среда, 29. септембар 2021.

Dodik i Stevandić nude Branislavu Zeljkoviću i ostalim pritvorenim 50 miliona za potpuno preuzimanje krivice, kako bi se na taj način obustaviila dalja istraga o teškim kriminalnim aktima počinjenim preko Instituta za javno zdravstvo, koja vodi direktno do njih


Piše: Slobodan Vasković


Crvena Sekta Milorada Dodika je beskrupulozna - suočena sa dvije ogromne afere, davanje industrijskog kiseonika teško oboljelim od COVID 19 u svim bolnicama u Republici Srpskoj i teškom kriminalu prilikom nabavki medicinske opreme, tokom pandemije, preko Instituta za javno zravstvo, i dalje pokušavaju da, ne birajući sredstva, zagase oba zločina.


Branislav Zeljković

Dodik je i dalje maksimalno, jezivo, pragmatičan - koristi činjenicu da je afera “Kiseonik” u drugi plan gurnula aferu sa teškim kriminalnim djelima počinjenim preko Instituta. Dok javnost sve dublje zgrožena nedjelima nad pacijentima svu pažnju usmjerava na aferu “Kiseonik, očekujući da nadležna Tužilaštva konačno reaguju, Dodik, Nenad Stevandić i Vico Zeljković, Dodikov setrić, vode pregovore sa pritvorenim Branislavom Zeljkovićem da preuzme svu odgovornost na sebe.


Vico Zeljjković i Dodik

Isto se nudi i ostalim pritvorenim u toj aferi - Slavku Bojiću, Saši Markoviću i Draganu Dubravcu.


Njima četvorici ponuđeno je pedeset miliona KM da priznaju krivicu i preuzmu sve njene posljedice na sebe, kako bi se na taj način obustavila dalja istraga.


Cifra jeste ogromna, ali su ulozi još veći - na “panju” su političke glave Dodika i Stevandića, dok bi eventualno hapšenje Vice Zeljkovića za Dodika bilo, takođe, politički pogubno.


Dubravac

Već ranije sam objavio da nijedn kriminalno djelo, tokom nabavki mediciskih roba za borbu protiv virusa, Zeljković nije počinio bez odobrenja Nenada Stevandića.


Sve prevare, osmišljene su u Dodikovom kabinetu, on je rukovodio njima, nakon čega bi Stevandić izdao nalog Zeljkoviću preko koga da se obavi prljavi posao i sprovede pljačka.


Vico Zeljković je u cijelom projektu imao izvršne zadatke milionskog pranja novca.


Marković i Bojić

Svi tragovi u istrazi koju vodi Miodrag Bajić, Specijalni tužilac, vode ka Dodiku, Stevandiću i Vici Zeljkoviću, a ponuda od 50 miliona KM pritvorenim. U ovom trenutku Glavi Hobotnice djeluje kao jedini način da se spasu od hapšenja.


Bajić

Biće zaista intersantno vidjeti da li će Bajić stati sa istragom tako što će se zadovoljiti pranjem krivice uhapšene četvorke ili će nastaviti do vrha Crvene Sektaške Hobotniice. 


Dubravac, Zeljković, Bojić i Marković uhapšeni su 15.09. po nalogu Posebnog odjeljenja Republičkog tužilaštva, a Okružni sud im je odredio jednomjesečni pritvor. (nastaviće se)