понедељак, 27. септембар 2021.

Nenad Stevandić pokušava se riješiti nekretnina koje je kupio opljačkanim novcem; Nijedan kriminalni posao pritvoreni Zeljković, direktor Instituta za javno zdravstvo, nije počinio bez odobrenja Stevandića

Piše: Slobodan Vasković


Nenad Stevandić, šef “Crvenog Kombija” i šef Branislava Zeljkovića, uhapšenog direktora Instituta za javno zdravstvo, pokušava da prikrije svoje učešće u bezočnim pljačkama koje su se, tokom pandemije, odvijale preko te institucije.


Stevandić, koji je imao ogromnu finansijsku korist od prevara, jer se nijedna nije desila bez njegovog ličnog odobrenja, kupio je brojne nekretnine, a sada ih pokušava “papirnatim akrobacijama” sakriti, kako se ne bi otkrile u slučaju proširenja istrage i na njega.


Toliiko se uplašio da čini sumanute poteze, jer će svaka istraga prelako doći do njegovih nekretnina i postaviti pitanje porijekla novca za koji ih je kupio.

Zgrada u kojoj je Stevandić za poslovni prostor
iskeširao 600.000 KM

Stevandić je, objavio sam to u nekoliko navrata do sada, kupio 2/3 sprata zgrade koja se gradi odmah uz poznati banjalučki kafe “San Remo”. U tom prostoru je namjeravao napraviti ordinaciju, a platio ga je 600.000 KM.

Izgeld zgrade po njenom završetku

Upravo taj prostor, Stevandić je prije par dana, papirološki, skiinuo sa sebe, pogrešno vjerujući da je riješio problem!


Cijela ova kriminalna akrobatika dodatno potvrđuje involviranost Stevandića u teške pljačke koje su se odvijale preko Instituta za javno zdravstvo.

Istraga prema Stevandiću se mora širiti, jer je on lično nagovorio Zeljkovića na pokušaj bijega, a iz Beograda ga službenim automobilom Narodne skupštine RS vratio do graničnog prelaza u Gradišci, gdje je direktor Instituta i uhapšen.

Skidanjem nekretnina sa svog imena, Stevandić pokušava “pilatovski” oprati ruke od Zeljkovića i prepustiti ga njegovoj sudbini koja znači tešku robiju, ali, prema svim informacijama kojim raspolažem, to mu neće poći za rukom.

Sudija Okružnog suda u Banjaluci Branimir Jukić donio je, 18.09.o.g., odluku o jednomjesečnom pritvoru Branislavu Zeljkoviću, direktoru Instituta za javno zdravstvo RS, Dragan Dubravacu, direktoru firme “Promeding”, Slavku Bojiću, vlasniku firme “Procontrol”,  i Saši Marković, vlasniku turističke agencije “Travel4Fun”, koji su uhapšeni (15.09.) zbog sumnje da su nanijeli višemilionsku štetu malverzacijama sa nabavkom medicinske opreme tokom pandemije korona virusa.  

Svi su uhapšeni po nalogu Posebnog odjeljenja Republičkog tužilaštva na čijem čelu je Miodrag Bajić. (nastaviće se)