четвртак, 2. септембар 2021.

DOKUMENT - Optužnica protiv Momčila Antonića Ajhmana, poslanika Crvene Sekte u parlamentu RS, zbog javnog izazivanja i podsticanja nasilja i mržnje na nacionalnoj osnovi

Ajhman Antonić i Vođa Sekte Dodik

Piše: Slobodan Vasković


Okružno tužilaštvo Banjaluka podiglo je Optužnicu protiv Momčila Antonića Ajhmana, poslanika Crvene Sekte u Narodnoj skupštini RS, 24.08. ove godine. Optužnica je upućena Osnovnom sudu na potvrđivanje.


Tužilaštvo tereti Ajhmana Antonića za krivično djelo “javno izazivanje i podsticanje nasilja i mržnje iz člana 359. stav 1 KZ Republike Srpske”.

Optužnica protiv Ajhmana (strana 1)

Ajhman je izjavio u Tužilaštvu da se ne osjeća odgovornim za krivično djelo koje mu se stavlja na teret, što samo dokazuje o kakvoj spodobi se radi.

Optužnica protiv Ajhmana (strana 2)

Antonić je na svom FB profilu, 30.01.2021. godine, na nacionalnoj osnovi teško izvrijeđao Ivana Begića, odbornika PDP-a u Skupštini Banjaluke.


“Ne znam jel me ovaj Begić mrzi što je Draškov kmet tj. irvas, što je niži od mene 50 cm, zbog auta ili samo zato što je ustaša?! Ili sveukupno?! Ja mislim da je sveukupno, al ipak ustaška krv je dominantna. Ne smeta njemu auto koje vozim, već ova 3 prsta, kao što mu smetaju plakati Vučića i Dodika na autoputu 9. januar. Ivane, reci zvojim biračima ko ti je bio ujak čije ime nosiš. Portal Banjaluka 24 vodi Ivan Begić, za razliku od njegovih predaka, što su klali djecu po Šargovcu, Drakuliću, Motikama… on hrani mržnnjom, huška i zavađa ljude u BL”, napisao je Antonić na svom FB profilu.

Ajhmanov post

Tužilac Sanja Guzina je u optužnici navela da je on na taj način “pozvao na mržnju usmjerenu prema oštećenom Begić Ivanu zbog njegove nacionalne pripadnosti i porijekla”.

Ivan Begić

Da je optužnica podugnuta objavilo je Tužilaštvo, a prenijeli mediji, međutim niko nije do sada objavio sam dokument, što ja činim sa velikim zadovoljstvom, jer je malo nacističko smeće došlo u situaciju da će biti kažnjen zbog bolesnih tvrdnji.

Dodik i Savo Antonić

Iznio sam ranije niz informacija o tome kakva je Ajhman ništarija, iskompleksirani bezveznjaković koji, zahvaljujući činjenici da pripada zločinačkoj tajkunskoj porodici, čiji je rodonačelnik Savo Antonić, smatra da mu je sve dozvoljeno i da je iznad zakona.

Zoran Bulatović

Sada je svjestan da nije, a Zoran Bulatović, nedavno izabrani Glavni okružni tužilac, umjesto notornog Želimira Lepira, pokazuje da bi možda mogao tu instituciju vratiti u pravosudne okvire i otrgnuti je iz šaka Sekte. Treba biti strpljiv i sačekati dalje Bulatovićeve poteze.