уторак, 21. септембар 2021.

Završni čin najveće pljačke u BiH: Advokat Sajić ponudio zvorničkom sudu Vojnike NarkoKartela da plijene imovinu “Alumine”; “Alumina” pred potpunim kolapsom

Piše: Slobodan Vasković


1.

Djeluje iracionalno, apsurdno, ali je tačno i dokumentovano: banjalučki advokat Aleksandar Sajić koji zastupa vodeće zlikovce Zvorničkog Narko Kartela Zorana Stevanovića i Gordana Pavlovića Gocija, vlasnika kriminalne firme “Pavgord”, ponudio je sudiji Jeleni Todorović, slugi Kartela, da organizuje privatne izvršitelje koji bi zaplijenili imovinu “Alumine”.


Ranije sam objavio da su korumpirane sudije presudile, mimo svih zakonskih normi i na osnovu Nepostojećih Potraživanja, da je “Alumina” dužna da isplati zločinačkoj firmi “Pavgord” ravno 800 miliona KM.


Da podsjeitm: U korist NarkoKlana, njihove firme “Pavgord” donesene su sljedeće presude:

  • Domaće sudije gangsteri iz Ustavnog suda BiH smatraju da Ukio banka ima pravo na 155 miliona KM potraživanja prema Biraču, što sa kamatom dođe 310 miliona KM, 
  • Sudije gangsteri iz Okružnog suda u Bijeljni, čiji je predvodnik Zoran Džida, presudili su da “Pavgordu” pripada pravo na naplatu 245 miliona KM potraživanja od FG “Birač”, 
  • Takođe, iste sudije gangsteri iz Okrružnog suda u Bijeljini presudile su da “Pavgordu” pripada 245 miliona KM potraživanja od “Alumine”. 

Vrhovni Sud RS nije odlučio po nalogu kriminalnih Domaćih sudija Ustavnog suda BiH, već je slučaj vratio nna ponovno odlučivanje Višem privrednom sudu, tako da je trenutni Nepostojeći dug "Alumine" - 490 miliona KM.

2.

Sajić nije naveo u svom prijedlogu ko su i odakle su “privatni izvršitelji”, koji bi trebali oteti imovinu “Alumine”, ali je, bez sumnje, ciljao na Vojnike Zvorničkog NarkoKartela koji bi, nakon slobodnog dilanja narkotika, jer im to dozvoljava šef Policijske uprave Grada Droge Aleksandar Vasiljević, radili dodatne poslove “izvršitelja” nad imovinom Fabrike Glinice.


3.

Bio bi to zaista holivudski način pretvaranja Fabrike Glinice u Fabriku Droge! Treš produkcija.


4.

Sajić je, nudeći, indirektno, usluge NarkoKlana za otimanja imovine iz “Alumine”, napomenuo Todorovićevoj da bi trebalo da mu javi koji dan ranije, prije nego odredi datum otimačine, kako bi se Vojnici skupili i radili prekovremeno, osim uobičajenih poslova dilanja!!! 


Sajić, pokazuje to i dopis koji objavljujem, izvan svake razumne sumnje, diktira ili piše rješenja koja potpisuje zvornička narkosudinica Jelena Todorović. 


5.
Konzorcijum Pravosudnih Kriminalaca koji je direktno usmjeren na nezakonito, mafijaško otimanje “Alumine”, čine, između ostalih, Sajić, Todorovićeva, Zoran Džida, predsjednik Okružnog suda Bijeljina, sudije tog suda Sedika Bajić i Elbise Muharemović Karić, kao i Domaće sudije Ustavnog suda BiH.


Nema sumnje da je NarkoKartel dobro birao - izabrali su najkvarniju pravosudnu i advokatsku felu, koja ne zazire od direktne participacije u kriminalu - kancer pravosuđa. 


6.

Kada sam podnosio krivičnu prijavu protiv Stevanovića, Pavlovića, te narkosudija Džide, Todorovićeve, Bajićeve i Karićeve, nisam obuhvatio i Sajića, vjerujući da će taj dio posla uraditi Tužilaštvo BiH. 


Kriminalne radnje pomeenutog advokatskog buzdovana su prelako uočljive, a nabrojaću samo neke od njih: 


-Jedan od ključnih dokaza o Sajićevom voljnom učešću u teškim kriminalnim radnjama je činjenica da mu nije moglo biti nepoznato da je “Pavgord” kupio ništave zaloge i nepostojeće potraživanje oda.“Ukio banke”, poznatije kao mašina za pranje novca međunarodnog Kartela Vladimira Romanova. 


-Nije mu moglo ostati nepoznato da nije moguće voditi izvršenje protiv FG “Birač”, jer je ta firma u stečaju! Nemogućnost izvršenja nad firmom koja je već u stečaju je istorijska tekovina prava. 


-Nije mu moglo biti nepoznato da se ne može blokirati račun firme putem zaloge na nekom stolu ili stolici ili oteti nepokretnosti putem iste zaloge na stolu ili rashodovanoj stolici. 


-Nije mu to moglo biti nepoznato, ali je, uprkos tome, lično pokrenuo izvršenje protiv FG “Birač” i "Alumine" u ime “NarkoKartela” i njihove firme “Pavgord”. 


-Sajićeva advokatska kancelarija je potpisala inicijalne akte; Sajić svakodnevno aktivno učestvuje u gangsterskom otimanju "Alumine"!


 

7.

Nakon što je Todorovićeva donosila nezakonita i kriminalna rješenja kao na traci, u skladu sa  željama Stevanovića, Pavlovića i Sajića, koja je potvrđivao monstrum sudija Zoran Džida, na red je došao i efektivni postupak sprovođenja izvršenja na imovini Alumine, koji je u toku - Završni čin pljačke. 


8.

Nakon dugometražnih sesija u kabinetu sudije Slavice Tadić, predsjednice Osnovnog suda u Zvorniku, direktno pretpostavljene Todorovićevoj, odlučeno je da sudski izvršitelji krenu da popisuju i otimaju imovinu iz “Alumine”. 


Međutim, ta kriminalna banda, inicijalno nije poslala dovoljan broj sudskih izvršitelja u "Aluminu", jer je fabrika ogromna, a oprema se nalazi na 200 hektara. 


Zato je advokat kriminalac Sajić i ponudio Todorovićevoj da organizuje privatne izvršitelje, sasvim izvjesno, NarkoVojnike!


9.

Ovaj skandalozni čin uvođenja privatnih izvršitelja, koji kao kategorija zakonski ne postoje, najbolje govori o tome koliko se kriminalni klan osilio, koliko su čak i njihovi advokati ogrezli u kriminalu i koliko nemaju straha od procesuiranja. Slanje privatnih lica da popisuju imovinu "Alumine" je dokaz nepostojanja zakona i sudova u RS!!!


Pravosudne gnjide Todorovićeva, Slavica Tadić i Zoran Džida efektivno pokrivaju ovaj kriminal advokata Sajića i Narko klana kojeg zastupa. 

Zoran Džida

Međutim, Sajićevo skrivanje ispod plašta sudija kriminalaca neće proći nekažnjeno, jer on kao advokat mora znati da se na osnovu Potvrda registracije zaloga ne može voditi izvršenje na nekretninama, iako kidiše na tu i ostalu imovinu "Alumine", bez ikakve zadrške, vodeći se principom da papir trpi sve. 


10.

Dalje, kriminalni advokat Sajić se ovdje ne zaustavlja, već je prije nekoliko dana od Todorovićeve tražio da otme cjelokupnu imovinu, sva prava, potraživanja “Alumine”, uključujući i same nepokretnosti!!! 



Ovo je završni čin monstruozne otimačine fabrike u korist NarkoKartela, gdje se za nepostojeće potraživanje, putem jeftinih zaloga na starim stvarima, bez ikakve vrijednosti, a preko gangstera advokata i sudija pokušava oteti najvrjednija imovina u RS. 


11.

U kratkom roku, koji se mjeri nedjeljama, “Alumina” će nestati u obliku u kojem je danas poznajemo. Za divno čudo, vrh Režima ćuti. To Sektaško ćutanje puno govori i to ćutanje ću uskoro detaljno elaborirati.


Posebno je "začepio" Milorad Dodik, Šef Operacija Kriminalnog Sindikata koji vlada Republikom Srpskom.


12.

Nisam očekivao da se Tužilaštvo BiH izjasni po mojoj krivičnoj prijavi protiv ovih advokatsko-pravosudnih monstruma, sve dok je Gordana Tadić na čelu tog tužilaštva, ali pošto će uskoro otići sa te pozicije, očekujem hitnu reakciju Tužilaštva BiH i hapšenje bitangi koje sam nabrojao. 


U suprotnom, svi oni tužioci koji ne postupe protiv ovog otvorenog kriminala, biće aktivni saučesnici NarkoKlana.

Na kraju, moram istaći da je uskorobivša glavna tužiteljica Gordana Tadić sabotirala sve istrage protiv Zvorničkog NarkoKartela iz sasvim sebičnih, ličnih razloga koje svako može pronaći u motelu “Laguna”! (nastaviće se)