субота, 18. септембар 2021.

Određen jednomjesečni pritvor Zeljkoviću, Dubravcu, Bojiću i Markoviću


Piše: Slobodan Vasković


Sudija Branimir Jukić tokom noći donio je odluku o jednomjesečnom pritvoru Branislavu Zeljkoviću, direktoru Instituta za javno zdravstvo RS, Dragan Dubravacu, direktoru firme “Promeding”, Slavku Bojiću, vlasniku firme “Procontrol”,  i Saši Marković, vlasniku turističke agencije “Travel4Fun”, koji su uhapšeni (15.09.) zbog sumnje da su nanijeli višemilionsku štetu malverzacijama sa nabavkom medicinske opreme tokom pandemije korona virusa. 


Sudija Branimir Jukić Rješenje o pritvoru osumnjičenih pljačkaša i virusnih profitera donio je u ranim jutarnjim časovima - negdje između četiri i pola pet jutros.


Određivanje pritvora četvorici teških kriminalaca, koje su otvoreno štitili Milorad Dodik i Nenad Stevandić velika je pobjeda entitetskog pravosuđa i jedan od prvih ozbiljnijih znakova da su počeli da se otimaju ispod Dodikovog šinjela, koji je ovaj segment kontrolisao u potpunosti. 


Ujedno, velika je to pobjeda i Miodraga Bajića, Specijalnog tužioca, kojeg jesam godinama kritikovao (i dalje ostajem iza svake napisane riječi), ali koji je, konačno, smogao snage da prelomi i otpočne bitku sa zločincima Crvene Sekte i njenih trabanata.

Bajić je odolio jezivim pritscima koji su dolazili od Dodika i Stevndića, ali isto tako i postupajući sudija Branimir Jukić i predsjednica Okružnog Suda Marija Ančić-Zgonjanin.


Većina građana bili su, poučeni dosadašnjim iskustvima, veoma skeptični po pitanju odluke o pritvoru, ali pokazalo se da pravosuđe u ovom slučaju, bar do sada, nije zakazalo.


Oni koji su pokazali svoje zaista mizerno, kriminalno lice su Dodik i Stevandić, lažni borci za "srpska nacionalna pitanja" i Republiku Srpku, jer su na sve to zaboravili čim su uhapšeni njihovi potčinjeni zaduženi za pljačkanje novca građana. (nastaviće se)