петак, 17. септембар 2021.

Tačka Preloma: Zeljković, Bojić, Dubravac i Marković vraćeni u ćelije Suda; Odluka o pritvoru će biti saopštena najkasnije sutra do 11 časova


Piše: Slobodan Vasković


Sudija Branimir Jukić naložio je da se Branislav Zeljković, direktor Instituta za javno zdravstvo RS, vrati u pritvor Suda.


U ćelije Suda vraćeni su i Dragan Dubravac, direktor firme “Promeding”, Slavko Bojić, vlasnik firme “Procontrol”,  i Saša Marković, vlasnik turističke agencije “Travel4Fun”, uhapšeni zbog sumnje da su, zajedno sa Zeljkovićem, nanijeli višemilionsku štetu malverzacijama sa nabavkom medicinske opreme tokom pandemije korona virusa.


Rješenje o tome da li će biti pritvoreni ili ne biće donešeno najkasnije sutra do 11 časova.


Vraćanje u ćelije Suda osumnjičenih ukazuje da je najrealnije da bude donijeto Rješenje o pritvoru, ali zbog strašnih pritisaka moguća su i iznenađenja.


Svi su uhapšeni po nalogu Posebnog odjeljenja Republičkog tužilatva RS, na čijem čelu je Miodrag Bajić.


Milorad Dodik i Nenad Stevandić vršili su ogroman pritisak na Bajića da ne hapsi osumnjičene, čak mu i prijetili, ali Specijalni tužilac ovaj put je odolio svim pritiscima i, nakon hapšenja, zatražio pritvor za osumnjičene.


Zeljković je, po nalogu Stevandića, pobjegao u Beograd 15.09., kada su svi uhapšeni, ali je lišen slobode na graničnom prelazu Gradiška, kada se iz glavnog grada Srbije vratio sa Stevandićem u službenom vozilu.


Ono što je zaista ponižavajuće po institucije RS, među kojima je i Posebno odjeljenje, jesu napadi Dodika i Stevandića koji prijete čak i ukidanjem tog pravosudnog tijela.


Tako su ova dva lažna zaštitnika srpskih interesa raskrinkali sami sebe, čim su njihovi puleni zaduženi za višemilionsku pljačku došli pod udar zakona.

Svi navedeni već dugi niz godina pljačkaju budžet RS po raznim osnovama, a ako se istraga bude širila ogroman je broj onih koji bi se sa njima trebali naći iza rešetaka, listom pripadnika vladajuće Crvene Sekte.


I Stevandić je zaradio nelegalno ogroman novac, jer je platio 600.000 KM za poslovni prostor u zgradi koja se gradi kod poznatog banjalučkog kafea “San Remo”.


U posljedjne tri godine Stevandić je kupio i tri nova stana ogromne kvadrature, tako da je krajnje vrijeme da se istraži otkud mu novac za sve te nekretnine.


Stevandić, koji je organizovao kratko bjekstvo Zeljkovića, takođe bi trebalo da bude pritvoren.


(nastaviće se)