субота, 18. септембар 2021.

Dragan Dubravac je Najveća Zvjerka koju je uhapsio Bajić: Dubravac zna sve o prljavim poslovima u zdravstvu Dodika, Škrbića, Stanetića, Stankovića, Markovića, jer je bio njihov glavni igrač za pljačku stotina miliona KM


Piše: Slobodan Vasković


1.

Najkrupnija “Riba” od četvorice koje je uhapsio Specijalni tužilac Miodrag Bajić nije Branislav Zeljković, direktor Instituta za javno zdravlje Republike Srpske.

Zeljković

2.

On je tek peš u odnosu na “Kapitalca” Dragana Dubravca koji već deceniju i po učestvuje u pljačkama u zdravstvenom sektoru kao ključni čovjek Ranka Škrbića i Milorada Dodika, Grobara zdravstvenog sistema.

Dubravac

3.

Druga “riba” po veličini je Slavko Bojić koji je za trio Dodik-Škrbić-Dubravac radio niz prljavih poslova u proteklih 15 godina.


Privođenje Markovića i Bojića 

Saša Marković je tek plankton, iako iza njega stoji funkcioner SNSD-a iz Čelinca Pero Ćorić, vlasnik firme “Megamont” i predsjednik Privredne komore Republike Srpske.


Marković je uskoro trebalo da postane Ćorićev zet.


4.

Vratimo se “Kapitalcu” Dubravcu koji sve zna o kriminalnim radnjama u oblasti zdravstva u kojima je Republika Srpska opljačkana za stotine miliona KM, pa se zbog toga ovaj sektor nalazi u gubitku većem od milijarde maraka.


5.

Ne postoji iole vredniji posao u UKC RS Banjaluka, da Dubravac nije imao svoje prste u njemu po dogovoru sa Škrbićem i njegovim kumom Dodikom.


Škrbić

6.

Dubravac je bio ključni igrač dok su na čelu UKC bili, takođe, kriminalci Mirko Stanetić i Brane Topić. 


7.

Dubravac se, po nalogu Dodika i Škrbića, ugradio u svaku ciglu i svaki aparat sa ogromnim procentom. 

Dodik

Jednostavnije rečeno, Dubravac, nekadašnji direktor UKC RS za nemedicinske poslove, Šef tima za rekonstrukciju i izgradnju, koji je pravio sve projekte za građenje i predračune za njih, u koje su bili debelo ugrađeni i Dodik i Škrbić, je Najveća Zvjerka koju je uhapsio Bajić.


8.

Dubravac zna sve o svima koji su pljačkali u zdravstvu, posebno preko UKC RS - On zna sve o velikim kriminalnim poslovima Slobodana Stankovića, Rade Markovića (“Marković invest”, Slobodana Ćurčića, vlasnika firme “Sloboprom”…, dobavljačima (kumovi i saradnici), pa sve do “AD praone” što pere veš u KC.

9.

Do hašenja i pritvaranja bio je angažovan u “Timu za kvalitet” UKC RS Banjaluka.


10.

Ukoliko Dubravac progovori, Bajić bi, bez problema, mogao iza rešetaka da strpa i Dodika i Škrbića i nekoliko Ministara zdravlja i direktora UKC RS i  zauvijek opere svoju raniju odanost  Režimu od kojeg je “otkovao”, bez povratne karte, prije nekoliko mjeseci. 


Važno je još dodati da je Dubravac u rodbinskim odnosima sa Škrbićem. 


Dubravac, Zeljković, Bojić i Marković uhapšeni su 15.09. po nalogu Posebnog odjeljenja Republičkog tužilaštva, a Okružni sud im je odredio jednomjesečni pritvor. (nastaviće se)