уторак, 14. септембар 2021.

Kokezin Klan u Republici Srpskoj: Slaven Ristić, vlasnik TRB “Bratunac”, Mirko Golijanin, suvlasnik “Bet Top”, Siniša Mijatović, presuđeni narkodileri i kriminalci...

Mirko Golijanin, Slaven Ristić i Igor Ranković,
presuđen na 7,5 godina robije zbog narkotika


Piše: Slobodan Vasković


1.

Klan Slaviše Kokeze, nekadašnjeg predsjednika Fudbalskog saveza Srbije, koji se dovodi u vezu sa švercom viskoakciznih roba kojim je Srbiju oštetio za, kako mediji navode, 620 miliona evra, izuzetno je jak u Republici Srpskoj.


Da podsjetim, Kokeza je prljave poslove nezakonitog uvoza obavljao preko direktora Uprave carina Srbije Miloša Tomića, koji je smijenjen.


Carinarnicu Beograd su njih dvojica, uz saučesništvo lica iz podzemlja, defakto, privatizovali.


2.

Jedan krak tog Kokezinog klana u Republici Srpskoj sam detaljno raskrinkao, a predvode ga Kumovi zvorničkog NarkoKartela Zoran Stevanović, Dejan Ilić Tigar i Siniša Mijatović.


3.

Drugi krak Kokezinog Kartela u Republici Srpskoj je bijeljinski, a najpoznatiji pripadnik tog ogranka je Slaven(ko) Ristić, vlasnik TRB “Bratunac”. 


4.

Direktna veza Kokeze i Ristića je Mirko Golijanin, bivši pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.


5.

Golijanin je kum Slaviše Kokeze, a važno je znati da je, nakon napuštanja MUP-a RS, neko vrijeme bio direktor Ristićevih firmi u Namibiji, koja je jedna od zemalja u kojima lažni humanista i istinski gangster Ristić ima razvijene poslove trgovine oružjem.


Ristić često boravi u Namibiji u lovu, zajedno sa Draganom Lukačem, ministrom unutrašnjih poslova RS, a čak je zvaničnike te zemlje doveo u posjetu Republici Srpskoj. 

Primio ih je Milorad Dodik, koji je uz Lukača, najjači zaštitnik kriminalnih Ristićevih poslova u Republici Srpskoj.


6.

Golijanin je, po povratku iz Namibije, otišao u Beograd i radi za svog kuma Kokezu.

7.

Veoma interesantna je firma “Top Bet” koja se bavi igrama na sreću, čija vlasnička struktura otkriva niz podzemnih veza Kokeze sa navedenim osobama iz Republike Srpske.


8.

Golijanin je jedan od njenih osnivača i, ujedno, direktor te firme. 


Golijanin posjeduje 40,5 posto udjela.


Prije nego nastavim, nije nevažno primijetiti da je Golijanov mejl još uvijek vezan za “TRB”Bratunac.

9.

“PROFUNDUM CONSULTING LIMITED”, firma registrovana na Kipru, takođe, posjeduje 40,5 posto vlasništva u “Top Bet”-u.


Što se tiče kompanije sa Kipra, poznato je da su Kokeza i osobe koje pominjem osnovali, tokom 2019. godine, više kompanija na Kipru i preko njih "prali" novac u Srbiji i Republici Srpskoj.


Kipar je destinacija na kojoj često borave svi navedeni, a u toj državi imaju veći broj nekretnina.


Tako je i “Profundum”, izvan svake razumne sumnje, njihova firma, posebno zbog činjenice da je “Top Bet” osnovana 23.04.2019. godine.


10.

Nebojša Srećković posjeduje 10 posto udjela u osnivačkom ulogu. Srećković je vlasnik “ART” kafea u Beogradu, koji je u 2020. godini ostvario gubitak od 4.643 evra.


Takođe, u njegovom posjedu je i “MSN MICRO TRADE”, koja je u likvidaciji, a gubitak te firme je, u prošloj godini, iznosio 3.112 evra.


11.

Sada vrlo interesantan detalj koji direktno uvezuje Kokezu, Ristića, Golijanina i Sinišu Mijatovića, jednog od Kumova Zvorničkog NarkoKlana i gospodara igara na sreću u Republici Srpskoj, jer on, preko svog poltrona Aleksandra Došića, koji je direktor Republička uprava za igre na sreću (RS), direktno kontroliše tu agenciju.

Mijatović posjeduje 5 posto vlasništva "Bet Top" d.o.o.

Nema dileme da je Kokeza svima njima istinski šef i da su i Mijatović i Ristić tek dio njegovog Kartela o kojem bezbjednosni organi Srbije vode opsežnu istragu.


12.

Suvlasnici “Bet Top” d.o.o. su još Goran Šolajić i Milan Crnogaća sa po 2% udjela.




Ono što je posebno interesantno jeste ogroman gubitak koji je “Top Bet” d.o.o iskazala za 2020. godinu i on iznosi ravno 903.423 evra.


13.

Kokeza je veoma vezan za kuma Golijanina, te mu je omogućio i zvaničnu akreditaciju kako bi mogao gledati utakmicu Srbija-Litvanija, koja je odigrana bez publike.


Utakmica je odigrana 10.06.2019. godine, a Kokeza je tada još uvijek bio predsjednik FSS.


Podatak jeste bizaran, ali svjedoči o čvrstini veze Kokeze i Golijanina.


14.

Mnogo bizarnije od toga su Ristićeve nezvanične priče o tome kako je on, kako tvrdi, “profesionalni ubica”!


Ukoliko Ristić ne izmišlja, on je jedini profesionalni egzekutor koji to ne krije, a ukoliko izmišlja, onda je potpuno jasno o kakvom mentalnom sklopu se radi!


Za kraj ovog dijela navodim da su svi pobrojani pripadnici “Obavještajne službe Republike Srpske”, koja je, suštinski, paraobavještajna služba. 


15.

Njeni pripadnici su, sem navedenih, listom teški kriminalci, među kojima su brojni vrlo jaki narkodileri, a, kako se da zaključiti, bave se, primarno, kriminalom, ali i prikupljanjem informacija za Crvenu Sektu, a posao im je nasilje i pritisci nad svim onim koji ne podržavaju antinarodni autokratski Dodikov Režim. (nastaviće se)