петак, 24. септембар 2021.

Izdaja Naroda: Vrh Režima, namjerava, po nalogu, Regionalnih NarkoKlanova, imenovati Zorana Stevanovića za direktora “Alumine”; Iz Arhiva: Let do Kukavičijeg gnijezda


Piše: Slobodan Vasković


1.

Zoran Stevanović, jedan od Kumova Zvorničkog NarkoKlana, zajedno sa Goradnom Pavlovićem Gocijem, vlasnikom kriminalne firme “Pavgord”, pokušava da zasjedne na čelo “Alumine” u funkciji predsjednika Uprave. 


2.

Tu “liniju osvajanja” Fabrike glinice, NarkoStevanović sprovodi uporedo sa pokušajem pljenidbe kompletne imovine “Alumine”, koju vodi Aleksandar Sajić, advokat koji će se vrlo brzo, brže nego što misli, naći u lisicama; Onim policijskim na rukama, zajedno sa saučesnicima!


3.

Nije prvi put da Stevanović pokušava zasjesti na čelo pomenute firme: Jednom je čak bio imenovan i to Zaključkom Vlade RS (tokom 2016. godine) čiji je premijer tada bila Željka Cvijanović.


4.

Predložio ga je tadašnji Ministar finansija Zoran Tegeltija, jedan od ključnih igrača u zataškavanju pljačke preko 1,7 milijardi KM koju je izvršio Međunarodni Kartel Vladimira Romanova uz pomoć Domaćih izdajnika. 

5.

Razlog zbog kojeg gradonačelnik Grada Droge želi da postane predsjednik Uprave “Alumine” je da sa te pozicije povuče prijedlog za otvaranje stečaja koji je” Alumina” podnijela kao mjeru zaštite - tako je spriječeno da kriminalci koji stoje iza Pavlovića i “Pavgorda” otmu 245 miliona KM! 


6.

Drugi, takođe, bitan motiv je pretvaranje distributivne mreže “Alumine”, koja se grana širom svijeta, u distributivnu mrežu NarkoKlanova, (sa kojima sarađuje Zvornički Kartel), za transport narkotika. 


7.

Stevanović se poodavno obavezao da će iznijeti ovaj velikimnarkoprojekat pretvaranja Fabrike glinice u Fabriku droge i preuzimanje distributivne mreže, pa je i sam ugrožen, ukoliko ne ispuni obećano moćnim NarkoKlanovima koji stoje u pozadini cijele igre. 

8.

Najinteresantnije od svega je da Vrh Režima Milorada Dodika podržava ovu ideju, ali, s obzirom na njenu toksičnost, niko od PrvoSektaša još uvijek se ne usuđuje da se deklariše, jer bi time efektivno potvrdio da je u srcu NarkoKartela koji je zauzeo istok Republike Srpske i direktno bi se stavio u funkciju narkotrafikinga.


9.

Međutim, Stevanović vrši ogroman pritisak; Njegovi stvarni naredbodavci, Regionalni NarkoBosovi takođe, tako da je Sektaški Vrh pod izuzetno snažnim presingom i ne bi trebalo iznenaditi da uskoro čujemo “objašnjenja” zašto je nužno da Stevanović bude imenovan za predsjednika Uprave “Alumine”!

10.

Koliko ludilo je obuhvatilo izvršioce pokušaja preotimanja “Alumine” najbolje potvrđuje dokument koji sam već objavio, a kojim Sajić nudi sudiji gangsteru Jeleni Todorović (jednom grlu iz korumprane sudske ergele NarkoKlana) "podršku", odnosno koliko god hoće, zakonu potpuno nepoznatih, “Privatnih izvršitelja” kako bi što prije i efikasnije zaplijenili imovinu “Alumine”!!!


Ukoliko izvršitelji NarkoKlana uđu u Fabriku glinice, više se ne isključuju vrlo ozbiljni incidenti. 


Ludilo je posljedica straha koje i Stevanović i Pavlović i Sajić imaju od onih kojima su obećali otimanje zvorničke firme. (nastaviće se)


Let do Kukavičijeg gnijezda (15.04.2018.)

piše: Slobodan Vasković

Dugo već Režim cijelu političku koncepciju zasniva na na tezi “Izdajnika i Patriota”, kojom se vlast predstavlja patriotskom, a suprotstavljeni politički blok se demonizuje kao izdajnici. 

Na samo jednom primjeru, koji je aktuelan već nekoliko godina, lako je dokazati da je pottpuno obrnuto.

Dovoljna je jedna riječ - “Alumina”!


Koncept
Koncept otimanja “Alumine” skovan je uz podršku vrha Režima: Inicijalno je sve krenulo od Zorana Stevanovića Gladnog, gradonačelnika Zvornika, zamajac je dobio parafom ministra finansija Zorana Tegeltije, a punu snagu kada je Miloradu Dodiku, prema riječima Stevanovića Gladnog, obećana trećina plijena, nakon otimanja “Alumine” i FG “Birač”. 

U pakleni plan uključila se i Željka Cvijanović, sa ulogom stjuardese na Letu za Kaunas (Litvanija), gdje su obavljeni tajni dogovori sa “Ukio bankom” o prodaji/kupovini kriminalnih potraživanja teških 155 miliona KM.

Kupio ih je Gordan Pavlović, vlasnik firme “Pavgord” za 6,4 miliona evra. 

Sam početak realizacije paklenog plana govori o bahatosti i osionosti Režima, koji nacionalne resurse stavlja u funkciju Kriminalnog klana. 

Digresija za pitanje: Da li su pripadnici Klana, Goci Pavlović i Zoran Stevanović Gladni platili cca 100.000 KM, koliko košta višednevni zakup privatne letjelice i pilota za let za Kaunas ili je to palo na teret poreskih obveznika, građana RS? 

Nema sumnje da je odgovor jedan: Narod je platio Let do Kukavičijeg gnijezda, u kojem je otpočela realizacija otimanja “Alumine”. 

Upravo ovaj Let je, u slučaju FG “Birač”/ “Alumina”, recimo to režimskim jezikom, Prva izdaja državnih resursa i novca poreskih obveznika: Tih cca 100.000 KM je pronevjera i ide na konto stjuardese Cvijanović.

Izdaja No2
Druga velika izdaja koju je počinila Vlada RS, pod vođstvom Željke Cvijanović i ministra Zorana Tegeltije jeste donošenje zaključka Vlade RS iz 2016. godine o podršci imenovanju Zorana Stevanovića Gladnog za direktora “Alumine”. 

Podsjećam da RS, preko fondova, Poreske uprave i Ministarstva finansija, ima cca 42 miliona KM potraživanja od FG “Birač”, koji je jedini vlasnik “Alumine”. 

Podsjećam da se nad FG “Birač” vodi stečaj, što je sudski postupak. 

Ako sve to znamo, postavlja se pitanje koji je pravni osnov donošenja zaključka o imenovanju Gladnog za direktora, odnosno direktnog miješanja Vlade RS u sudski postupak?

Suština ovog zaključka je bila da se na mjesto direktora Alumine postavi Stevanović Gladni, kako bi sa te pozicije mogao da prizna potraživanje Kriminalnom klanu, odnosno da omogući brzo izvršenje prema “Alumini” i predaju te fabrike. 

Da se to desilo, Vlada RS bi izgubila svojih 42 miliona KM, a Klan bi dobio sve; Dobio bi Fabriku. Nema sumnje da je Zoran Tegeltija inicijator ovog Zaključka, zato što je dotični Strateg otimanja “#Alumine”, koji vuče sve konce iz pozadine. 

Aerorežimskim riječnikom rečeno, u ovoj Izdaji Cvijanovićeva od stjuardese napreduje u Pilota, a Tegeltija u Kopilota, jer su zajedno, izdajnički, ugrozili imovinu Republike Srpske vrijednu 42 miliona KM; I, istovremeno, prekoračili sva zakonska ovlašćenja i direktno se umješali u sudski postupak, za šta im sljeduje i krivična istraga.

Izdaja No3
Treća velika izdaja Režima u slučaju FG “Birač” i “Alumina” je poziv upravi Fabrike na “dogovor sa Pavlovićem i Gladnim” - upriličen u zgradi Vlade RS, u aprilu prošle godine; Samo  nekoliko dana nakon inscenirane blokade računa, koju je sprovela korumpirana sudinica Jelena Todorović, pod supervizijom šefice u Osnovom sudu Zvornik Slavice Tadić, poznate i kao Bankomat. 

Najenergičniji, najbučniji, najodlučniji… u pritiscima i prinudi na rukovodstvo “Alumine” da se dogovori sa Pavlovićem bio je Zoran Tegeltija, izvan svake razumne sumnje, sada već Glavnokomandujući, kako to Režim voli reći,  Izdaje Republike Srpske i njenih građana. 

Nema sumnje da je Veleizdaja sam čin uvođenja pripadnika Klana u zgradu Vlade, čime je, nedvosmisleno, Vlada RS stavljena u funkciju Klana.

Nije se bez razloga Tegeltija gurao u prve redove izdajničke redove: Već tad je bio uslovljen ranijim dogovorima i obećanjima Klanu, čiji je visokorangirani član.

Izdaja nad izdajama
Ipak, najveća izdaja Režima je urušavanje institucija RS, prije svega sudova koji su stavljeni u funkciju Klana, koje je i dovelo do neprocesuiranja pripadnika Klana. 

Na desetine tekstova i dokaza sam objavio o kriminalnim radnjama pripadnika Klana, o djelovanju KlanKrpenjača Todorovićeve i Tadićeve; jednoj od glavnih osovina Klana - Rubež&Rubež; O bahatom, beskrupuloznom prevarantu, utajivaču, nasilniku, kriminalcu i, što ne reći, kad tako dobro i književno zvuči, izdajniku Zoranu Stevanoviću Gladnom; Njegovom partneru Gociju Pavloviću, ali Režim stočiki, da ne kažem izdajnički, ćuti i daje podršku kriminalu i urušavanju institucija RS!

Režim je izdao narod, udario na najvredniju imovinu u državi, razvalio sudstvo, nakotio desetine ober kriminalaca i Klanova, koji siju strah, pale i žare, basnoslovno se bogateći. 

Isto nude i nakon oktobra, a slučaj FG “Birač” i “Alumina” najbolje oslikava njihov “patriotizam”, koji nije ništa drugo do prodaja/izdaja države u funkciji punjenja sopstvenih džepove.