivanja hidraulike? 


7.

Ristićoid nije samo pljačkaš i “profesionalni ubica”, kako se predstavlja sebi bliskim osobama, već i politikoid, koji je osnovao politikoidnu sranku, pod imenom “Republička stranka”, a “čuveni” bijeljinski žeton-analitičar Drago Vuković je, između ostalog, izjavio: “Nekome je očito zasmetao Slaven Ristić prevashodno zbog uspješnog poslovanja, a možda i zbog njegovih političkih ambicija koje je neko prepoznao kao konkurenciju”.


Uvijek me dobro nasmije taj dežurni režimski hemoroid Vuković; Zar nije duhovit taj debeli unutrašnji Ristićoidev šulj - pa pogledajte mu samo “analizu”: političke ambicije kriminalca i uspješno “poslovanje” - odnosno pljačka budžeta RS?!


Vukoviću je uspjelo što nikome nije - da bude hemoroid u svakom čmaru pljačkaša RS. Mora da ga iznajmljuju jedan drugom.

Samo se nadam da Ristićoid neće krenuti na suđenje “Despotom”, jer često ne upali, pa bi mogao izgubiti spor zbog kašnjenja. Neka dođe avionom ili jahtom koje je zaradio pljačkajući građane RS.


8.

Idemo dalje sa Ristićem i pitanjima za njega:

-Zbog čega je u TRB “Bratunac” na visoku funkciju postavio Igora Rankovića, dilera presuđenog na 7,5 godina zatvora.

Ristić, Ranković, presuđeni narkodiler, (s lijeva)
 i Mirko Golijanin (prvi s desna)

Ranković se bavio, a i dalje se bavi i bijelim i žutim, pa je i Ristić zbog njega vrlo vrlo sumnjiv.

Ranković je pripadnik međunarodne kriminalne grupe Željka Radovanovića Kreče i Ljubana Ećima koja je uhapšena 2008. godine, a na sedam i po godina robije presudilo ga je Posebno odeljenja Okružnog suda u Beogradu. 


Ećim tada nije optužen za narkotike, već za nelegalno posjedovanje oružja.


9.

Ranković radi kod Ristića, a Željko Radovanović Krečo, sa kojim je nerazdvojan, slobodno se kreće po Bijeljini iako je osuđen na 15 godina zatvora u Srbiji. 


Krečo

Stan Željku Radovanoviću Kreči u Bijeljini, u naselju “Intergaj”, i novo vozilo “Škoda superb” kupio je Zdravko Cvjetinović, visoki funkcioner Uprave za indirektno oporezivanje BiH. 


naselje "Intergaj"

Cvjetinović je i dalje Gospodar graničnih prelaza i glavna veza svih NarkoKartela za ilegalno prebacivanje velikih tovara narkotika preko granice.


I Slaviša Kokeza je kontrolisao, dok ga bezbjednosne agencije Srbije nisu zaustavile, značajan broj prelaza, pa je njegova veza sa Cvjetinovićem "prirodna" i vrlo kriminalna. 


Cvjetinović

9. 

Krečo, kada mu je dosadno, druži se sa Jovicom Davidovićem, visokim funkcionerom bijeljinskog ogranka Crvene Sekte.

Krečo i Davidović

Za sektaše to nije nikakva novina - već sam objavio popriličan broj fotografija i video-klipova koji svjedoče o njihovom prisnom druženju sa NarkoDilerima i to od Milorada Dodika, pa redom.


10.

Da ne bude zabune - Krečo je vrstan prijatelj Slavena Ristića. Divno društvo Mutanata! 

"Namibijci" Golijanin i Ristić

11.

Za kraj sam ostavio fotografiju Mirka Golijanina, koji je Ristićeva direktna veza sa Slavišom Kokezom (ranije namibijska) i potvrđuje da su obojica pripadnici njegovog Krakena. (nastaviće se)