уторак, 21. септембар 2021.

Stanivuković je “Osnovčev” Osnovac, sa kojeg su boje PDP-a potpuno spale; Gradonačelniku je, sem ličnog fotografa, potreban i lični Nosač Peškira; Kratak izvještaj iz KPZ “Tunjice”

"Osnovčev" Osnovac i "Osnovac"

Piše: Slobodan Vasković


1.

Bilo je zanimljivo gledati kako Muamer Zukorlić, nekadašnji muftija sandžački, pretvara Draška Stanivukovića, nekadašnjeg člana PDP-a, u kašu, pred širokim auditorijem, 18.09.2021. godine.


Stanivukovića je Zukorlić toliko razbio da ga još uvijek dižu sa patosa, ali bezuspješno. Potrajaće to još neko vrijeme.


2. 

Niko se nije naučen rodio, pa tako ni Stanivuković, te bi mu totalno demoliranje koje je doživio od Zukorlića, i to bez anestezije, trebalo poslužiti kao nauk - morao bi pod hitno u svoj kabinet zaposliti ličnog Nosača Peškira. 


3.

Nosač Peškira imao bi zadatak da, svaki put, kada demoliraju Stanivukovića u nekom od duela u kojem je on tek vreća za udaranje, baci peškir u studio, tako označi predaju i prekine neravnopravne bitke u kojima Lepršavi gradonačelnik javno pokazuje da ima staklene noge, staklenu bradu, da pati od hroničnog nedostatka opšteg znanja, kao i da barata sa vrlo ograničenim brojem riječi. 


Toliko ograničenim da bi se kompletan Stanivukovićev fond riječi koji koristi mogao ispisati na, maksimalno, dvije stranice. I to najvećim fontom!


4.  

Stanivuković je neobrazovan do neprijatnosti, ali je zato narcisoidan do psihotičnosti; Tipično za Sektaše koji smatraju da mogu kupiti sve - čak i kandidaturu za bilo koju funkciju. O Stanovikovićevim sve češćim odlascima u šoping po brendirane funkcije pisaću uskoro opširnije, ima vremena, neće pobjeći, a dotad da naglasim da su njegove najnovije šopingture najjači argument svijesti da je kao gradonačelnik potpuno nesposoban. Bar je nešto shvatio!


šibicar Kresojević i "Osnovčev" Osnovac

5.

Stanivuković nije samo polupismen, već i neposoban, okružen sebi sličnim neznalicama, polusvijetom, falsifikatorima i Bojanom Kresojevićem, koji jeste obrazovan, ali je spreman sve znanje mijenjati za bilo koji kriminalni posao u kojem je tek sluga Tajkuna. Prvo Darka Milunovića, pripadnika Crvene Sekte, a sada Jelenka Lolića, tajkuna koji je prvi milion stekao švercujući cigarete u Veliku Britaniju.


Lolić


Lolić koji je stvarni gradonačelnik Banjaluke, zajedno sa Draganom Stanivukovićem, ocem Lepršavog (uknjiženi 1/2) imao je prilično originalan način šverca cigareta - opkivao bi kutije robe parketom, pa ih izvozio kao podne obloge. Tako su Britanci mogli da potpode stanove i puše jeftinije.


6.

Idemo dalje - naveo sam da je Stanivuković bivši član PDP-a: Ako pogledate sastav njegovog kabineta, njegove najbliže saradnike, lako ćete uočiti da u njemu nema nijednog pripadnika te stranke, bar iole poznatijeg; Listom su to sve Stanivukovićevi nedorađeni hibridi, sumnjivih diploma i nesumnjivog neznanja.


Duduković
7.

Posljednji PDP-ov Mohikanac kojeg je Stanivuković istrijebio iz svog kabineta bio je Željko Travar, zasvjetnik za pravne poslove; Otpravljen je u “Vodovod”, na čijem čelu je Predrag Duduković, Duduk koji ni u načelu ni u detalju nije član PDP-a.


Željko Travar
8.

Umjesto Poslednjeg Mohikanca Travara imenovan je Nenad Baroš, docent na Ekonomskom fakultetu u Banjaluci.


Baroš je, 16.11.2018., postao docent zahvaljujući  Prof. dr Marku Rajčeviću, ocu teško posrnulog Srđana Rajčevića, iako nije ispunjavao čak ni minimalne uslove za izbor u naučno-nastavna i saradnička zvanja na Univerzitetu.


Baroš

Baroš je imao prosjek ocjena na Osnovnom studiju 6,7, a minimalni uslov za izbor je prosjek ocejna 8.




Međutim, kod Crvene Sekte može sve, pa je ispodprosječni student Baroš, zahvaljujući Rajčeviću Senioru, potpuno odanom Miloradu Dodiku, potpuno nezakonito imenovan za docenta.


To je samo jedan od klinova u mrtvačkom sanduku Obrazovanja koje je zabila Crvena Sekta.


9. 

Interesantno je da je Baroš “naučne radove” pisao sa Sektašem Darkom Milunovićem.


Milunović je, zajedno sa Kresojevićem, učestvovao u prljavim i nezakonitim poslovima sa “KENO TV”, iza koje stoji “Parketar” Lolić. 


Milunović

Detaljno sam to opisao u tekstu “Tajkunske Lutke na čelu Banjaluke”!


10. 

Zbog svega navedenog pitao sam nekoliko visokih funkcionera PDP-a da li je Stanivuković još uvijek njihov član, iako ga i dalje vode kao predsjednika Gradskog odbora te stranke? 


Odgovori su zaista bili zanimljivi: "Formalno jeste, suštinski nije; Formalno jeste, ali ni sa kim se konsultuje ni oko čega i sve radi po svom; Formalno jeste i nanosi tešku štetu stranci, jer ne zna da radi i okružio se neznalicama; Pritom nas iz stranke ucjenjuje svojim nepoštivanjem PDP-a i tretiranjem kao da smo njegova služinčad, a ne stranačke kolege”

Onda sam ih pitao - zbog čega to javno ne saopšte, kako ne bi postali žrtva Parazita koji im isisava krv, tako što oni, PDP, nose odgovornost, a on donosi sulude odluke?


Odgovori su zaista bili još zanimljiviji nego na prethodno pitanje: Tišina, Ćutanje, Muk!

Moji sagovornici iz PDP-a

Ocijenio bih to kao “deficit m…”, teško nadoknadiv.


11.

Nakon što sam detaljno sagledao devet Stanivukovićevih mjeseci na čelu Grada, zaključio sam da je Lepršavi odlepršao u SPS Gorana Osnovca Selaka. Formalno je u PDP-u, a suštinski u SPS-u!


Nije to ni čudo - ljudski olovni talog privlači isti takav gnoj, plus što se Osnovac i Stanivuković mogu “siti ispričati” koristeći vokabulare sastavljene od 12-15 riječi.


12.

Evo i nekoliko čvrstih dokaza za to:

-Direktor “Novog groblja” je i dalje Željko Grbić, član SPS-a, iako je tu ustanovu finansijski kremirao. Grbić je savremeni “Bili Piton” koji pljačka na nadzemnim, podzemnim, nadgrobnim, grobnim i zagrobnim poslovima. 

Željko Bili Piton Grbić

Opljačkao je milione, ali Stanivuković ga zbog Selaka, svog stranačkog intimusa, ne mijenja.


-Lepršavi  “SPS”- ovac je za izvršnog direktora "Vodovoda" ponovo imenovao Čedu Ševariku, osnivača Selakove privatne partije, a nije mu palo na um da postavi nekog iz PDP-a.


Čedo Ševarika

-Najznačajniji partneri Gradske vlasti i dalje su kriminalne firme u vlasništvu porodične La Bande “Selak-Milaković”!

Milan Milaković

-Stanivuković nije ni riječi prozborio o teškim kriminalnim radnjama Selaka i njegovog prvog rođaka Milana Milakovića u vezi sa otimanjem milione vrijednog građevinskog zemljišta na kojem su, zajedno sa “Parketarom” Lolićem, izgradili niz stambenoposlovnih objekata u naselju “Ada”. Pisao sam detaljno o tome.

Lolićeve i Osnovčeve zgrade na zemljištu koje su ukrali

Zemljište, dvanaest dunuma, je oteto od porodica Livnjaković Božidara, Kalođera Teodora, Livnjaković Milorada, Panković Arsena, Malinović Darinke. 


Svi su poveli sporove protiv Selaka i Milakovića, koji su im, uz pomoć Slobodana Bobija Stanarevića, bivšeg načelnika za prostorno uređenje Grada Banjaluka, oteli imovinu; Za sve ove mahinacije znao je i Radojičić i ništa nije preduzeo.


Za sve ove mahinacije zna i Stanivuković. I ništa nije preduzeo, već je nastavio gdje je Moralna Nakaza stala.



-Stanivuković je sa sobom, polovinom avgusta ove godine, u Nižnji Novgorod poveo i Sašu Kondića, odbornika SPS-a, ali, primarno, teškog kriminalca, koji služi “Parketaru” i “Osnovcu”.


Stanivuković i Kondić, prvi s desna

Osnivači firme “Hidroenergo”, koja je izvodila radove i bila investitor na ukradenom zemljištu, su Jelenko Lolić i Saša Kondić, što implicira ko su stvarni investitori Selak i Lolić, jer je Kondić tek figura zadužena za prljave poslove.


13.

Nemam potrebe dalje nabrajati; samo da napomenem da iza Selaka stoje tajkuni Mladen Millanović Kaja, Budo Stanković, Dodikov kum, i Perica Repajić, preko kojeg je Stanković oteo zemljište Poljoprivredne škole, koje pripada Gradu i o kojem Stanivuković nije prozborio ni riječi.


Budo Stanković, Selak, Kaja i Perica Repajić

Iza Stanivukovića stoje tajkuni Dragan Stanivuković, Jelenko Lolić, Nikola Vukelić i, naravno, Kaja, koji mu je najmanji zajednički imenitelj sa Osnovcem.

14.

Toliko za danas o ovoj temi, a za kraj sam ostavio Kratak Izvještaj iz KPZ “Tunjice”, gdje su smješteni, u odvojenim ćelijama, uhapšeni kriminalci Dragan Dubravac, direktor firme “Promeding”, Slavko Bojić, vlasnik firme “Procontrol”,  i Saša Marković, vlasnik turističke agencije “Travel4Fun”.


-Marković ni dalje ne prestaje da plače i žali se da ga boli sve.

-Zeljković je potpuno dezorijentisan, psihički se raspada.

-Bojić se još uvijek ne lomi, stalno tvrdi da će uskoro svi biti pušteni.

-Dubravac tihuje. (nastaviće se)