понедељак, 6. септембар 2021.

Novi detalji o slučaju „Kajak terasa“: U Stanivukovićevu loše izrežiranu farsu uključena i Ministroid Srebrenka Golić


Piše: Slobodan Vasković 


1. 

U tekstu "Draško Stanivuković, Lepršavi gradonačelnik Banjaluke, u potpunosti se stavio u funkciju spašavanja Mileta Radišića Klena od bankrota: Stanivuković nastavlja sa farsom oko rušenja Kajak terase, sa ciljem da odvuče pažnju javnosti od prodaje Klenove zgrade u Picinom parku Upravi za indirektno oporezivanje"detaljno sam opisao ciljeve koje Draško Stanivuković, Lepršavi gradonačelnik Banjaluke, želi da postigne rušenjem "Kajak terase" koja je u vlasništvu kriminalne porodice Radišić. Nema sumnje da se radi samo o jednoj loše izrežiranoj farsi koju su prije nekoliko mjeseci zajednički izrežirali Mile Radišić Klen i Dragan Stanivuković, otac gradonačelnika Banjaluke.


2. 

U pomenutom tekstu sam svjesno izostavio jednog vrlo bitnog aktera pomenute farse - Srebrenku Golić, Ministrioida za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju. Uloga Golićeve u cijeloj priči je dovoljno velika da joj se pokloni poseban tekst, što i činim ovom prilikom.

Ministroid Srebrenka Golić 

3. 

Stanivuković je na konferenciji za štampu, održanoj 05.03.2021. godine, prvi put najavio rušenje "Kajak terase". Radi se objektu koji je Mile Radišić Klen, Crveni Tajkun, izgradio na zemljištu u vlasništvu Grada Banja Luka. Odmah po završetku konferencije za štampu, u farsu oko rušenja Klenovog objekta uključila se Golićeva, tvrdeći da od rušenja neće biti ništa.


Od tada do danas Stanivuković i Golićeva igraju vrlo perfidnu ping - pong igru. Nakon što Stanivuković po enti put sazove konferenciju za štampu i enti put najavi rušenje Kajak terase, promptno uslijedi odgovor Golićeve, u vidu saopštenja kojim ona naruži Stanivukovića.


4. 

Stanivuković je do sada u nekoliko navrata pozivao građane Banja Luke da dođu na lice mjesta i pomognu mu u rušenju "Kajak terase". Kako bi djelovao uvjerljivije Stanivuković je organizovao i dovoženje bagera. Međutim, okupljeni građani bi se svaki put vratili kući, ne dobivši od Stanivukovića obrazloženje zašto nije srušen Klenov objekat.

5. 

Postalo je jasno čak i pticama na grani da gradonačelnik Banjaluke mjesecima odgađa rušenje "Kajak terase" isključivo sa ciljem da održi svoj rejting među građanima Banjaluke. 


Na njegovu žalost, taj rejting je, uprkos njegovim vještim manipulacijama, znatno opao nakon lokalnih izbora. Istovremeno, Opozicija u Banjaluci nije ništa izgubila, jer Crvena Sekta nije ništa napravila da birače koji su se razočarali u Stanivukovića privuče sebi. Upravo suprotno, rejting Crvene Sekte u Banjaluci je u konstantnom padu, primarno zahvaljujući dr Tilu Lilu Vladi Crta Đajiću.

Teško stimulisani dr Tilu Lilu Vlado Crta Đajić

6. 

Moji izvori, od kojih sam i dobio informacije o sastanku između Stanivukovića Seniora i Klena, potvrdili su mi da se taj dvojac dogovorio da Draško Stanivuković pred kraj tekuće godine sruši Kajak terasu. On time želi povratiti izgubljeni rejting i poboljšati svoju poziciju pred istraživanje koje će biti rađeno sa ciljem da se utvrdi koji opozicionari imaju najbolji rejting za dvije inokosne funkcije.

Draško i Dragan Stanivuković

7. 

Pored Draška Stanivukovića, interes u farsi oko rušenja Kajak terase imaju i Crveni Sektaši. 


Miloradu Dodiku, šefu Crvene Sekte, veoma je stalo da izvuče kuma Mileta Radišića Klena iz bankrota u koji je duboko zagazio. 


Klen i Kum

Dodik je u strahu da bi Klen, u slučaju da doživi totalni finansijski krah, mogao progovoriti o njihovim zajedničkim kriminalnim poslovima. Zato je za Dodika od krucijalnog značaja da uz pomoć Draška Stanivukovića odvuče pažnju javnosti od prodaje Klenove zgrade u Picinom parku Upravi za indirektno oporezivanje BiH za cca 100 miliona KM.


8. 

Što se tiče Ministroida Srebrenke Golić, ona u cijeloj priči ima ulogu portparola Crvene Sekte. Medijski efekat Stanivukovićevih najava rušenja "Kajak terase" sasvim izvjesno ne bi bio potpun da se odmah potom ne javi Golićeva sa svojim optužbama na račun Stanivukovića.


9. 

Kako sam objasnio ciljeve pomenute farse, to ću sada preći na figure preko kojih Golićeva i gradonačelnik Banjaluke dogovaraju redoslijed poteza jedne i druge strane. 


Prvi u lancu prenosa informacija između pomenutog dvojca je sada već čuveni banjalučki kriminalac Nikola Aleksić. 

kriminalac Nikola Aleksić

U tekstu "Dosje: Radojičić zaštitio svog savjetnika Aleksića koji je Banjaluku oštetio za pola miliona KM; Aleksić, po dogovoru sa Radojičićem, podnio lažnu prijavu MUP RS i lažno svjedočio u Tužilaštvu, kako bi zaštitio sebe zbog teškog krivičnog djela, a druge poslao u zatvor", opisao sam na koji način je Monstrum Aleksić, tada zaposlen u Pravobranilaštvu Republike Srpske, učestvovao u otuđenju zemljišta u vlasništvu Grada Banjaluka. Radi se o poznatoj aferi „Marija Varnica“. 


10.

Svojim kriminalnim radnjama Aleksić se preporučio Igoru Radojičiću, koji ga je imenovao za svog savjetnika za pravne poslove. Aleksić je, podrazumijeva se, i kao savjetnik u Radojičićevom kabinetu nastavio sa kriminalnim radnjama, o čemu sam takođe detaljno pisao. Treba reći i da je kriminalac Aleksić zet još čuvenijeg kriminalca Brane Čovičkovića Buzdovana, Crvenog Sektaša sklonog svim vidovima nasilja.

Brane Čovičković Buzdovan i Milorad Dodik

11. 

Monstrum Aleksić je, u međuvremenu, novo zaposlenje našao u ministarstvu koje vodi Golićeva, gdje meditira na poziciji sekretar. 


Informacije koje Golićeva saopšti Aleksiću, namijenjene Stanivukoviću, Aleksić dalje prenosi Aleksandru Čaviću. 

kriminalac Aleksić i Aleksandar Čavić, fotograf Radojičića i Stanivukovića

Riječ je o Stanivukovićevom ličnom fotografu, kojeg je on preuzeo od Radojičića. 


Čavić (lijevo) i Radojičić (desno)

Informacije koje dobije od Aleksića, fotograf Čavić dalje prosljeđuje Stanivukoviću. Na isti način, samo obrnutim redoslijedom, Stanivuković svoje informacije šalje Golićevoj.


12. 

Ne treba zaboraviti da je Stanivuković prije izbora za gradonačelnika gotovo na sedmičnom nivou podnosio krivične prijave protiv članova Crvene Sekte. Stanivuković je tada podnio krivičnu prijavu čak i protiv svog rođaka Stojana Vukajlovića, advokata poznatog po svim vrstama kriminalnih radnji. 

Nakon lokalnih izbora Lepršavi gradonačelnik više ni ne spominje Vukajlovića.


Kriminalac Stojan Vukajlović, DStanivukovićev rođak

13. 

Da je cijela farsa oko rušenja "Kajak terase" dogovorena pokazuje i gostovanje Monstruma Aleksića na jednoj režimskoj televiziji, 23.04.2021. godine. Uz vidnu tremu, Aleksić je bezuspješno pokušavao da sastavi bar tri prosto-proširenije rečenice. Nakon mnogo muke, vrlo mučne za gledanje, Aleksić je uz pomoć voditeljke emisije zaključio da postoje uslovi za rušenje Stanivukovićeve porodične kuće.

14. 

Da se radi samo o perfidnoj igri, unaprijed dogovorenoj, dokazuje zajednička fotografija tog istog Aleksića i Stanivukovića, nastala nekoliko sedmica nakon najave rušenja Stanivukovićeve porodične kuće. 

Aleksić (lijevo) i Stanivuković (desno)

Poslije nastanka te fotografije Stanivuković, njegov lični fotograf Čavić i Monstrum Aleksić su druženje nastavili u obližnjem kafiću. Ne treba naglašavati da Stanivuković nikada nije podnio protiv Aleksića krivičnu prijavu zbog otuđenja vrijednog zemljišta „Marija Varnica“. (nastaviće se)